Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația Română de Triatlon. Trofee de excelență Antoanela Manac, sportivul anului 2017. Filip Grigorescu - antrenorul anului (galerie foto)

ro

22 Nov, 2017 00:00 3884 Marime text
Federația Română de Triatlon a organizat, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cea de-a cincea ediție a Galei Triatlonului Românesc. Cu această ocazie, au fost premiați câștigătorii circuitelor naționale din acest an, au fost decernate trofeele pentru excelență pe anul 2017 și a fost prezentat calendarul intern pe 2018.
 
Două dintre trofeele de excelență le-au revenit reprezentanților Atena Sport Club Constanța, Antoanela Manac și Filip Grigorescu. În vârstă de 21 de ani, Antoanela a primit titlul „sportivul anului 2017“, în vreme ce Filip Grigorescu, antrenorul ei, a fost declarat cel mai bun antrenor pe 2017. „Titlul «Sportivul Anului 2017» a fost acordat sportivei de la Atena Constanța, care a avut o evoluție excelentă în acest an în competițiile internaționale importante: Antoanela Manac“, se arată pe site-ul oficial al FRT.

Cel mai greu, dar și cel mai frumos an 

„S-a terminat încă un sezon din activitatea mea sportivă și consider că a fost cel mai greu an, dar și cel mai frumos. Anul acesta, am luat startul la nu mai puțin de 18 competiții de triatlon și duatlon, dintre care 10 concursuri au fost la nivel internațional. Am participat la: Triathlon Abu Dhabi, Campionatul South East European și Campionatul Național de Duathlon, Cupele Europene de Triathlon din Cagliari (Italia), Tartu și Mellila, Ocean Lava, Campionatul Național de Triathlon, distanța SuperSprint și Sprint, Triathlon Buftea & No stress Callatis, Campionatul European de Cross Triathlon (Târgu Mureș), Campionatul European U-23 (Velence), Triathlon Tainan Masago Taiwan, Campionatul Mondial U-23 (Rotterdam) și Cupele Mondiale din Madrid, Korea și Japonia. A fost un an încărcat, în care am muncit, am învățat din greșeli, am acumulat experiență și am trăit foarte multe emoții. Toate acestea mi-au adus bucuria de a fi din nou cel mai bun sportiv al anului. Vreau să îi mulțumesc antrenorului meu, pentru dedicarea pe care o are față de programul meu de pregătire și pentru munca depusă și tuturor celor care au fost lângă mine și m-au susținut. Pentru anul următor, îmi doresc să progresez cât mai mult și să pot participa la competiții de nivel mondial. Mulțumesc, Atena Sport Club, Federației Române de Triatlon și tuturor sponsorilor care mi-au fost alături în acest an!”, a fost mesajul Antoanelei Manac.

Alte distincții 

În 2015, sportiva constănțeană a fost declarată triatlonista anului la categoria Elite, iar în 2016 Federația Română de Triatlon i-a acordat titlul de cea mai bună sportivă a anului. Distincția pentru cel mai bun sportiv din 2016 i-a revenit lui Ciprian Bălănescu.
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac) 

Citește și:

Triatlonistă de Liga Campionilor!: La Cupa Mondială din Japonia, Antoanela Manac a obţinut cel mai bun timp al ei pe distanţa olimpică (galerie foto) 

„Un mare pas înainte!“: Triatlonista Antoanela Manac, pe locul 12 la finala Cupelor Europene pe 2017 de la Melilla (galerie foto)

Au ieşit campioni naţionali: Triatlonişti de la Atena Sport Club Constanţa, învingători în „Confruntarea Titanilor“

Antoanela Manac, din Constanţa, vicecampioană europeană la Cross Triathlon Under-23

Antoanela Manac a câștigat proba „Brave“ de la triatlonul „Ocean Lava România - Mamaia 2017“ (galerie foto)

Federaţia Română de Triatlon a desemnat-o pe Antoanela Manac cea mai bună sportivă în 2016 (galerie foto)

Antoanela Manac, triatlonista anului 2015 la categoria Elite: „Fiecare performanţă mă alimentează să merg mai departe“

 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii