Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghinionul lui Carlo Casap Christoph Daum a venit să-l vadă cu Gaz Metan, dar puştiul s-a accidentat în primele minute!

ro

19 Jul, 2017 00:00 3806 Marime text

La partida FC Viitorul cu Gaz Metan Mediaş, de la Ovidiu, s-a aflat şi selecţionerul echipei naţionale a României, germanul Christoph Daum
 
Tehnicianul a venit să vadă la lucru campioana Ligii 1 şi jucătorii pe care aceasta îi propune, FC Viitorul având mereu, în ultimul timp, fotbalişti chemaţi sub tricolor. Căpitanul constănţenilor, Romario Benzar, a devenit chiar titularul postului de fundaş dreapta al României. Christoph Daum a spus că, la partida cu Gaz Metan, de la FC Viitorul dorea să-l urmărească în mod special pe tânărul mijlocaş Carlo Casap (18 ani), însă acesta a avut ghinionul de a se accidenta în debutul meciului, fiind înlocuit în minutul 7!
 
„Îi doresc lui Casap să se recupereze repede, pentru că venisem la meci special pentru el. Cei de la FC Viitorul sunt foarte bine pregătiţi pentru meciurile din preliminariile Ligii Campionilor şi cred că acest lucru este cel mai important pentru ei“, a spus Christoph Daum, la microfonul Digi Sport, la finalul partidei câştigate de FC Viitorul cu 3-0 (Aurelian Chiţu 31, Cristi Ganea 36, George Ţucudean 62).
 
„Sunt puţin supărat că s-a accidentat Casap. Sper să nu fie grav şi să-l refacem cât mai repede. Acesta e singurul lucru negativ din meciul din această seară (n.r. luni seară). Carlo juca bine, era în formă mare şi a avut ghinion. Vom fi alături de el. S-a lovit la genunchi, va face un control“, a spus Gică Hagi. Ieri, prima investigaţie medicală a arătat că jucătorul are o leziune la ligamentele încrucişate interioare, ceea ce presupune intervenţie chirurgicală. Casap va mai efectua însă un control la Bucureşti. 

Ganea, gol a la Roberto Carlos!

Contra lui Gaz Metan, FC Viitorul a jucat cu: Râmniceanu - Boli, Țâru, M. Constantin, Cr. Ganea - Benzar, D. Nedelcu, Casap (7 Cicâldău) - Chițu (58 Lopez), Țucudean, Ov. Herea (68 Băluță). Echipa lui Gaz Metan Mediaş (antrenor, Cristi Pustai) a fost: Greab - Zderic, Khubuitia, Danci, Buşu - Bic (68 Tîrcoveanu), Mitic, Sg. Popovici (63 Buziuc) - Curtean (46 Voicu), Golubovic, Olaru.
 
„Sunt fericit că am făcut un meci bun şi am început campionatul cum trebuie. A fost o partidă reuşită, din toate punctele de vedere, şi ofensiv, şi ca atitudine defensivă, şi ca joc fără minge. N-am ce să spun. Am creat faze frumoase şi am marcat“, a mai spus Hagi. Golul lui Ganea a fost foarte frumos, şut cu stângul din lovitură liberă de la distanţă, bară gol, în stilul lui Roberto Carlos! „Exersez mult la antrenament, dar şi după, loviturile libere. Gică Hagi m-a îndemnat să bat acum şi mă bucur că mi-a ieşit“, a spus Cristi Ganea.

De ce nu a jucat Florinel Coman 

Gică Hagi a remarcat că înlocuitorul lui Casap, Alexandru Cicâldău, a jucat foarte bine, ca şi întreaga echipă, de altfel. „Cicâldău a fost cel mai bun în pregătire. Merita acest lucru. Era la concurenţă cu Herea, iar apoi i-am spus că îl voi băga mijlocaş, că arată din ce în ce mai bine şi fizic. Sperăm să crească de la meci la meci. Fotbal ştie mult, nu sunt dubii, dar trebuie să-şi îmbunătăţească parametrii fizici. Atunci va deveni un jucător foarte bun. Florinel Coman a făcut un tratament şi nu e pregătit 100%. Sperăm ca în zece zile să-l avem apt, să contăm pe el, ca şi pe Eric sau Morar. Toţi au jucat bine. Marius Constantin a început mai greu, dar apoi şi-a revenit. Se obişnuieşte cu noi. E un fundaş central foarte bun. A slăbit, arată bine, îşi doreşte. Herea la fel, Ţucudean bine, Chiţu… Toţi“, a punctat Hagi.

Cătălin Anghel a fost operat 

Ca şi la partida din Supercupa României, cu FC Voluntari, Cătălin Anghel, unul dintre secunzii lui Gică Hagi, nu a stat pe banca FC Viitorul nici la confruntarea cu Gaz Metan Mediaş. Motivul absenţei lui Anghel este de ordin medical, antrenorul fiind operat de apendicită. Tehnicianul s-a simţit rău înainte de partida de la Botoşani cu FC Voluntari, fiind necesară intervenţia chirurgicală. „Cătălin e bine, se află în convalescenţă. Au avut grijă de el medicii de la spitalul din Iaşi“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul. Cătălin Anghel se va afla astăzi, împreună cu Zoltan Iaşko, în Luxemburg, la meciul retur dintre Apoel Nicosia (campioana Ciprului) şi F91 Dudelange (campioana Luxemburgului), contând pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor. În prima manşă, în Cipru, Apoel s-a impus cu 1-0 (Bertoglio 71), iar cine va avea câştig de cauză în această dublă se va duela cu FC Viitorul în turul trei preliminar. Astfel că Anghel şi Iaşko vor urmări la faţa locului ambele echipe, una dintre ele urmând a fi adversarul formaţiei constănţene.

Următorul meci, cu CFR Cluj 

Prin victoria cu 3-0 contra lui Gaz Metan, FC Viitorul s-a instalat încă din prima etapă în fruntea clasamentului, pe locurile 1-2, având golaveraj egal cu Dinamo. În etapa viitoare, campioana României va juca în deplasare cu CFR Cluj, sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21.00. În prima rundă a Ligii 1, formaţia clujeană, pregătită de Dan Petrescu, a remizat, 1-1, pe terenul formaţiei FC Botoşani. După această partidă, FC Viitorul va susţine primul meci din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, confruntarea fiind programată la Ovidiu.

„Dobrin a făcut artă“ 

În toamna acestui an, se împlinesc zece ani de la moartea unuia dintre cei mai mari jucători ai fotbalului românesc, Nicolae Dobrin, iar Gică Hagi a remarcat că „Gâscanul“ a fost unul dintre idolii copilăriei sale. „Am crescut cu el. Cu toate că erau şi decarii de la Steaua, în anii '70 eu auzeam că el era mai bun ca Pele. Era un jucător fantastic. A făcut artă, mai mult decât a jucat fotbal. Nu l-am cunoscut personal foarte bine, dar am auzit că a fost un om foarte bun şi un coleg extraordinar. Exemplul lui m-a împins să joc fotbal şi să mă formez“, a punctat „Regele“.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii