Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul va administra baza sportiva "Triunghi"

ro

15 Jan, 2004 00:00 930 Marime text

Haine noi pentru marinari

Clubul alb-albastru a primit in administrare baza sportiva "Triunghi", din cartierul Kilometrul 4-5, ale carei terenuri vor fi destinate exclusiv sedintelor de pregatire si partidelor amicale * Clubul face demersuri ca acest complex sa fie administrat pe termen lung, dar pentru aceasta este nevoie de emiterea unei ordonante de guvern * Ieri seara, la sediul clubului alb-albastru era asteptat atacantul galatean Mihai Gurita * Acesta va efectua in zilele urmatoare o vizita medicala preliminara, dupa care se va aseza la "masa tratativelor" pentru a perfecta contractul cu Farul * In cursul zilei de astazi, atacantul Cristi Negru va negocia la Galati conditiile contractului sau, el urmand sa evolueze in retur la Otelul * In cursul diminetii de ieri, 13 fotbalisti din lot au sustinut o vizita medicala preliminara la Policlinica 1 * Restul de jucatori vor efectua vizita vineri dimineata

Conducerea celui mai galonat club de fotbal din judetul Constanta, FC Farul, a ridicat de mai multe ori problema terenurilor de antrenament. Formatia de prima divizie era fortata uneori sa se deplaseze in judet pentru a efectua antrenamente, toate acestea pentru a proteja gazonul stadionului "Gheorghe Hagi" in vederea disputarii meciurilor oficiale. In cele din urma, acest deziderat de a avea un teren bun de antrenament a fost implinit. Astfel, incepand de luna aceasta, FC Farul va administra baza sportiva "Triunghi", din cartierul constantean Kilometrul 4-5, ale carei terenuri vor fi destinate exclusiv antrenamentelor. Aici se vor pregati atat lotul de seniori, cat si cele de tineret si copii. O contributie importanta la obtinerea dreptului de administrare a acestei baze a avut-o Elena Francu, directorul Directiei de Sport Constanta, care a reusit sa-i convinga pe mai-marii ministerului de resort ca formatia de pe litoral are nevoie disperata de un teren de pregatire. Clubul alb-albastru a primit dreptul de administrare a bazei, dar in acest moment depune diligentele necesare pentru ca acest "castig" sa fie unul pe termen lung. In acest sens, a fost trimisa ministerului o adresa in care FC Farul solicita acordarea pe termen lung a dreptului de administrare a bazei. Pentru aceasta este nevoie insa de emiterea unei ordonante de guvern.

Gurita se pregateste sa devina "marinar"

Ieri seara, inainte de inchiderea editiei, la sediul clubului FC Farul era asteptat sa soseasca atacantul Otelului Galati, Mihai Gurita. Cele doua divizionare A au ajuns la un acord verbal in ceea ce priveste efectuarea unui transfer de jucatori, in schimbul lui Gurita la Galati urmand sa ajunga Cristi Negru. Atacantul in varsta de 30 de ani al "otelarilor" a fost foarte aproape de un transfer pe litoral inca din vara trecuta, dar in cele din urma clubul sponsorizat de Ispat Sidex s-a opus in privinta transferului. Un aspect important al acestei "ratari" a transferului din sezonul estival a fost faptul ca Otelul a reusit in cele din urma sa evite retrogradarea in esalonul secund. Interesant este ca Mihai Gurita nu a mai reusit in acest tur de campionat sa fie "vioara intai" a echipei, asa cum fusese in sezoanele trecute. Din acest motiv, el a devenit indezirabil, iar conducerea tehnica s-a aratat interesata in a-l ceda la schimb cu "marinarul" Cristi Negru. Atacantul galatean ramane insa un jucator foarte valoros, care are la activ peste 170 de jocuri in prima divizie si 36 de goluri. Odata ajuns pe litoral, Gurita va efectua vizita medicala preliminara si, in functie de rezultatele acesteia, se va aseza la "masa tratativelor" pentru a negocia clauzele contractuale. Acelasi lucru urmeaza sa fie facut la Galati de catre Negru.

Antrenamente pe plaja si vizite medicale

Cei 22 de fotbalisti din lotul Farului continua sa efectueze antrenamente pe plaja, ultima sedinta de acest fel avand loc ieri dimineata, cu incepere de la ora 11.00, pe plaja de la Cazino. Tot ieri, un numar de 13 "faristi" s-au prezentat la Policlinica 1 Constanta pentru a sustine vizita medicala preliminara, restul lotului urmand sa fie testat vineri dimineata. Unul dintre cei doi absenti ai reunirii de luni a lotului FC Farul, mijlocasul Ionut Badescu, urmeaza sa ajunga la Constanta in cursul zilei de astazi. Extrema dreapta dorita de Dinamo Bucuresti a fost invoit pana maine de conducerea gruparii alb-albastre. Cel de-al doilea absent al reunirii lotului, portarul Raul Unchias, este posibil sa nu mai evolueze in acest retur la Farul, clubul nemaifiind interesat de serviciile sale, dupa ce rezerva lui Curca a gafat nepermis in cateva partide oficiale. Unchias este inca invoit, nestiindu-se in acest moment cand si daca se va intoarce la Farul. Postul de portar a devenit o problema la FC Farul, nici una dintre rezervele lui George Curca (Unchias, Vlas sau Verbina) nefiind considerate de nivelul primei divizii. Exista inca varianta portarului din spatiul ex-sovietic, al carui nume nu a fost dat publicitatii. In cazul in care acesta ar veni la Farul, el va participa la turneul de pregatire din Cipru, programat pentru jumatatea lunii februarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii