Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul s-a calificat in 16-imile Cupei Romaniei

ro

11 Sep, 2009 02:52 1129 Marime text

farul.jpgFormaţia pregătită de Marius Şumudică a câştigat ieri primul meci după o perioadă neagră în care pierduse două meciuri la scor în faşa unor echipe precum Chiajna şi Victoria Brăneşti

Farul s-a impus la Tulcea în faţa echipei fostului tehnician de la malul mării, Constantin Gache şi avansează în şaisprezecimile Cupei României. Marinarii s-au impus la limită, scor 2-1, golurile victoriei fiind înscrise de Chico şi Ene.

După cele două eşecuri umilitoare cu 1-4 în campionat, Farul a vrut să-şi mai spele din ruşine printr-o victorie în Cupă. Din păcate pentru constănţeni, Delta Tulcea a deschis repede scorul şi a adus bucuria în tribunele stadionului Municipal. Horovei înscrie în minutul 23 cu un şut din interiorul careului, la finalul unui contraatac care i-a luat prin surprindere pe jucătorii Farului. Tulcenii nu au avut însă prea mult timp să se bucure de avantajul de pe tabelă pentru că Farul a egalat după numai trei minute de la deschiderea scorului când fundaşul dreapta Alexandru Măţel a centrat perfect în careu pentru portughezul Chico, care a reluat cu capul în plasa porţii lui Olteanu. Imediat după pauză, echipa pregătită de Marius Şumudică a trecut în avantaj prin reuşita lui Marius Ene, care a înscris cu capul după o centrare primită de pe partea stângă, gol care la final a adus calificarea în şisprezecimile Cupei României. Au evoluat pentru Farul: Sardescu - Măţel, Diogo şi Papp (ambii la debut pentru echipa constănţeană), Paşcovici - Mansur, Rusmir, Cristocea, Gaston Mendy - Liviu Mihai, Chico. Au mai intrat pe parcursul meciului Marius Ene, Ben Teekloh şi Bogdan Andone. La gazde, Constantin Gache a introdus următorul 11: Olteanu - Petean, Grigorov, Mişilericu, Liviu Ştefan - Judeanu, Horovei, Larie, Nicu Creţu - Pantelie, Costescu.

Marinarii îşi află astăzi adversarul

Astăzi, de la ora 16.00 la sediul Federaţiei Române de Fotbal va avea loc tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Cupei. În urna A vor intra echipele clasate pe locurile 1-6 în campionatul ediţiei precedente a Ligii I. Urna B va fi formată din celelalte 12 echipe din Liga I, participantela campionatul ediţiei în curs iar în urna C vor intra cele 14 echipe din ligile inferioare, calificate în urma fazelor precedente, printre care şi FC Farul Constanta. Procedura tragerii la sorţi este următoarea: se împerechează echipe din urna A cu echipe din urna C (6 jocuri) şi, în continuare, echipe din urna B cu echipe din urna C (8 jocuri); cele patru echipe rămase în urna B se împerecheză între ele iar pentru toate jocurile echipa organizatoare se stabileşte prin tragere la sorţi. Altfel, FRF a mai stabilit ieri ca finala Cupei României se se dispute în acest sezon la Iaşi, pe stadionul Emil Alexandrescu, la data de 5 iunie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii