Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, liderul clasamentului În Liga Elitelor, FC Viitorul a învins de două ori Dinamo în deplasare (galerie foto+video)

ro

03 Nov, 2015 00:00 2339 Marime text


Echipele de juniori Under-19 și Under-17 ale FC Viitorul au câştigat meciurile susţinute în deplasare cu Dinamo Bucureşti, în Liga Elitelor, întrecerea rezervată celor mai buni tineri fotbalişti din România.

La U-19, jucătorii pregătiți de Vasile Mănăilă s-au impus cu 2-1, după ce Dinamo a condus la pauză (gol Patrick Petre, în minutul 32). În partea secundă, un fundaş, Tiberiu Căpușă, a punctat în minutele 47 și 55 pentru victoria Viitorului, care, în urma acestui succes, a luat o opțiune importantă spre calificarea în semifinalele Campionatului Național, în condiţiile în care mai are de jucat o restanţă, cu FC Voluntari. Echipa victorioasă din meciul cu Dinamo a fost: Tordai - Rogoza, Ghiță, Căpușă, Panait - Ciobanu (85 Iani), Trancă, Dumitrescu - Grecu (89 Șandru), Coman (74 C. Ene), Cicâldău (90+2 Firan).
 
În aceeaşi etapă, FC Farul a învins în deplasare cu 2-1 CN Dinicu Golescu, graţie golurilor lui Alberto Airinei şi Mihai Zugravu. Fariştii sunt primii în ierarhie, cu 26 de puncte (opt victorii şi două egaluri), fiind urmaţi pe podium de Dinamo (cu 24 de puncte) şi de FC Viitorul (cu 23 de puncte - şapte victorii şi două egaluri). Cele două formaţii constănţene sunt singurele neînvinse din campionat.

Miercuri, joacă în Liga Campionilor

După victoria cu Dinamo, FC Viitorul a rămas în capitală pentru că, în această dimineață, va zbura spre Cehia, pentru confruntarea din Youth League (Liga Campionilor la tineret), cu FK Pribram. Prima manșă din turul secund al competiţiei este programată miercuri (4 noiembrie), în Cehia, de la ora 18.00. După revenirea în ţară, cinci jucători ai Academiei Hagi se vor alătura lotului național U-19 pentru calificările preliminare la Campionatul European. Cei cinci jucători convocați sunt Arpad Tordai, Victor Rogoza, Dan Panait, Alexandru Cicâldău și Cristian Ene. Ieri, Mircea Manole, component al lotului FC Viitorul Youth, a împlinit 17 ani și a fost sărbătorit de colegii săi în cantonamentul din capitală.

Romeo Bănică, triplă contra „câinilor roşii“

În competiţia U-17 a Ligii Elitelor, FC Viitorul a învins Dinamo mult mai clar, cu 5-1! Bucureștenii au deschis scorul în minutul 21, prin Florin Vasile, însă jucătorii pregătiți de Nicolae Roșca au avut o revenire de senzaţie și au punctat de cinci ori la rând, prin Romeo Bănică (26, 60, 65), Alexandru Mățan (41) și Radu Boboc (77). Constănțenii mai au de susținut o restanță, cu ACS Performer și, dacă o vor câștiga, vor urca pe primul loc al clasamentului. Au evoluat pentru FC Viitorul U-17: Murariu - Androne (76 Leca), Acasandrei, Suflaru, Neciu - Boboc, Vidrăsan, M. Ene (70 Crânganu) - Tucaliuc (30 Sabangeanu), Bănică (75 Tudor), Mățan.

Celelalte două echipe constănţene din campionat au jucat între ele în această rundă, scorul fiind ACS Performer - FC Farul 2-1. În clasament, invincibila FC Viitorul e pe locul doi, cu 25 de puncte (opt victorii şi un egal în nouă meciuri), ACS Performer ocupă poziţia a cincea, cu 17 puncte, iar Farul e ultima, cu trei puncte.   

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi şi Academia Farul)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii