Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forţă şi graţie Urmaşi ai lui Hercule şi zeiţe de la Bikini Fitness, într-un show memorabil la Constanţa (galerie foto)

ro

11 May, 2015 00:00 5618 Marime text
Show total, sâmbătă, la un centru comercial din Constanţa, unde Asociaţia Sportivă „Omul de Fier“ (preşedinte, Alex Arginteanu) a organizat un nou spectacol de forţă masculină şi graţie feminină.
 
Trei bărbaţi extrem de puternici, Marcel Marin (din Constanţa), Sergiu Mîrzenco şi Vadim Smoleac (ambii, din Republica Moldova) s-au întrecut la probe de Strongman, celebrii Ion Oncescu şi Radu Valahu au făcut skandenberg cu practicanţi ai acestui sport (amatori ori sportivi de performanţă), recordmanul la flotări Gabriel Ban şi-a arătat încă o dată calităţile în domeniu, iar Andreea Aretina, Diana Pivniceru şi Diana Beatrix Oana au participat la o demonstraţie de Bikini Fitness. Show-ul s-a bucurat de un succes deosebit, fiind răsplătit generos prin asistenţa numeroasă.
 
Cei trei urmaşi ai lui Hercule au participat la trei probe de Strongman: îndreptări cu maşina, rostogolirea roţii-gigant şi îndreptări cu haltera de aproape 400 de kilograme. La prima probă, concurenţii au trebuit să ridice o maşină, iar cine făcea mai multe repetări timp de două minute câştiga. Sergiu Mîrzenco a reuşit 35 de îndreptări, Vadim Smoleac a ridicat de 34 de ori maşina, iar Marcel Marin s-a oprit după 31 de repetări. La 46 de ani, Smoleac e cel mai puternic veteran din Republica Moldova. La a doua probă au participat Mîrzenco şi Marin, care au trebuit să ridice şi să împingă unul spre celălalt o anvelopă uriaşă de 300 de kilograme. Primul a cedat Marin, astfel că şi acum câştigător a fost Mîrzenco, fost competitor la show-ul TV „Românii au talent“. La a treia probă, forţoşii s-au pus cu o halteră de 370 de kilograme, cu care au făcut îndreptări, tot timp de două minute. Smoleac şi Marin au reuşit câte zece îndreptări, câştig de cauză având sportivul din Republica Moldova, care a reuşit această performanţă într-un timp mai scurt.

Maşina, cauciucul uriaş şi haltera gigant


„A fost o competiţie puţin dificilă, dar frumoasă. Am participat la probe de rezistenţă, iar aceasta nu e punctul meu forte. Eu stau mai bine la forţă. S-a cunoscut experienţa celorlalţi doi concurenţi, care e mai vastă decât a mea. Cea mai dificilă probă mi s-a părut cea cu cauciucul, una de anduranţă“, a spus Marcel Marin. „Un concurs foarte bun, totul a fost greu, mai ales că organizatorii au introdus o probă nouă, axa lui Sigmarsson (n.r. haltera), cu un obiect foarte neobişnuit, care face apel la tehnică. Au fost probe dificile, de oameni puternici, care necesită multă voinţă şi antrenament. Cea mai grea mi s-a părut proba cu haltera. Sunt mai înalt decât cei cu care m-am înfruntat şi mi-a fost foarte greu să trec de punctul mort, care să-mi permită să ridic. Am prins însă puţină tehnică, văzând cum fac băieţii, şi sper ca data viitoare să reuşesc mai multe repetări. Dacă se va organiza, voi veni şi la ediţia din vară a Strongman, de la Mamaia. Ar fi a treia mea participare. Anul trecut, am reuşit o performanţă destul de bună, locul doi, după Alex Arginteanu. Sper să prind din nou podiumul. Voi avea concurenţă serioasă, căci băieţii de la Constanţa sunt buni şi se antrenează foarte tare“, a arătat Sergiu Mîrzenco. Profitând de prezenţa la Mamaia, atât el, cât şi celălalt moldovean au încercat şi apa mării.

Spectacol marca Ion Oncescu şi Radu Valahu 


La masa de skandenberg, Ion Oncescu (multiplu campion mondial) şi Radu Valahu au fost asaltaţi de iubitorii acestui sport. Oncescu s-a confruntat preponderent cu sportivi de performanţă din Constanţa, iar cei mai mulţi adversari ai lui Radu Valahu au fost amatori din public. Spectacolul a fost la el acasă. Oncescu a scos la vedere întregul său arsenal care l-a făcut celebru: fie şi-a pus adversarii fulgerător, fie s-a jucat cu ei. Lui Ion i-a fost uşor, a dat şi interviuri în timpul partidelor. „Această demonstraţie mi se pare excepţională şi sunt sigur că va fi an de an, pentru că atmosfera e prea bună şi nu cred că cei care cuantifică valoarea de bucurie o vor refuza în 2016 şi pe mai departe“, a spus Ion Oncescu, acesta avându-i adversari pe toţi medaliaţii constănţeni de la Campionatul Naţional de la Braşov, unde au urcat de 16 ori pe podium: Alin Alexandru Hasiuc, Cristi Migit, Gabriel Ban, Florin Ichim, Marian Petru Frunză, Alex Cucli, Alexandru Tobă şi Ion Grosu. „Până diseară, nu vreau să rămână nicio mână în picioare!“, a dat startul distracţiei, în nota caracteristică, Radu Valahu, care a destins atmosfera cu glumele sale. „A fost senzaţional. După cât de obosit sunt, ori am îmbătrânit eu, ori s-au întărit băieţii. Felicit skandenbergul constănţean şi iniţiativa de a face sport. Românul nu mai ştie ce e aia oină, dar orice om cunoaşte skandenbergul, care e un sport interactiv“, a arătat Valahu. Printre adversarii săi s-a numărat şi un israelian, iar premiul de 500 de euro în vouchere de cumpărături rezervat celui care-l învingea pe Valahu nu a fost acordat, semn că şi Radu s-a menţinut la înălţime la masa de skandenberg. Primii trei amatori care şi-au luat inima în dinţi şi l-au înfruntat pe Valahu au fost Eduard Tănase, Valentin Udrişte şi Cosmin Popa.

Gabriel Ban a făcut flotări „cu etaj“ 


Pe lângă Strongman şi skandenberg, la reuşita show-ului a contribuit şi demonstraţia de flotări, susţinută de recordmanul Gabriel Ban (din Constanţa), care a făcut patru repetări cu doi colegi „în cârcă“, aceasta fiind piesa sa de rezistenţă. Gabriel a etalat şi alte tipuri de flotări, dar s-a băgat şi la skandenberg, iar în afara demonstraţiei de la Strongman a făcut opt repetări cu maşina. „În urmă cu un an, nu am reuşit această mişcare, însă la ediţia din acest an am fost mult mai motivat“, s-a declarat mulţumit Gabriel Ban.

Fetele au fermecat asistenţa


Demonstraţia de Bikini Fitness a cules şi ea aplauze la scenă deschisă, participantele, frumoasele şi charismaticele Andreea Aretina, Diana Pivniceru şi Diana Beatrix Oana, defilând pline de graţie pe scenă şi fermecând asistenţa.

Alex Arginteanu - „A prins cel mai bine la public“


„Dintre toate competiţiile şi demonstraţiile de gen pe care le-am organizat până acum, aceasta a prins cel mai bine la public. Doar în Ardeal mai poţi vedea aşa ceva. Mă bucur că pot ajuta la promovarea sportului, mai ales în ramurile care conţin greutăţi de concurs. Sper ca pe viitor să reuşesc lucruri mult mai spectaculoase. Cred că îndreptările cu haltera gigant a fost cea mai grea probă. După Ion Oncescu şi Radu Valahu, a fost a doua atracţie a evenimentului. Ion Oncescu e de cinci ori campion mondial, dar la categorii mult mai mari decât a lui. Întotdeauna a fost un concurent de 90 kg şi a participat la categorii de +100 kg şi +110 kg. A învins mereu adversari mult mai grei şi mai puternici. Lumea îl place în mod deosebit“, a declarat organizatorul Alex Arginteanu, campion de Strongman.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii