Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul joacă în optimile Ligii Campionilor Nicolae Roşca - „Nu ne temem nici de Real Madrid, nici de FC Barcelona“ (galerie foto)

ro

10 Feb, 2017 00:00 3479 Marime text
Astăzi, cu începere de la ora 14.00, va avea loc tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Youth League (Liga Campionilor pentru Tineret).
 
În urnele de la Nyon (Elveţia) se va regăsi şi campioana României Under-19, FC Viitorul, care a pătruns în optimi după ce a dispus, miercuri, în play-off, de echipa daneză FC Copenhaga, scor 4-2 (Casap 31, 83, C. Ene 67, Coman 79 / Holse 34, Wind 90+1). Anterior, FC Viitorul trecuse de Sheriff Tiraspol (4-1 şi 1-0) şi de FC Zurich (5-0 şi 0-2). Calificarea se va juca în manşă unică, tragerea la sorţi urmând a decide gazda partidei. Optimile de finală sunt programate pe 21/22 februarie 2017.
 
FC Viitorul (antrenor, Nicolae Roşca) se va afla în aceeaşi urnă cu celelalte şapte formaţii care au trecut de play-off: Ajax Amsterdam, Atlético Madrid, Benfica Lisabona, Borussia Dortmund, AS Monaco, Rosenborg şi Salzburg. Adversara constănţenilor se va alege dintre cele opt echipe care au câştigat în toamnă faza grupelor din Youth League: FC Barcelona, ŢSKA Moscova, Dinamo Kiev, Paris Saint-Germain, FC Porto, PSV Eindhoven, Real Madrid şi Sevilla.

S-au antrenat două luni pentru meci

Cei de la FC Viitorul nu se lasă intimidaţi de numele posibililor adversari din optimi şi se gândesc cu optimism la parcursul viitor, privind departe, până în finală. „Este frumos când câştigi asemenea meciuri. Am învins FC Copenhaga la capătul unui meci pe care l-am pregătit foarte bine. Ne-am antrenat două luni pentru această confruntare. Am beneficiat de un ajutor mare şi din partea lui Gică Hagi, efectuând pregătirea alături de echipa mare a FC Viitorul, timp de patru săptămâni în străinătate, în Cipru şi în Italia. Spre norocul nostru, a ieşit foarte bine. Ştiam că va fi greu să jucăm contra vântului. La pauză, le-am spus băieţilor că putem reveni dacă ne facem jocul nostru, pe care îl antrenăm mereu“, a declarat Nicolae Roşca.

„Putem juca de la egal la egal cu orice echipă“

Tehnicianul FC Viitorul U-19 a mai spus că obiectivul echipei constănţene în Liga Campionilor e „să ajungem în finală şi să câştigăm“. „Cred că putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Acesta este spiritul nostru, să fim tot timpul ofensivi. Chiar am vrea să jucăm în faza următoare cu o echipă foarte bună, cu nume. Nu ne temem nici de Real Madrid, nici de FC Barcelona. Categoric nu! Academia a mai jucat cu ambele echipe şi am avut de atâtea ori victorii contra lor. Deci nu este nicio problemă“, a arătat Nicolae Roşca.

Sfaturile lui Hagi

„Când jucăm acasă, facem spectacol, marcăm mult şi avem o evoluţie foarte frumoasă. E bine că ne-am calificat. Sunt atacant, ăsta e rolul meu, să dau goluri. Domnul Hagi ne-a încurajat la pauză şi ne-a spus lucruri bune, întrucât, în partea secundă, am jucat mult mai bine. Nu contează cu cine vom pica în continuare. Indiferent de adversari, trebuie să jucăm precum astăzi (n.r. cu FC Copenhaga), precum cu Zurich sau cu Şerif Tiraspol, cum ştim noi mai bine. Astfel vom ajunge sus, în finală. Avem forţa că câştigăm Liga Campionilor şi o arătăm, mai ales la jocurile de acasă, unde avem sprijinul fanilor. Am prefera ca în faza următoare să jucăm tot la Ovidiu“, a declarat şi atacantul Cristian Ene.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii