Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival Kempo K1 şi kickboxing Luptători participanţi la seminarul de la Constanţa, monitorizaţi pentru galele Colosseum (galerie foto+video)

ro

06 Feb, 2017 00:00 9209 Marime text
Sala Tomis din Constanţa a găzduit, timp de două zile (sâmbătă şi ieri), un seminar de Kempo K1 şi kickboxing, organizat de CS „Bogdan Ciubotariu“ Constanţa în cadrul Memorialului „Gheorghe Oancea“, ediţia a patra. 
 
La seminar au participat atât maeştri ai artelor marţiale şi sportivi consacraţi în galele Superkombat şi Colosseum, cât şi luptători tineri sau copii. La invitaţia lui Samir Regep, instructorul principal de la CS „Bogdan Ciubotariu“, au răspuns prezent circa 70 de sportivi de toate vârstele (băieţi, dar şi fete), de la cluburi din Constanţa (CS „Bogdan Ciubotariu“, Keru Kento), din alte judeţe (CSM Slobozia, Satori Art Slobozia, ACS Fight4Sport V-S Feteşti, Hontai HVI Slobozia) şi din capitală (Shin Dojo Bucureşti).

A fost prezent şi sensei Costin Asănăchescu 

Seminarul a fost coordonat de luptătorul Superkombat Alex Filip (de la CS Karate Oyama Constanţa), de Gabriel Georgescu (promotorul galelor Colosseum) şi de Stelu Felix (antrenorul campionului mondial Amansio Paraschiv). La acţiune a participat însă şi sensei Costin Asănăchescu, iar cei mai cunoscuţi sportivi, în afară de Alex Filip, au fost Adrian Roşca (CS „Bogdan Ciubotariu“), Mădălin Crăciunică şi Cosmin Mărcuţă (Keru Kento).

Va fi deschis un centru de arte marţiale

„Ca de obicei, sportivii au răspuns excelent, fiind bine pregătiţi. Încerc să le împărtăşesc cât mai mult din cunoştinţele mele, pe care le-am dobândit în cantonamentele de la Amsterdam, la celebra sală Vos Gym. Sper ca luptătorii să prindă cât mai mult şi să-i ajut în cariera lor sportivă. Am foarte multe planuri în acest an, începând cu 12 martie, când voi lupta în Superkombat, cu un adversar dificil. Am programate mai multe meciuri în Superkombat. De asemenea, deschidem şi primul centru profesionist de arte marţiale din Dobrogea, în colaborare cu unul dintre sponsorii mei. În luna august, îl voi aduce la Constanţa, pentru a ţine un seminar, pe Loren Javier Jorge, multiplu campion mondial. Cu acelaşi scop, va veni şi Warren Stevelmans, o altă legendă în Olanda şi Japonia“, a declarat Alex Filip.

„Adi Roşca, unul dintre sportivii mei preferaţi“

Gabriel Georgescu s-a arătat impresionat de numărul mare de copii şi tineri practicanţi de kickboxing în Constanţa, însă acest lucru este explicabil. „Am spus demult că polul kickboxingului românesc s-a schimbat, a plecat din Bucureşti şi se împarte între Iaşi şi Constanţa. Astăzi (n.r. sâmbătă), ni s-a demonstrat din nou acest lucru. Reprezint promoţia Colosseum, una tânără, de viitor, şi împreună cu Stelu Filip am venit la acest seminar să vedem care e nivelul şi ce luptători putem folosi în promoţiile noastre. Alex Filip şi ceilalţi sportivi cunoscuţi de la seminar sunt luptători valoroşi, care pun Constanţa pe harta kickboxingului. Alex Filip este un erou ajuns sus prin forţe proprii. Este o valoare în sport. Din spate vin Mădălin Crăciunică şi Adi Roşca, cel care e unul dintre sportivii mei preferaţi şi pe care la fiecare eveniment îl punem în faţă. Adi e un luptător de viitor, cu un caracter foarte frumos. Credem în el“, a precizat promotorul galelor Colosseum.

Proiectele CS Keru Kento

Antrenorul de la Keru Kento, Lucian Stoicoci, a venit la seminar cu nouă sportivi, „dintre care patru, seniori, sper să fie selecţionaţi la gala Colosseum“. „Clubul «Bogdan Ciubotariu» a adus din nou la Constanţa personalităţi ale artelor marţiale din România. A fost Amatto Zaharia, iar acum au participat promotorul galelor Colosseum şi antrenorul campionului Amansio Paraschiv. Sunt evenimente bine-venite în sportul din Constanţa şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie. SC Keru Kento are mai multe proiecte şi în acest an. Continuăm cu competiţiile pentru copii, cu un număr mare de sportivi. Vom avea trei astfel de evenimente, în lunile aprilie, iunie şi noiembrie“, a arătat Lucian Stoicoci.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii