Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, victorie cu 4-0 Sub ochii lui Ilie Stan, Leonard Gheorghe a dat un gol à la Denis Alibec (galerie foto)

ro

07 Apr, 2016 00:00 3437 Marime text


FC Farul şi FC Viitorul au realizat victorii categorice în etapa a 16-a a Ligii Elitelor Under-19, prima rundă disputată în 2016. Şi în Liga Elitelor Under-17 rezultatele echipelor constănţene din ultima etapă au fost foarte bune, niciuna dintre formaţiile de pe litoral necunoscând înfrângerea.
 
În întrecerea de juniori A (U-19, născuţi după 1 ianuarie 1997), liderul FC Viitorul a dispus pe teren propriu de Ceahlăul Piatra Neamţ cu 3-0, graţie golurilor reuşite de Mihai Ene (51 - din penalty), Adrian Vâlcea (56) şi Radu Gheorghe (79). Poftă de gol a dovedit şi FC Farul, care a învins la Constanţa CSS Botoşani cu 4-0. La pauză, a fost 1-0, după ce un fundaş al oaspeţilor a deviat în propria poartă şutul lui Gheorghe Dumitru. În repriza secundă, FC Farul a defilat. Adelin Cristea a reuşit o dublă, în timp ce Leonard Gheorghe a dat golul meciului, după o execuţie marca Denis Alibec. La meci a asistat şi Ilie Stan, antrenorul echipei de seniori a FC Farul.

„Sper să ajung cât mai repede la echipa de seniori“

„Alibec e un atacant pe care îl admir foarte mult. Sper să ajung cât mai repede în echipa de seniori a Farului, dar, până atunci, vreau să terminăm acest campionat pe podium“, a declarat Leonard Gheorghe, pentru site-ul oficial al Academiei Farul. „A fost o victorie foarte importantă. Îmi felicit jucătorii, sunt sigur că putem termina pe primele trei locuri, dar va trebui să muncim enorm pentru asta“, a spus şi antrenorul FC Farul U-19, Ionel Melenco.

 
În clasament, FC Viitorul (singura echipă neînvinsă, cu 14 victorii şi un egal în 16 meciuri) conduce cu un avans de două puncte în faţa lui Dinamo Bucureşti (44 - 42), în vreme ce FC Farul (11 succese, două remize şi trei înfrângeri) încheie podiumul, cu 35 de puncte, cu patru mai mult decât a patra clasată, Ceahlăul Piatra Neamţ. 

A doua victorie consecutivă

În Liga Elitelor Under-17, în care participă juniori B (născuţi după 1 ianuarie 1999), rezultatelor formaţiilor constănţene din etapa a 15-a au fost: CSMS Iaşi - FC Viitorul 2-2 (Teodor Chirilă 43, Alexandru Zaharia 60 / Radu Boboc 24, Cosmin Tucaliuc 31), Petrolul Ploieşti - FC Farul 0-1 (victorie importantă pentru „marinari“ în lupta pentru evitarea retrogradării) şi Sport Team Bucureşti - ACS Performer Constanţa 1-1. În ierarhie, conduce FC Viitorul (neînvinsă şi ea, cu 14 victorii şi două egaluri). Liderul are însă un meci în plus, după ce a disputat în devans partida din runda a 17-a, în deplasare cu LPS Suceava, pe care a câştigat-o cu 3-0 (Romeo Bănică 46, 78, Cătălin Itu 59). ACS Performer se află pe locul cinci, cu 19 puncte, în vreme ce FC Farul ocupă ultima poziţie, a 12-a, cu nouă puncte, la o lungime de penultima clasată, Juventus Bucureşti, şi la trei de FC Voluntari, prima echipă peste linia retrogradării. Pentru FC Farul, succesul cu Petrolul, adus de golul lui Andrei Răduc, a fost al treilea stagional şi al doilea consecutiv.   

Sursa foto: Facebook (Academia Farul)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii