Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaşul Robert Hodorogea „Sper să ies campion cu FC Viitorul, aşa cum a devenit Ioan Filip cu Oţelul Galaţi”

ro

04 Mar, 2016 00:00 3114 Marime text
Ajunsă în play-off-ul Ligii 1, ceea ce i-a adus şi prezenţa în cupele europene, FC Viitorul are şansa ei de a ieşi campioană. Tânărul fundaş Robert Hodorogea speră să-şi împlinească acest vis.

Fotbaliştii de la FC Viitorul sunt mulţumiţi de ce au realizat în sezonul regulat, clasarea pe poziţia a patra înscriindu-se în obiectivul fixat, acela de a prinde primele şase locuri. Urmează evoluţiile din play-off, zece partide în care fotbaliştii lui Gică Hagi speră să joace la fel de bine ca până acum. În prima etapă, Viitorul (locul 4, cu 23 de puncte) joacă sâmbătă, de la ora 20.30, în fieful liderului Astra Giurgiu, care are 26 de puncte.
 
„A fost o primă parte de campionat foarte frumoasă pentru noi, având în vedere locul pe care ne-am clasat. Ne-am îndeplinit obiectivul şi aşteptăm cu nerăbdare play-off-ul. În vară, au venit foarte mulţi jucători noi şi nu ştiam forţa echipei, astfel că nu puteam estima dacă ne vom califica în play-off. Cu trecerea meciurilor însă, echipa s-a omogenizat, iar acest lucru s-a văzut în clasament. Jucătorii experimentaţi ne-au ajutat foarte mult pe noi, cei mai tineri. Eram mic, în Academie, şi am avut două zile libere, având ocazia să-l urmăresc pe Ioan Filip în meciul decisiv când a câştigat campionatul cu Oţelul Galaţi. Aveam impresia că este mult mai în vârstă, dar el avea numai 21 de ani. Sper ca şi eu, la aceeaşi vârstă, să câştig campionatul, alături de el“, a declarat fundaşul central Robert Hodorogea.

La Chiajna, când primeau gol, nu puteau reveni

Acesta a subliniat jocul foarte bun al echipei şi sprijinul publicului. „Până acum, Viitorul a impresionat prin jocul ofensiv. Am marcat foarte multe goluri. Am jucat un fotbal pe placul publicului şi sper să o facem la fel în continuare. Mergem foarte încrezători la Astra. La cât s-a muncit până acum în Academie şi la FC Viitorul, calificarea în cupele europene, graţie calificării în play-off, e bine-venită. A contat foarte mult şi sprijinul publicului. Îi mulţumesc, fără el nu am fi reuşit. Nu se compară anii în care am evoluat în alte oraşe cu acest campionat în care ne-am stabilit la Ovidiu. La Chiajna, când primeam gol, nu puteam reveni. Nu avea cine să ne împingă de la spate. În play-off, tratăm fiecare meci ca pe o finală. Trebuie să dăm tot ce putem, în cele zece partide. Luptăm pentru primul loc. Să sperăm că, în primul meci din play-off, vom învinge Astra la Giurgiu şi o vom egala la puncte. Sperăm că vom juca precum în prima parte a campionatului“, a mai spus Hodorogea, care va împlini 21 de ani peste 20 de zile.

Florin Cernat - „Am făcut un mix bun, ceea ce s-a văzut în teren”

„Până acum, am arătat că putem juca un fotbal frumos. Am înscris şi multe goluri, iar drept dovadă, am terminat pe o poziţie bună. În vară, am crezut în calificarea în play-off, chiar dacă nu pe locul patru. Mi-a fost un pic greu la început, printre atâţia tineri, dar am făcut un mix bun, iar asta s-a văzut în teren. Am încercat meci de meci să conducem jocul, am avut posesie şi am marcat mult. E foarte frumos pentru toată lumea faptul că vom juca în cupele europene. În play-off, ne-am propus să jucăm bine şi să adunăm cât mai multe puncte. Am demonstrat că putem. Vom avea meci greu la Giurgiu, jucăm în fieful liderului. Astra e o echipă puternică, are mulţi jucători cu experienţă şi nu ne va fi uşor. Dar sperăm să ne impunem şi să obţinem punct sau puncte“, a spus şi căpitanul echipei, experimentatul mijlocaş Florin Cernat (35 de ani).

Răzvan Marin, noul coleg de cameră al lui Cernat

Un alt tânăr jucător, mijlocaşul Răzvan Marin (19 ani, fiul fostului stelist Petre Marin), a remarcat rolul din teren al fotbaliştilor cu experienţă. „Am făcut o primă parte de campionat foarte bună şi ne-am clasat pe o poziţie bună. Se putea şi mai bine în clasament, dacă învingeam Pandurii la Ovidiu, în ultima etapă. Am crezut încă din vară că ne putem califica în play-off. Jucătorii cu experienţă ne-au ajutat mult. Din iarnă, Florin Cernat m-a luat cu el în cameră, în cantonamente, atunci când a plecat Bogdan Mitrea. Pentru noi, prezenţa pe teren a fotbaliştilor cu experienţă înseamnă foarte mult. Am impresionat prin jocul ofensiv şi prin posesia deosebită. Până să venim la Ovidiu, am jucat pe alte stadioane unde venea puţină lume la meciuri. La Chiajna, erau 20 de oameni. Publicul de la Ovidiu ne-a ajutat foarte mult. Sperăm să debutăm cu o victorie în play-off, cu Astra, iar la final să ne clasăm cât mai sus. Au rămas cele mai bune echipe, iar la Giurgiu vom avea un meci foarte greu“, a precizat Răzvan Marin.

Dragoş Nedelcu - „Faptul că jucăm la Ovidiu e cel mai mare câştig“

Un alt tânăr fotbalist pe care managerul tehnic Gică Hagi se bazează în mod constant în echipa de bază e mijlocaşul Dragoş Nedelcu (19 ani). „Am avut multe realizări până acum în acest campionat. A fost ceva neaşteptat. La începutul stagiunii, am avut alt obiectiv, dar am luat-o meci cu meci şi am reuşit să prindem play-off-ul. Jucătorii cu experienţă ne ajută să fim mai buni şi ne susţin. Am marcat cele mai multe goluri dintre echipele Ligii 1, iar prin jocul de posesie am uimit multă lume. E foarte bine că vom evolua în cupele europene. Faptul că acum jucăm meciurile acasă, la Ovidiu, e cel mai mare câştig al nostru. Acum avem şi noi casa noastră, nu mai jucăm numai în deplasare. Avem o primăvară frumoasă, vom vedea la final unde ne vom clasa. Cu Astra vizăm victoria“, a arătat Dragoş Nedelcu.

Adrenalina de care aveau nevoie

Mijlocaşul Ianis Hagi (17 ani), fiul lui Gică Hagi, îşi doreşte ca echipă să arate că are valoare şi în confruntările europene. „Am avut o evoluţie foarte bună, ţinând cont că, până acum, ne băteam să ne salvăm de la retrogradare. Practicăm un joc foarte bun, iar după cum am evoluat, merităm locul patru. Am crezut că ne putem atinge obiectivul. Jucătorii cu experienţă au avut un rol important. Au ştiut cum să ne motiveze şi să ne ridice în momentele grele. Ne-au dat multă încredere, ceea ce s-a şi văzut pe teren. Orice se poate întâmpla de acum încolo. Noi sperăm la mai mult. Nu cred că s-au gândit mulţi în 2009, la înfiinţarea Academiei, că, în şapte ani, vom ajunge să jucăm în cupele europene. Sperăm ca şi în Europa să arătăm că avem calitate. La Ovidiu, publicul ne-a dat adrenalina de care aveam nevoie. În play-off, încercăm să scoatem cât mai multe din fiecare meci. Sunt importante atât rezultatele, cât şi evoluţia noastră. În prima etapă, la Giurgiu, va fi un meci deschis, cu multe goluri, ca şi celelalte întâlniri directe de până acum din acest campionat. Sperăm ca de data această să ieşim noi învingători“, a spus Ianis Hagi.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii