Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Giani Nedelcu, despre viitorul FC Farul „Am trecut eu peste probleme şi mai mari“

ro

24 Aug, 2016 00:00 8739 Marime text

 
Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul, a anunţat că echipa va începe sigur Liga a 3-a, urmând a juca în continuare pe stadionul „Farul”, care va fi omologat pentru găzduirea partidelor din eşalonul al treilea.
 
În imposibilitatea de a se înscrie în Liga a 2-a, din pricina problemelor juridice şi financiare, ameninţat cu falimentul şi, implicit, cu desfiinţarea, clubul de fotbal Farul Constanţa era văzut de mulţi ca mort şi neîngropat. Giani Nedelcu spune însă că activitatea va continua, la nivelul Ligii a 3-a, care va începe la începutul lunii viitoare. Fără niciun jucător din sezonul trecut, antrenorul Mihai Guliu a început pregătirea cu un efectiv nou. Echipa a disputat mai multe amicale, cu echipe din judeţul Constanţa, iar Guliu încearcă să alcătuiască un lot care să facă faţă în campionat.

„Contract de 180.000 de lei“

„Farul începe sigur competiţia. Am trecut eu peste probleme şi mai mari. Datoriile sunt acum de 530.000 de euro. Pe 23 septembrie, s-ar putea să ieșim din procedura de lichidare. În plus, Farul a încheiat cu o firmă din Constanţa un contract în valoare de 180.000 de lei pentru tot sezonul 2016/2017, pentru achitarea arbitrajelor, a salvării, a deplasărilor etc. Contractul a fost prezentat şi la Federaţia Română de Fotbal. Totodată, mai sunt unele firme mari din Constanţa care vor să ajute Farul“, a declarat Giani Nedelcu.

Termen-limită de înscriere în campionat

Pată pe obrazul clubului, pentru felul în care arată, stadionul „Farul“ a atras numeroase critici la adresa conducerii. Giani Nedelcu spune însă că a început operaţiunea de curăţare a tribunelor, aflate sub asediul bălăriilor şi al mizeriei. „S-a făcut curat la tribuna a II-a şi va fi igienizat întreg sectorul arenei, care va fi omologată pentru Liga a 3-a. Ne vom completa sigur efectivul de jucători, dar vom mai aduce numai jucători tineri. În privinţa obiectivului, am vrea ca echipa să câştige fiecare meci, dar vom vedea. Important pentru club acum e rezolvarea problemei insolvenţei“, a mai spus Giani Nedelcu.
 
Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a luat act de solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la prelungirea termenului de înscriere în Liga a 3-a, până pe 24 august, la ora 17.00, şi s-a pronunţat pozitiv în acest sens.

Optimist în privinţa stadionului

Giani Nedelcu s-a arătat optimist şi în ce priveşte păstrarea de către FC Farul a dreptului de folosinţă gratuită a stadionului „Farul“. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, reprezentanta în teritoriu a Ministerului Tineretului şi Sportului (proprietarul bazei sportive), a demarat o inventariere la stadionul „Farul“, iar hotărârea dacă se va schimba administrarea îi va aparţine MTS. Din câte se pare, Consiliul Local Constanţa şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua baza sportivă şi de a investi în ea. „Stadionul poate fi preluat doar prin hotărâre de Guvern. Sunt de acord să fie luat în administrare, dar concesiunea va rămâne pe Farul Constanţa. Aşa este legea. Drept de folosinţă, prin hotărâre de Guvern, are doar Farul”, a spus Nedelcu.

„Mai multe încăperi au fost desigilate”

Când DJST Constanţa a demarat acţiunea de inventariere la baza sportivă, lichidatorul judiciar al CS FC Farul, CC Insol SPRL, a aplicat sigilii pe uşile mai multor încăperi, inclusiv pe cea a tribunei oficiale. Giani Nedelcu a precizat că, la cererea clubului, mai multe încăperi au fost desigilate. „Au fost desigilate birourile, camere la mini-hotel, bucătăria, cam tot ce aveam nevoie. La tribuna oficială nu ne-a trebuit. Când vom avea nevoie, vor fi desigilate şi acele spaţii“, a punctat Nedelcu.

„Spor la treabă, ce pot să le zic”

Şeful Consiliului Director al FC Farul spune că echipa constănţeană îşi duce viaţa înainte, chiar dacă o parte dintre suporteri au înfiinţat o altă echipă, SSC Farul, şi sunt implicaţi în acest proiect, formaţia evoluând în Liga a IV-a. „Spor la treabă, ce pot să le zic! De-abia de acum încolo înţeleg şi ei ce înseamnă cheltuieli la un club de fotbal. Avem însă în continuare fani. Farul încă există, nu e închis. Poate nu mai avem alături de noi la meciuri o parte din galerie, dar farişti sunt mulţi. Iar eu cred că, la prima etapă din Liga a 3-a, vor veni suporteri la stadion. Fiecare gândeşte în felul lui. Creierul cuiva nu poate fi spălat să nu mai iubească, el şi familia lui, echipa cu care ţine de mic”, a punctat Giani Nedelcu. 

Întâlniri cu Viitorul Fântânele şi Axiopolis Cernavodă

În aceasta săptămână, FC Farul va disputa două meciuri de verificare. Prima partidă va avea loc astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul Farul, cu Viitorul Fântânele, componentă a Ligii a 4-a constănţene. Pe 13 august, Fântânele a învins Farul cu un neverosimil 5-1 la Constanța, într-un alt amical, în care, pe lângă cele cinci goluri, a ratat peste zece ocazii, irosind şi un penalty, pe care l-a executat portarul! Al doilea meci se va juca sâmbătă, adversara fariștilor fiind Axiopolis Cernavodă, nou-promovată în Liga a 3-a. Deocamdată nu s-a stabilit unde se va disputa confruntarea, la Constanţa sau la Cernavodă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 24 Aug, 2016 10:50 Crezi gresit... Farul joaca in liga IV si faristii sunt acolo. Punct. FC Nedelcu din pacate nu mai este decat un mort tinut in geam pana la urmatoarea pensie.