Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Popescu, preşedinte la FC Viitorul Gică Hagi - „Ce să fac, să dau antrenorul afară?“. Ce a răspuns „Baciul“

ro

03 Jun, 2019 00:00 2218 Marime text
Fostul mare fotbalist român Gică Popescu a fost prezentat oficial ca preşedinte al FC Viitorul, iar „Baciul“ şi Gică Hagi, managerul tehnic al echipei, au explicat cum se vor împărţi atribuţiunile în urma acestei numiri.
 
La conferinţa de presă de prezentare, a existat şi următoarea întrebare, adresată lui Hagi: „Mereu aţi spus, în glumă, că nu aveţi un patron în faţa căruia să răspundeţi, atunci când au fost şi rezultate mai slabe. În fişa postului lui Gică Popescu intră şi acest lucru, ca, dacă nu e mulţumit de antrenor, poate face o schimbare?“. „El e preşedinte, el va decide. Dar trebuie să-i zic preşedintelui că sunt cam scump şi nu ştiu dacă renovez contractul, aşa că...“, a râs Hagi. „În privinţa acestei situaţii, va trebui să mă întâlnesc cu patronul Hagi“, a spus şi Gică Popescu, în aceeaşi notă.
 

„El e cel mare, eu sunt mai mic acum“

 
„Serios vorbind, lăsând gluma la o parte, împreună vom lua decizia la partea tehnică. Întotdeauna împreună, că sunt multe. Nu e doar managerul la echipa mare, antrenorul, ci şi directorul tehnic la centrul de copii şi juniori, directorii coordonatori. Toată partea tehnică o vom gândi împreună. El e cel mare, eu sunt mai mic acum, cu toate că m-am născut mai înainte. El e preşedinte, iar eu voi rămâne managerul tehnic la echipă. Voi răspunde de partea tehnică. El e responsabil cu bugetul clubului, cu condiţii foarte bune şi bineînţeles cu progresul şi crearea de obiective foarte clare pe fiecare departament“, a spus apoi „Regele“.
 

Toţi ar trebui să ia exemplul FC Viitorul

 
Gică Popescu a subliniat că unul dintre marile atuuri ale FC Viitorul e stabilitatea la nivelul băncii tehnice şi încrederea în urmarea filosofiei de joc, indiferent de rezultate. „Ce s-a întâmplat anul acesta la Viitorul a arătat cât de important este echilibrul la nivelul băncii tehnice. Nu cred că vreun antrenor din LIga 1 ar fi rezistat la acea perioadă de şapte meciuri fără victorie pe care a avut-o echipa înainte de a intra în play-off. Orice antrenor, în orice club, ar fi fost dat afară. Gică a rămas antrenor, iar apoi parcursul în play-off a fost unul extraordinar, iar totul a culminat cu câştigarea Cupei. Toţi oamenii din fotbal ar trebui să ia acest exemplu, iar, când au pornirea de a schimba antrenorul, să se uite la Viitorul. Gică m-a întrebat într-o seară, în acea perioadă cu meciuri la rând fără victorie: «Ce să fac, să dau antrenorul afară?». «Nu, păstrează-l, că nu găseşti altul mai bun», a fost răspunsul meu. E important să ai încredere în antrenor“, a punctat Popescu. „Totul pleacă de la încredere. Important e să crezi în ce faci şi să nu cedezi uşor“, a completat Hagi.
 

Singurul obiectiv, meciul următor

 
Prin venirea lui Gică Popescu la echipa constănţeană ca preşedinte se vor modifica obiectivele clubului, în genul ca echipa să-şi propună clar, spre exemplu, câştigarea campionatului? „Venirea mea la club nu schimbă cu nimic filosofia acestui proiect, de a face talente, de a descoperi jucători şi de a le propune fotbalului mare. Ne dorim maxim de la fiecare meci. În fotbal, singurul obiectiv care trebuie să existe e meciul următor, să-l câştigi. Iar la final se va vedea ce se va obţine. Sigur, nu cred că e o echipă care să nu-şi dorească să câştige campionatul sau fiecare competiţie în care joacă. Dar să ne apucăm să spunem acum că ne dorim să câştigăm campionatul, cupa, Europa League sau alte trofee cred că ar fi riscant“, a menţionat Popescu.
 

„Clubul nostru e bazat pe academie“

 
„Obiectivul nostru numărul 1 e de a produce jucători în continuare. Clubul nostru e bazat pe academie, care trebuie să producă fotbalişti care să joace la cel mai îănalt nivel de performanţă. Echipa de seniori încearcă în fiecare an să aibă rezultate mai bine, să arate mai bine, să joace un fotbal mai bun şi să facă performanţă. Obiectivul pentru sezonul viitor al Ligii 1 e să intrăm în play-off, iar apoi vom vedea. Suntem de patru ani acolo şi e un obiectiv foarte clar Acela de a încerca să intrăm în primele şase echipe după sezonul regulat. De asemenea, un vis de-al meu e să pătrundem în grupele Europa League. Am căpătat ceva experienţă europeană. Trebuie să încercăm. Nimic nu e imposibil în viaţă. Nu garantăm, dar vom lucra în acest sens“, a spus şi Hagi.
 

Nu va neglija coordonarea proiectului Euro 2020

 
Din februarie 2018, „Baciul“ coordonează proiectul Euro 2020 şi spune că venirea la FC Viitorul nu va duce la neglijarea coordonării „celui mai important eveniment sportiv pe care România l-a organizat vreodată“. „Voi continua să-l coordonez, 90 la sută fiind implementat. Voi coordona comitetul interministerial, care se reuneşte o dată pe lună. Acest proiect trebuie să fie important pentru toţi. Am vorbit şi cu premierul României, spunându-i despre această nouă provocare a mea, de la FC Viitorul, iar lucrurile sunt bine înţelese, stabilite“, a menţionat Popescu.
 

„Ianis are nevoie de o provocare europeană“

 
Gică Popescu a spus că Ianis Hagi, căpitanul de 20 de ani al FC Viitorul şi internaţional român, are mai multe oferte, însă acestea trebuie cântărite bine. „Sunt multe discuţii legate de Ianis şi poţi face greşeala să nu alegi cea mai bună variantă. Ianis trebuie să aleagă, este viitorul lui şi trebuie să se simtă confortabil la noua echipă. Noi îl informăm ce oferte sunt şi el va decide, dacă pleacă acum sau mai stă. Luăm în calcul doar ofertele care vin oficial, la club, scrise, iar ele nu sunt puţine“, a precizat preşedintele FC Viitorul. „Depinde şi de ceilalţi, cât de concreţi sunt şi cât de repede se mişcă. Nu putem stabili noi data şi ora transferului, cu toate că eu mi-am spus un gând. Gigi mi-a spus că vor să-l ia pe Ianis la FCSB, oferta e foarte mare pentru România, e fantastică după părerea mea. Căutăm, să vedem ce opţiuni are. Ţinem cont şi de partea europeană. Eu spun că Ianis a arătat în România tot ce poate şi are nevoie de o provocare europeană. E momentul ideal pentru el să facă următorul pas, la o echipă din străinătate capabilă să-l facă să fie şi mai bun şi să-l ducă apoi la un nivel şi mai mare. Ianis poate să joace pentru cele mai mari cluburi ale Europei, dar următorul pas trebuie să fie foarte bine gândit şi bine evaluat: o echipă care-i oferă spaţiu şi are un proiect cu el, astfel încât, după doi - trei ani, Ianis să meargă la o formaţie foarte mare“, a precizat şi Gică Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
Gică Popescu, prezentat oficial ca președinte la FC Viitorul „Sperăm ca împreună să ducem acest club la o altă dimensiune“

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii