Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul a bătut în deplasare Dunărea Călăraşi şi a dat o palmă morală „În fotbal, orice e posibil“

ro

23 May, 2016 00:00 3827 Marime text


Deşi pornea cu şansa a doua în disputa de la Călăraşi, cu Dunărea (vicelidera turneului play-off), FC Farul a reuşit să se impună, dându-le o palmă morală celor de la Rapid

Meciul de sâmbătă, din etapa a noua a turneului play-off, le-a revenit cu 3-2 (1-0), „marinarilor“, aceştia conducând, la un moment dat, cu 3-0! Aflată în lupta pentru promovare, Dunărea putea reveni sâmbătă pe prima poziţie, în cazul unui succes. Victoria Farului e cu atât mai preţioasă cu cât constănţenii s-au confruntat cu mari probleme de lot, antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina folosind din acest motiv mulţi tineri şi fiind nevoiţi să improvizeze. De meserie atacant, Alexandru Ioniţă a jucat la Călăraşi fundaş central! Gazdele au ratat mult de-a lungul partidei, trimiţând şi de două ori mingea în bară, dar victoria le-a revenit finalmente constănţenilor, care au avut în Iulian Dinu un portar în mare formă.
 
Farul şi-a luat revanşa pentru cele două înfrângeri la scor din acest campionat, de la Constanţa, în faţa Dunării, 2-6 şi 0-6, câştigând într-un moment când cele trei puncte le erau vitale călărăşenilor în încercarea lor de a promova de pe primul loc în clasament. În acelaşi timp, „marinarii“ au arătat încă o dată că au onoare, iar victoria de la Călăraşi a arătat că insinuările venite dinspre Rapid, prin vocea lui Dinu Gheorghe - „împotriva noastră Farul a fost foarte motivată, iar alţii au câştigat la Constanţa la scor de tenis” (aluzie la Dunărea Călăraşi) - nu au avut nicio acoperire.

Fundaş dreapta, un debutant

Fără Bratu (suspendat), Pătraşcu şi Milea (accidentaţi), Barbu şi Mina nu l-au putut folosi la Călăraşi nici pe Băjan, care nu s-a putut reface de pe urma unei întinderi la coapsă suferită în meciul cu Rapid. Cum nici Meleandră nu a fost disponibil ca fundaş dreapta, în acel post a fost distribuit tânărul Loloţ (debutant), iar alături de Ţăranu, în centrul defensivei, a jucat atacantul Ioniţă! În lotul de 18, „marinarii“ au avut 12 jucători foarte tineri, iar pe finalul partidei s-au aflat pe teren şase dintre aceştia! Meciul a început conform aşteptărilor, cu forcingul gazdelor, care au ratat câteva mari ocazii, fie nenimerind ţinta, fie lovindu-se de un Iulian Dinu imbatabil în poartă. Rând pe rând, s-au întrecut în ratări Kanda (2), B. Panait (2 - bară, apoi Corcoveanu scoate de pe linia porţii), Alami (4, 7, 17, 19) şi S. Matei (25).

Chiţu şi Pătulea, letali

Scăpată cu bine din aceste momente dificile, Farul a echilibrat disputa şi a început să pună probleme şi în atac, ocaziile lui Pătulea (28) şi Chiţu (29) anunţând golul lui Pătulea, din minutul 37, care a apărut foarte bine la centrarea lui Neagu. În finalul primei reprize, Dinu a păstrat scorul de 0-1 cu o nouă intervenţie în faţa lui Kanda (43). Începutul părţii secunde a imitat startul meciului, cu Dunărea asediind Farul, dar nereuşind să marcheze, la ocaziile lui Kanda (47), Alami (50), V. Andrei (56) şi Preoteasa (58). În minutul 68, misiunea Farului s-a uşurat, după ce gazdele au rămas în zece oameni, la eliminarea (două cartonaşe galbene) a lui Ţenea. La scurt timp, pe contraatac, Chiţu (72) şi Pătulea (75) au marcat (pasându-şi decisiv unul altuia) şi, în trei minute, au dus scorul la 3-0!

În prelungiri, o nouă bară

Cursa de urmărire a gazdelor nu a avut succes, Dunărea reuşind doar să se apropie la 2-3 (V. Alexandru 84, Kanda 90+3), al doilea gol fiind marcat după ce echilibrul numeric de pe teren se restabilise, în urma eliminării (tot pentru două avertismente) a lui Loloţ (90). Înainte de golul doi, în minutul 90+2, Dunărea a mai avut o bară, prin Kanda, cu un şut de la distanţă. FC Farul a evoluat în alcătuirea: I. Dinu - Loloţ, Ţăranu, Al. Ioniţă, Corcoveanu - Tigoianu (90+1 Zugravu), Vlăescu (65 Al. Matei), Ad. Ionescu (58 D. Gheorghe), C. Neagu - Pătulea, S. Chiţu (cpt.). Dunărea (antrenor, Adrian Mihalcea) a jucat cu: C. Lungu - B. Panait (cpt.), Bumbac, M. Popescu - Ţenea, Sg. Popescu, S. Matei (46 V. Andrei), Alami, Vădrariu (40 V. Alexandru) - Kanda, Al. Stoica (52 Preoteasa).

„Prea multe suspiciuni“

„Sunt foarte mulţumit şi îi felicit pe jucători pentru dăruirea şi încrederea de care au dat dovadă la Călăraşi. Au respectat planul tactic. Mulţi ne considerau victime sigure. Le-am spus însă băieţilor că nu avem nimic de pierdut şi am reuşit să câştigăm. Prea multe suspiciuni însă, vorbe care nu-şi au rostul. Cât timp voi fi eu pe banca tehnică a Farului, toate meciurile se vor juca pe teren, corect, la victorie şi vor fi lipsite de dubii. Sperăm să încheiem cu fruntea sus acest campionat şi să câştigăm şi ultima partidă“, a declarat Ion Barbu.


FC Farul susţine meciul de final la Constanţa, sâmbătă, 28 mai, de la ora 11.00, cu Dacia Unirea Brăila.            

„Tactica a dat roade“

 

„În fotbal, orice e posibil. Înaintea meciului, eram îngrijoraţi de problemele din apărare, în urma indisponibilităţilor, dar, până la urmă, a ieşit bine. Le-am zis băieţilor că, în ultimul timp în play-off, am jucat bine în deplasare, câştigând la scor ultimele două partide de pe teren străin. E adevărat, le-am mai spus, apărarea e puţin improvizată, dar în rest, de la mijloc în sus, avem forţă. Trebuie să ne apărăm bine şi să aşteptăm adversarul, să-l surprindem. Iar această tactică a dat roade.
 
Meciul a fost greu însă, dacă Dunărea marca în iureşul de start, nu ştiu dacă mai putea fi acest rezultat. Dar, cum e în fotbal, am avut şi noroc. În plus, portarul Dinu, care e pe un drum ascendent, a apărat extraordinar. După ce am marcat, le-am cerut băieţilor să joace fără frică, că nu noi suntem sub presiune. Să ne respectăm blazonul şi să facem tot posibilul să nu pierdem sau chiar să câştigăm. A apărut şi cartonaşul roşu la Dunărea şi am făcut 3-0, ceea ce ne-a convenit. Băieţii au ascultat, şi-au văzut de treabă şi au jucat de plăcere. Am avut onoare, cum am spus. Am vrut şi să le demonstrăm celor de la Rapid că declaraţiile lor nu au fost corecte“, a spus şi Gică Mina.  


„Contracandidat“ pentru Pătraşcu şi Bratu

Mina a explicat şi cum de a fost folosit Alexandru Ioniţă stoper. „În urma problemelor cu care ne-am confruntat pe zona centrală, ne gândeam pe cine să folosim alături de Ţăranu. Mai jucase acolo Adrian Ionescu, dar asta a fost o soluţie de avarie. Iar atunci ne-am gândit la Ioniţă. Ne-a spus că el mai evoluase mijlocaş la închidere, iar la Farul şi la coordonare, dar, dacă e nevoie de el, intră şi stoper. I-am spus să facă marcaj strict, să joace simplu şi să sară bine la cap. Iar soluţia a fost bună. Am şi zis, apoi, la final, în glumă, că Pătraşcu şi Bratu vor avea în Ioniţă un contracandidat pe post“, a arătat Gică Mina.

Rapid a promovat în Liga 1

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Dacia Unirea Brăila - SC Bacău 2-0 (Frunză 73, Al. Muscă 80) şi Rapid Bucureşti - Academica Clinceni 3-1 (Vl. Morar 43, 73 / Ganea 72). Clasament: 1. Rapid - 43p, 2. Călăraşi - 38p, 3. Brăila - 34p, 4. Bacău - 29p, 5. Farul - 28p, 6. Clinceni - 27p. În urma scorului din Giuleşti, Rapid promovează de pe primul loc în Liga 1, dar se aşteaptă decizia în privinţa depunctării de şase puncte de la FIFA.  

Sursa foto: Facebook (Mamaia TV)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii