Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Iftimoaie, alături de oină Frontiera Tomis Constanţa, lider şi după primul turneu play-off al Naţionalelor

ro

20 Jun, 2017 09:49 4053 Marime text
Federația Română de Oină, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Primăria Onești și CSS Onești au organizat primul turneu play-off al Campionatului Național de Oină pentru Seniori, pe stadionul „Energia” din Onești.

La acest turneu au participat Straja București, Biruința Gherăești, Frontiera Tomis Constanța și Politehnica Cluj-Napoca. Cele patru echipe au plecat cu punctele acumulate în turneul de calificare de la Cluj-Napoca.

Iată rezultatele înregistrate și clasamentul după turneul de la Onești.

Frontiera Tomis - Biruinta Gheraesti 17-10
Straja Bucuresti - Politehnica Cluj 17-22
Biruinta Gheraesti  - Politehnica Cluj 10-13
Frontiera Constanta - Straja Bucuresti 16-18
Straja Bucuresti - Biruinta Gheraesti 10-10
Politehnica Cluj - Frontiera Constanta 12-8

Clasament

Locul 1 - Frontiera Tomis Constanta - 28 puncte
Locul 2 - Politehnica Cluj - 24 puncte
Locul 3 - Straja Bucuresti - 23 puncte
Locul 4 - Biruinta Gheraesti -19 puncte

„Deși condiţiile meteo nu au fost tocmai favorabile pentru jocul de oină, echipele participante au reusit să ofere un spectacol deosebit. În acest sens, apreciez, in mod deosebit, efortul făcut de jucători. Surpriza competiţiei a fost Politehnica Cluj Napoca, care a reuşit să învingă Straja şi să treacă pe locul 2 în clasamentul provizoriu. Frontiera îşi păstrează avansul după prima parte a campionatului, iar Biruinţa păstrează şanse teoretice la medalii. Se anunţă o luptă interesantă pentru locul 2 între Politehnica şi Straja. Mă bucur că la competiţie au fost numeroşi profesori de pe Valea Trotuşului, care au apreciat acest sport şi au manifestat interes deosebit pentru implicarea în oină. Vom sprijini înfiinţarea unor echipe aici şi desfăşurarea unor competiţii proprii. Mulţumim mult celui mai nou membru al familiei oinei, Ionuț Iftimoaie, care a fost prezent la competiţie şi se va implica în activitatea de promovare a oinei şi a altor sporturi tradiţionale. Sunt convins că vom reuşi să implementăm oina aici, prezenţa la competiţie a directorului DJST Bacău şi a altor oficiali locali fiind o garanţie în acest sens. Mulţumim Primăriei, Consiliului Local Oneşti şi CSS Oneşti pentru condiţiile foarte bune oferite pentru desfăşurarea competiţiei”. a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Al doilea turneu play-off va avea loc la Iași, în perioada 15-17 septembrie.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Oină)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii