Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, învinsă din nou cu 4-0 de Dacia Unirea Brăila! Cum explică Ilie Stan eşecul drastic al „marinarilor“ (galerie foto + video)

ro

11 Apr, 2016 00:00 3445 Marime text

Optimismul în privinţa promovării FC Farul în Liga 1, la finele acestui sezon, a fost zdruncinat încă din prima etapă a turneului play-off, în care „marinarii“ au cedat din nou la scor într-o confruntare cu Dacia Unirea Brăila.
 
Sâmbătă, brăilenii s-au impus pe teren propriu cu 4-0 (Roşu 26, 56 - din penalty, Puşcaşu 52, Dima 79), scor cu care câştigaseră şi ultimul meci direct cu Farul, jucat în sezonul regulat, tot la Brăila! Înfrângerea din play-off a fost prima pentru antrenorul Ilie Stan pe banca Farului, constănţenii înregistrând cu această ocazie primul eşec după patru victorii consecutive. Insuccesul le-a adus „marinarilor“ şi o cădere în clasament.
 
Vineri, „marinarii“ au primit o veste bună din Giuleşti, unde liderul Rapid a fost învins surprinzător de ultima clasată din play-off, SC Bacău, astfel că, în cazul unei victorii ori al unui egal la Brăila, Farul avea şansa să reducă distanţa faţă de giuleşteni. Meciul de a doua zi le-a adus însă o nouă înfrângere usturătoare constănţenilor, care, după ce au fost conduşi cu 1-0 (scor înregistrat şi la pauză), nu au putut reveni, ba, mai mult, au cedat la diferenţă mare.
 
Ilie Stan a folosit echipa: Negrilă - Băjan, Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Bratu, Zugravu - V. Munteanu, Ad. Ionescu, Vezan (58 Al. Ioniţă), C. Neagu (46 Tigoianu) - Pătulea, S. Chiţu (80 Manole).

Semnal de alarmă după meciul cu Gloria Buzău 

„Cât timp au stat bine în teren în prima repriză şi au respectat ce le-am spus, nu au fost probleme. Când şi-au dorit să revină însă în joc, n-au putut. Am fost conduşi, deşi am avut o evoluţie foarte bună în prima parte. După pauză, a fost însă altceva. Mi-am dat seama că jucătorii vor, dar nu pot. Am tras un semnal de alarmă după meciul cu Gloria Buzău. Nu am fost nervos degeaba după acea partidă. Am simţit această situaţie în repriza a doua a meciului cu Gloria, dar şi la Baloteşti. La Brăila, în prima repriză am jucat foarte bine, grupat, departe de poartă. Cum am luat gol însă, nu am putut reveni. Nu poţi face performanţă dacă nu ai continuitate în joc. Trebuie să fii pregătit bine şi să ai o mentalitate de învingător. Sunt momente în fotbal când trebuie să apelezi la resurse, dar, dacă nu le ai, la ce să apelezi? Nu vreau să acuz pe nimeni şi nu mă interesează aşa ceva. Eu am venit la Farul ca să fac ceva, să schimb ceva. Jucătorii şi-au dorit, dar nu au putut. Li s-au promis prime, dar nu au putut“, a declarat Ilie Stan.

Noroc cu Rapid şi Dunărea Călăraşi 

La Brăila, s-a ratat un moment prielnic, în condiţiile în care primele două clasate au dat chix şi ele la debutul în play-off. Rapid a pierdut acasă, 1-2 (Rafa Jorda 72 / Vraciu 27 - din penalty, Drugă 90+3) cu SC Bacău, iar Dunărea Călăraşi a remizat, tot în propriul fief, cu Academica Clinceni, scor 1-1 (V. Alexandru 72 / Matei 66), însă, pe de altă parte, graţie acestor două rezultate, Farul se menţine, cel puţin teoretic, în cursa pentru Liga 1.

„Cred în continuare“ 

„Eu cred în continuare în promovare, până la ultimul joc. Încercăm să facem tot posibilul, chiar dacă timpul e scurt. Am văzut cu Buzăul că echipa a avut unele probleme şi sunt meciuri în care trebuie să revii. Cum revii? Fotbalul presupune mult mai multe lucruri, înseamnă pregătire, organizare, forţă, viteză, potenţă fizică şi sacrificiu, care e cel mai important. Am spus că avem nevoie de continuitate şi ce înseamnă să ne batem cu echipele din play-off. Chiar dacă e greu, speranţe sunt în continuare“, a mai spus Ilie Stan.
 
După prima etapă din play-off, clasamentul este următorul: 1. Rapid - 25p, 2. Brăila - 24p, 3. Călăraşi - 24p, 4. Clinceni - 20p, 5. Farul - 19p (constănţenii căzând un loc în clasament), 6. Bacău - 18p. În etapa viitoare, FC Farul va juca la Constanţa cu Dunărea Călăraşi, celelalte două partide fiind Academica Clinceni - Rapid Bucureşti şi SC Bacău - Dacia Unirea Brăila.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa (foto 1) şi Facebook Dacia Unirea Brăila (galeria foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii