Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Giani Nedelcu a anunţat şedinţă Visul frumos al FC Farul s-a transformat într-un coşmar la Brăila (galerie foto+video)

ro

29 Feb, 2016 00:00 5538 Marime text

Visul frumos al promovării în Liga 1 s-a transformat într-un coşmar pentru FC Farul la debutul în meciurile oficiale din 2016. Sâmbătă, „marinarii“ au cedat cu 0-4 în deplasare cu Dacia Unirea Brăila, ambiţiile lor îndrăzneţe primind o palmă dureroasă 
 
Fiasco pentru „marinari“, care au început cum nu se poate mai prost campionatul. La Brăila, în etapa a 19-a a Ligii a 2-a, constănţenii au fost conduşi cu 3-0 la pauză! Rezultatele din meciurile amicale (trei înfrângeri şi o victorie în patru partide) s-au continuat nefericit şi în campionat. Carenţele de pregătire (din care a lipsit un stagiu centralizat) şi un lot încă neomogen, cu mai multe puncte vulnerabile, şi-au arătat efectele în confruntarea cu Dacia Unirea Brăila, una în care oaspeţii au şi jucat cu un om în minus din minutul 53.
 
Sâmbătă, FC Farul a mizat pe o nouă aşezare faţă de ultimele partide, 4-2-3-1, cu Florin Pătraşcu folosit al doilea închizător şi cu Adrian Pătulea vârf de lance, în condiţiile în care golgheterul echipei, Sorin Chiţu, ca în toate meciurile amicale, a lipsit şi la Brăila, din pricina unei accidentări. Antrenorii Farului, Constantin Gache, Ion Barbu şi Gică Mina, au început meciul în alcătuirea: Began - Milea, Fl. Popa, D. Bratu, Murgoci - Ad. Ionescu, Fl. Pătraşcu (cpt.) - V. Munteanu, Vezan, Zugravu - Pătulea. Golurile au fost luate uşor, pe greşeli mari ale „marinarilor“, în lanţ.

Doru Bratu - eliminat, Adrian Ionescu – accidentat

 La prima reuşită de pildă, a fost o minge respinsă greşit, iar apoi portarul a fost învins la colţul scurt. Frunză (5) şi Iosofache (37, 42) au dus scorul la un neverosimil 3-0 la pauză, forţându-l pe Constantin Gache să opereze două schimbări încă din minutul 46 (Tigoianu în locul lui Milea şi Ţăranu în locul lui Zugravu). Pe lângă dezavantajul de pe tabelă, Farul s-a ales şi cu două probleme de lot (Doru Bratu - eliminat în minutul 53, cu roşu direct pentru fault; Adrian Ionescu - accidentat la genunchi şi schimbat cu Băjan în minutul 66), astfel că totul s-a terminat pentru „marinari“, care au primit şi golul patru, în minutul 89, de la Alexandru Muscă, fostul lor jucător, care le dăduse gol şi în tur.

„S-a terminat şi cu acea concentrare minimă care exista“

Dacia Unirea Brăila a rămas şi ea în zece jucători, după ce Niţă a fost eliminat pentru două galbene în minutul 80, însă deja nu mai conta. Pregătite de Alin Pânzaru, gazdele au jucat cu: Mitrea - Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Iosofache (54 G. Iordache), C. Roşu (69 D. Oprea), Dima, Petean (75 Onofraş), Frunză (cpt.) - Al. Muscă.

„Dacă spun că jucătorii noştri nu s-au concentrat pe joc îndeajuns, pare banal, dar la unii cam aşa a fost. Aceasta, coroborată cu primul gol, unde o execuţie defectuoasă a noastră a dus apoi la un şut care nu a mai putut fi parat. Putem spune că a fost şi o oarecare greşeală a portarului, că a plecat dinainte pe centrare. La prima lor incursiune în jumătatea noastră, au marcat. La a doua, iar au dat gol. Au ajuns de două ori la poartă şi au avut 2-0. Şi la al doilea gol au fost mai multe bâlbe. Din acel moment, au apărut unele discuţii în contradictoriu între jucătorii noştri şi s-a terminat şi cu acea concentrare minimă care exista. Iar asta a fost istoria jocului, chiar dacă am început a doua repriză cu două ocazii în două minute, pe care însă nu am reuşit să le fructificăm. A fost o însumare de situaţii, toate împotriva noastră, dar nici jucătorii nu au arătat ceea ce ne aşteptam“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul.

„Am avut numai ingineri, nu şi oameni cu sapa

Oficialul clubului constănţean spune că, în acest moment, principalul Constantin Gache nu are postul în pericol.

„Fiind prima etapă, poate fi un accident, dar asta trebuie să demonstrăm în celelalte jocuri. Pe teren nu joacă numele. Degeaba laudă toată lumea lotul. Parcă i-au deocheat. Intri pe teren şi joci. În afară de Frunză şi Ivan, Brăila n-a avut nume pe teren. Dar s-au angajat la efort, au respectat ce li s-a spus de pe margine şi au jucat ce ştiu să joace. Noi ne dăm artişti. Vorbind plastic, am întâlnit o echipă condusă de un şef de echipă, iar noi am avut numai ingineri. Nu i-am avut şi pe cei cu sapa. La acest moment, Constantin Gache nu are postul în pericol. În funcţie de ce urmează, vom discuta la momentul oportun. Dar, după părerea mea, nu cred că va mai urma ce a fost la Brăila, după ce vom trage concluziile toţi cei implicaţi“, a mai spus preşedintele Farului. Giani Nedelcu, şeful Consiliului Director al clubului, a anunţat pentru astăzi o şedinţă de analiză. „Să vedem ce avem de făcut şi cum trebuie să facem“, a arătat Auraş Braşoveanu.

 „Marinarii“, egalaţi la puncte 

În celelalte meciuri ale etapei din seria Farului s-au înregistrat rezultatele: SC Bacău - Oţelul Galaţi 3-0 (Vraciu 54, 57 - din penalty, 90+1), Rapid CFR Suceava - ACS Berceni 1-2 (Plămadă 90+4 / Paulinho 19, Pădureţu 80), Bucovina Pojorâta - CS Baloteşti 1-1 (M. Coman 90 / Bâtfoi 37), Dunărea Călăraşi - Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0 (V. Alexandru 8), Academica Clinceni - Rapid Bucureşti 0-2 (Trandu 38, I. Popa 80). Gloria Buzău a avut rundă liberă. Clasament: 1. Călăraşi - 39p, 2. Rapid - 39p, 3. Brăila - 36p, 4. Clinceni - 33p, 5. Farul - 28p, 6. Bacău - 28p, 7. Buzău - 23p, 8. Berceni - 22p, 9. Suceava - 21p, 10. Baloteşti - 16p, 11. Pojorâta - 15p, 12. Oţelul - 12p, 13. Ceahlăul - 8p. Faţă de runda trecută, FC Farul şi-a păstrat poziţia în ierarhie, dar a fost egalată la puncte de SC Bacău. În etapa viitoare, FC Farul va juca la Constanţa cu Bucovina Pojorâta vineri, 4 martie, de la ora 12.00. 

Sursa foto şi video: Facebook (Dacia Unirea Brăila)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorin 29 Feb, 2016 21:03 Aduceti-l pe gudea URGENT. Cum - necum aduceti-l. Singurul jucator pe care-l aveati in lot l-ati pierdut. Cu panaramele astea de ''portari'' puteti sa-l aduceti si pe Messi. Ca orice sut pe spatiul portii e gol. De promovare nici n-a fost vorba vreodata, ci doar de pariuri. Exemple...meciul cu pojorata unde victoria gazdelor la o diferenta de 1,5 goluri a avut o cota de 12 la 1 , sau mizeria cu Dunarea unde infrangerea la peste 4 goluri a avut o cota de 40 la 1. Si inca ceva....Nicorec n-a fost in Ungaria pt cetatenie ci ca sa plaseze meciul la pariuri.....nu-i asa nedelcule??....Ok echipa e platita.....mizeria continua , inclusiv cu spalatoria aia, da pe noi ce ne mai chemi la meci. Auzi la asta....PROMOVARE..
  • Mircea 29 Feb, 2016 00:11 D-ul Nedelcu v-am indicat acum cateva luni ,sa aveti in lot 10 jucatori de peste 32 ani ,cu experienta pentru ca pe tineri nu te poti baza si nu ati tinut cont de aceasta indicatie data din dragoste pentru Farul ! A-ti observat probabil cat conteaza la altii un Frunza,Paduretu,Onofras ! A-ti luat jucatori din Liga a 3-a pentru a promova cu ei in Liga I ,credeti ca e bine ! Multe greseli a facut si Gache etc.