Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul şi „Demenţialii” Alexandru Anghel, din Constanţa, a jucat fotbal cu Belodedici şi Vlădoiu (galerie foto)

ro

07 Nov, 2015 00:00 4977 Marime text
Un tânăr din Constanţa, Alexandru-Daniel Anghel, a făcut parte dintr-o echipă a suporterilor care a jucat un meci contra unei formaţii de la Federaţia Română de Fotbal.

În luna septembrie, fanii echipei de fotbal a României au participat la un concurs din programul de meci al confruntării cu Grecia, în care a fost votat cel mai bun jucător al partidei din preliminariile Campionatului European din 2016. Printre câştigătorii concursului s-a numărat şi un constănţean, Alexandru-Daniel Anghel (27 de ani), care, drept premiu, a fost invitat, alături de ceilalţi fani, la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, unde a avut loc o partidă amicală.

Din echipa FRF au făcut parte, printre alţii, foştii internaţionali ai României Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu, membri ai staff-urilor echipelor naţionale, precum Daniel Isăilă, Ionuţ Badea şi Florin Constantinovici, secretarul general adjunct al Federaţiei, Gabriel Bodescu, George Ştucan, de la departamentul de comunicare, Costin Negraru, directorul Departamentului de Integritate, dar şi Noel Mooney, marketing manager UEFA, aflat în aceste zile într-o vizită la Casa Fotbalului. De asemenea, la acţiune a fost prezent puţin, fără a juca, şi fostul fotbalist Aurel Ţicleanu.

Pe lista marcatorilor


Alexandru Anghel a fost singurul constănţean din echipa suporterilor, din care au mai făcut parte fani din Bucureşti, Ploieşti şi Buzău. „A fost o acţiune foarte frumoasă, care mi-a plăcut. Nu ţi se oferă de multe ori ocazia de a întâlni pe teren legende ale fotbalului românesc. M-am simţit onorat să mă aflu alături de atâtea persoane cunoscute. Belodedici e aproape neschimbat faţă de vremurile de glorie. E într-o formă fizică de invidiat, arătând mai bine poate şi decât fotbalişti încă în activitate. Jean Vlădoiu şi-a păstrat apetitul de gol, iar Ionuţ Badea m-a impresionat şi el. A fost un meci de distracţie, jucat pe un teren sintetic, în care nu a contat scorul. S-au disputat două reprize a câte 40 de minute, echipa FRF impunându-se cu 15 sau 16 la 7. Unul dintre golurile suporterilor l-am marcat eu“, a declarat Alexandru-Daniel Anghel, care, la acţiunea de la Mogoşoaia, a purtat cu mândrie un tricou cu Farul. După meci, fanii au participat la o masă de protocol, iar apoi au rămas o noapte în cantonamentul tricolorilor. Toţi cei prezenţi au făcut poza de grup, iar fanii nu au ratat ocazia de a se fotografia şi individual ori de a obţine autografe. În plus, au primit câte un tricou cu însemnele echipei naţionale a României. Alexandru Anghel s-a ales cu autografele lui Belodedici, Vlădoiu şi Isăilă.

Martor, de pe stadion, la Farul - Steaua 3-0


Suporter înfocat al Farului, constănţeanul e de mult cu sufletul alături de echipa constănţeană, dar a mers prima dată pe stadion la vârsta de nouă ani, în 1997, la o partidă FC Farul - Steaua 3-0. „Ţin minte că am fost la acel meci cu mama, întrucât tata nu a putut veni. Mama a venit mai mult de gura mea. Mi-a rămas în memorie partida. A fost 2-0 la pauză, iar după o oră de joc ne-am distanţat la 3-0. Au înscris Bănică Oprea (de două ori, primul gol din penalty) şi Grigoraş. Steaua a jucat însă în zece oameni din prima repriză. Oricum, steliştii aveau echipă foarte tare, cu Stelea, Baciu, Miu, Rotariu, Ilie Stan, Sabin Ilie, Roşu, Militaru sau Roland Nagy. Antrenor era Ţiţi Dumitriu. Însă şi Farul era redutabilă în acei ani. De atunci, vin la toate meciurile de acasă. În deplasare, mai rar. Merg în special când Farul joacă aproape de Constanţa“, a spus Alexandru Anghel. În afară de acel Farul - Steaua 3-0, fanului i-a mai rămas aproape de inimă o victorie cu 1-0 cu Dinamo, iar atmosfera creată de suporterii „marinarilor” la disputa cu Viitorul, de la Ovidiu, din 2010, pierdută de oaspeţi cu 1-3, l-a uns pe suflet pe Alexandru.

Membru al unui grup umoristic


Absolvent de ASE, Alexandru Anghel este şi membru al unui grup umoristic, „Demenţialii”, din care fac parte alţi trei constănţeni: Laurenţiu Vlad, Sebastian Toma şi Paul Văduva. „Eu şi Sebastian am fost colegi la cercul de teatru de la Palatul Copiilor, având-o profesoară pe Ioana Sandu. Pe la cerc mai venea şi ajuta şi Laurenţiu, fost actor la Fantasio. A lui a fost ideea înfiinţării, în urmă cu şase ani, a grupului de umor. Participăm la evenimente private şi la spectacole pentru copii, iar vara avem o activitate bogată pe litoral. Am participat la spectacole alături de Jean Paler, Romică Ţociu, Cornel Palade, Adrian Enache, Maria Dragomiroiu, Petrică Mâţu - Stoian, Holograf, VH2, Raoul sau Nicu Paleru”, arată Alexandru Anghel, care, împreună cu Laurenţiu Vlad, este şi colaborator al unei televiziuni locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii