Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, de la 0-1 la 5-1 în Liga Campionilor Vasile Mănăilă - „Sunt născuţi să fie campioni“ (galerie foto)

ro

23 Oct, 2015 00:00 1367 Marime text

Demonstraţie de forţă pentru campioana României la Under-19, FC Viitorul. Jucătorii pregătiţi de Vasile Mănăilă au învins cu 5-1 formaţia FC Minsk, din Belarus, care conducea la pauză cu 1-0. Partida s-a jucat la Ovidiu şi a contat pentru manşa secundă a turului întâi al Ligii Campionilor pentru Tineret, competiţie cunoscută sub denumirea de Youth League.

Cum primul meci s-a încheiat la egalitate, 2-2, FC Viitorul s-a calificat în runda următoare, cu scorul general de 7-3. Golurile din partida retur au fost marcate de Răzvan Marin (54 - din penalty, 86), Robert Grecu (61), Florinel Coman (62), Cristian Ene (69), respectiv Valeri Gromyko (29). Antrenorul Viitorului, Vasile Mănăilă, a folosit echipa: Tordai - Căpuşă, Ghiță, Kilyen, Panait - Trancă, Nedelcu (46 Grecu), Marin - Casap (55 Ene), Coman, Cicâldău (83 Dumitrescu). Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă - Iacob, Manole şi Rogoza. În turul al doilea al Youth League, FC Viitorul va întâlni campioana Cehiei, FK Pribram (4-1 la general cu Zimbru Chişinău). Turul este programat pe 4 noiembrie, în Cehia, iar returul, pe 25 noiembrie, la Ovidiu.

„În minutul 18, eram în iad“

„Au fost patru reprize total diferite. În tur, în minutul 18, eram în iad, conduşi cu 2-0. Am avut însă caracter şi am revenit mereu. Băieţii au luptat, crescându-i de mici cu spiritul de învingători. Au dovedit-o şi în seara aceasta. Sunt născuţi să fie campioni“, a declarat Vasile Mănăilă. „Un meci dificil, în prima repriză ne-au pus probleme. În partea secundă, ne-am impus jocul. Am avut încredere în noi, am fost ambiţioşi şi am crezut în victorie“, a spus şi Szabolcs Kilyen. „În prima parte, ne-a fost mai greu. Ne-au ştiut jocul, cred că ne-au studiat bine după partida tur. După pauză, ne-am dat drumul la joc, iar scorul a fost în consecinţă. Antrenorul ne-a motivat la cabine, spunându-ne să ţinem capul sus, că mai sunt 45 de minute şi se pot da multe goluri“, a arătat Virgil Ghiţă. „N-a fost o calificare uşoară, în prima repriză am avut meci greu. În repriza a doua, au intrat câţiva jucători proaspeţi şi au făcut diferenţa“, a fost de părere Cristian Ene. „Am fost conduşi în ambele manşe, dar am revenit. Nu cunoaştem următorul adversar, echipa cehă, dar jucăm să ne calificăm mai departe“, a arătat şi Robert Grecu.

Ianis Hagi, la 17 ani

Ieri, Ianis Hagi, căpitanul echipei de prim eşalon FC Viitorul, a împlinit 17 ani. „La această vârstă, mă simt mai mare şi mai puternic mental. Am acumulat destul de multe meciuri în Liga 1 până acum şi sunt mai matur faţă de anul trecut. Sunt mulţumit ce am realizat în fotbal până la 17 ani. Am 18 meciuri în primul eşalon şi am înscris de două ori. Nu mă aşteptam ca la 17 ani să reuşesc atâtea lucruri, pe care nu demult le visam. Sper să nu mă opresc însă aici“, a spus fiul lui Gică Hagi.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii