Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, la un singur meci de calificare în Liga Campionilor

ro

21 May, 2016 00:00 2407 Marime text

FC Viitorul şi Ardealul Cluj se întâlnesc sâmbătă, la Mogoşoaia, de la ora 17.30, în finala Ligii Elitelor Under-19. Partida ar fi trebuit să se dispute în urmă cu două săptămâni, însă a fost reprogramată după ce Federaţia Română de Fotbal a decis să amâne toate partidele din acel weekend în urma decesului lui Patrick Ekeng.
 
Antrenată de Vasile Mănăilă, FC Viitorul a obţinut calificarea în finală după ce a învins în semifinale cu 5-4 după loviturile de departajare echipa U Cluj. Ardealul Cluj a ajuns în ultimul act în urma succesului cu 4-2 realizat în semifinala cu Dinamo. Partida are o însemnătate deosebită pentru că echipa care va deveni campioană naţională va reprezenta România în ediţia viitoare a Youth League (Liga Campionilor pentru Tineret).

Eurogol Alexandru Măţan

În Cupa României, FC Viitorul U-19 şi-a întrerupt aventura în faza semifinalelor, însă rămâne cu consolarea marcării unui eurogol. Reuşita îi aparţine lui Alexandru Măţan (16 ani), care a punctat spectaculos pentru 2-0 în minutul 20 al partidei cu ACS Poli Timişoara, care s-a impus la penalty-uri.
 
Alexandru Măţan traversează o perioadă excelentă a carierei. După ce a debutat cu gol în Liga 1 (pe 6 mai, în partida Dinamo - FC Viitorul 3-3), Alex a obţinut trofeul pentru cel mai bun jucător la Puskas Suzuki Cup U17, iar în Cupa României U-19 a confirmat printr-un eurogol forma excelentă pe care o traversează.

FC Viitorul II, meci la Ovidiu în Liga a III-a

Tot sâmbătă, FC Viitorul II va primi vizita formaţiei Metaloglobus Bucureşti în etapa a 24-a a Ligii a III-a. Partida este programată, de la ora 18.00, pe stadionul „Orăşenesc” din Ovidiu. Înaintea etapei FC Viitorul II ocupă poziţia a opta în clasament, cu 23 de puncte, în timp ce Metaloglobus este pe poziţia a treia, cu 44 de puncte.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii