Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a părăsit Europa League Pablo Brandan - „Am învăţat mult din meciurile cu Gent”

ro

06 Aug, 2016 00:00 2030 Marime text
Debutantă în cupele europene, FC Viitorul a părăsit Europa după primele două partide susţinute în competiţie în această ediţie, în turul trei preliminar. Elevii lui Gică Hagi au întâlnit echipa belgiană KAA Gent, în faţa căreia au înregistrat un eşec (0-5 în deplasare, în tur) şi un egal (0-0 la Ovidiu, în manşa secundă).
 
În confruntarea de la Ovidiu, cele două formaţii au fost: FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) - Buzbuchi - Rădoi, Hodorogea, Brandan, Carp - Lopez, Nedelcu, Casap (64 R. Marin) - Iancu (77 Dumitrescu), Rusu (46 Tănase), Nimely. KAA Gent (antrenor, Hein Vanhaezebrouck): Thoelen - Gershon, Mitrovic (46 Nielsen), Horemans - Foket (72 Ndongala), Renato Neto (L. Schoofs), R. Schoofs, Saief - Kujovic, Milicevic, Perbet.

 „Doru Dumitrescu a intrat bine în meci”

 „Am întâlnit o echipă foarte puternică, dar în tur nu am jucat la adevărata noastră valoare. În meciul de la Ovidiu, băieţii au alergat foarte mult, au făcut un meci frumos, îi felicit pe toţi. În acest campionat, ne vom bate din nou pentru o calificare europeană şi cred că am învăţat mult din meciurile cu Gent. Am încredere în echipă şi meci de meci vom arăta mai bine. Doru Dumitrescu a intrat bine în meci şi evoluţii bune au avut şi alţi tineri. Nu ştiu dacă Răzvan Marin şi Florin Tănase vor pleca. Dacă va fi aşa, le urez succes, dacă nu, va fi bine pentru Viitorul, căci sunt jucători valoroşi“, a declarat Pablo Brandan.

Gabi Iancu - „Trebuia să ne prezentăm bine în faţa propriilor fani”

Gabi Iancu a remarcat evoluţia mult mai bună a FC Viitorul din a doua partidă. „Meciul retur a fost mult mai bun, am alergat mult, am avut o evoluţie favorabilă. Gent nu a folosit vreo trei jucători de bază, dar, şi cu ei în teren, cred că rezultatul era la fel. Suntem mulţumiţi şi sperăm să o ţinem tot aşa. În tur, a fost un scor mult prea mare, ceea ce ne-a rănit orgoliul. Trebuia să ne prezentăm bine în faţa suporterilor noştri. În asemenea partide europene, ne confruntăm cu fotbalişti mult mai bine clădiţi fizic şi mai bine pregătiţi psihic. Sperăm să o luăm şi noi pe urmele lor şi să ridicăm România“, a punctat Iancu. Acesta l-a remarcat şi el pe tânărul Doru Dumitrescu: „Îmi place foarte mult de el. Se antrenează bine şi sper să joace cât mai bine. E talentat şi sper să joace cât mai mult în continuare. E foarte bine că e concurenţă la Viitorul. Dacă nu ar fi aşa, degeaba mai joci”.

Deocamdată, nu se gândeşte la Naţională

Decarul Viitorului a mărturisit că încă nu e la capacitate maximă din punct de vedere fizic. „Nu mă gândesc deocamdată la echipa naţională, mai am de muncit până să ajung la forma pe care am avut-o înainte. Sper să-mi revin fizic şi să am meciuri reuşite. Nu ştiu când voi fi 100%. Domnul Hagi şi întreg staff-ul au încredere în mine“, a punctat Iancu.

Cadoul lui Gică Hagi

În meciul de la Ovidiu, FC Viitorul a decis ca suporterii oaspeţilor să aibă intrare liberă pe stadion, iar pentru aceasta KAA Gent i-a mulţumit lui Gică Hagi pe Twitter. „Mulţumim, Gică Hagi, că i-ai lăsat pe fanii noştri să intre liber pe stadion. Eşti o legendă”, au postat oficialii clubului belgian. La dineul oficial, preşedintele lui Gent i-a dăruit lui Hagi o plachetă, „un suvenir care să-i aducă aminte de prima participare europeană a Viitorului”.

Următorul meci, cu Gaz Metan Mediaş

În etapa a treia a Ligii 1, echipa constănţeană va juca în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, duminică, 7 august, de la ora 18.30. Ambele formaţii au înregistrat în primele două runde o victorie şi o înfrângere. „Va fi o deplasare dificilă, Mediaş a fost mereu o formaţie puternică pe teren propriu. Sperăm să câştigăm“, a declarat Gabi Iancu. „Vom avea meci greu la Mediaş. Venim după o înfrângere dureroasă cu Steaua şi vrem să ne revanşăm duminică. Avem nevoie de puncte şi jucăm la victorie“, a punctat şi Brandan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii