Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Dinu - „Rămâne cine merită“ Fotbaliştii Farului vor fi scoşi la tablă etapă de etapă

ro

10 Mar, 2015 00:00 2060 Marime text
Principalul Farului consideră meciurile pe care le mai dispută „marinarii“ în acest sezon teste menite să oprească la echipă, din sezonul viitor, doar acei jucători care pot forma nucleul unei echipe performante

Meciul Farului de la Constanţa cu FCM Dorohoi, încheiat la egalitate, 3-3, după ce gazdele au condus cu 3-0 la pauză, a fost o altă „lucrare de control“ susţinută de „marinari“ în vederea testului cel mare, de la finalul campionatului, când se va trage linie şi vor fi opriţi doar acei jucători care vor dovedi că se poate pune bază pe ei.

„Ca să câştigi un meci, ai nevoie ca cel puţin opt - nouă jucători să dea randament. Nu poţi obţine rezultate doar cu patru - cinci jucători. Astăzi (n.r. sâmbătă), nu putem evidenţia mai mulţi“, a punctat antrenorul principal al Farului, Marian Dinu, care e de părere că diferenţa au făcut-o greşelile individuale din apărare, după ce, în ofensivă, avantajul de 3-0 nu a fost tratat cum trebuie. „La primul gol, a fost lipsă de marcaj la colţul lung (Giurgiu). Apoi, la o minge de 50-60 de metri, ca fundaş central nu ai voie să laşi balonul să cadă. Te autoinviţi cu portarul, portarul strigă «Eu!», nu protejezi şi nu o laşi să se ducă la portar şi ţi-o bagi singur în poartă“, a remarcat Marian Dinu, care lasă însă la o parte amărăciunea semi-eşecului şi priveşte mai departe, spre meciul următor şi spre restul confruntărilor.

Cine lipseşte la Brăila

În etapa a 19-a, formaţia constănţeană, aflată pe locul nouă în clasament, cu 16 puncte, întâlneşte, în deplasare, sâmbătă, 14 martie, de la ora 11.00, CF Brăila (poziţia a şasea, ultima care duce în play-off, cu 21 de puncte). „Toată lumea e supărată şi ne pare rău că nu am reuşit să câştigăm, dar acesta e sportul. Suntem supăraţi acum (n.r. după joc), însă trebuie să ne pregătim şi să ne gândim la viitorul meci. Până la urmă, toate aceste partide nu sunt decât nişte examene, la finele cărora trebuie să tragem concluziile, astfel încât, aşa cum s-a spus, din vară încolo, să fie opriţi doar acei jucători care demonstrează că merită să rămână şi să formeze nucleul unei viitoare echipe care să facă performanţă“, a arătat Marian Dinu. Absenţi contra lui FCM Dorohoi, atacantul Marius Jianu şi mijlocaşii Daniel Ochia şi Monel Cârstoiu vor fi buni de joc la Brăila, după ce le-a expirat etapa de suspendare. Va lipsi însă fundaşul stânga Nicu Giurgiu, eliminat sâmbătă.  

Vespazian Colban - „Viaţa antrenorilor e mult mai grea“

În timpul partidei cu FCM Dorohoi, oaspeţii au cerut cu vehemenţă o lovitură de la 11 m, la scorul de 3-1 pentru Farul. „Am mai avut un 11 m clar, dar asta e. Noi, antrenorii, dacă greşim, suntem daţi afară, arbitrii, după meci, îşi iau baremul şi pleacă acasă. Îi suspendă o etapă - două. Oricum arbitrează la două etape, că aşa le vine rândul. Viaţa antrenorilor e mult mai grea“, a spus antrenorul formaţiei botoşănene, Vespazian Colban. „Dacă arbitrul a făcut greşeli, a făcut de ambele părţi. Ei au cerut penalty, dar a fost o centrare din 2 m, iar jucătorul nostru n-a avut intenţie de a juca mingea cu mâna. Trebuie să-i dăm crezare arbitrului, dacă aceasta a fost decizia sa“, a spus şi Marian Dinu.

Speranţe în salvare, dar şi în play-off

Principalul lui FCM Dorohoi speră ca atât echipa sa, cât şi Farul să se salveze de la retrogradare. „Sperăm să nu picăm nici noi, dar nici Farul, că e un club cu istorie în România şi ar fi păcat. Pe de altă parte, mai sunt şanse şi la play-off, dacă câştigi tot până la final, în condiţiile în care unele echipe din acea zonă se confruntă cu probleme“, a declarat Vespazian Colban.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii