Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drama unui simbol al României Farul şi-a anunţat retragerea din campionat

ro

24 Mar, 2015 00:00 6015 Marime text
Deşi vicecampioana României la rugby, RCJ Farul Constanţa, se înscrisese în primul eşalon al sportului cu balonul oval, Superliga, ieri, clubul a emis un comunicat de presă în care a anunţat că se retrage din competiţie!
 
„Rugby Club Judeţean Farul Constanţa este persoană de drept privat, acţionarul majoritar (51% din voturi) al finanţării activităţii sportive fiind Consiliul Judeţean Constanţa. Vă informăm că, în şedinţa CJC din data de 23.03.2015, au fost retrase toate proiectele de finanţare pentru sporturile de performanţă - inclusiv RCJ Farul Constanţa - ca urmare a neexistenţei normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 2/2015. Faţă de cele expuse mai sus, clubul nostru se vede în imposibilitatea participării în Superliga CEC Bank 2015 şi de aceea vă anunţăm în mod oficial: retragerea echipei Rugby Club Judeţean Farul Constanţa din Superligă“, se arată în textul comunicatului RCJ Farul, echipă care este un simbol al rugby-ului românesc, cu şase titluri de campioană în palmares şi cu numeroşi jucători şi antrenori daţi loturilor naţionale, de-a lungul timpului.
 
În acest moment, nu se ştie ce se va întâmpla cu echipa, dacă va continua activitatea într-un eşalon inferior ori dacă va trage obloanele. Potrivit unor surse, ieri, oficialii clubului făceau demersurile organizatorice pentru primul meci din campionat, pe care Farul ar fi trebuit să-l dispute pe teren propriu, cu CSM Bucureşti, sâmbătă, 28 martie, însă vestea primită de la Consiliul Judeţean le-a schimbat cu 180 de grade planurile, determinându-i să facă anunţul retragerii din Superligă. Jucătorii au primit vestea cu stupoare. „Mulţumim RCJ Farul Constanţa pentru patru luni neplătite şi aruncaţi în stradă cu o săptămână înainte de începutul campionatului“, a postat pe Facebook unul dintre rugbyşti. De ceva vreme, câţiva dintre ei şi-au depus memorii pentru a deveni jucători liberi (unii ajungând deja la alte formaţii), dar acum, în noua situaţie, cine vrea să plece e liber să o facă.

Jucătorii au devenit liberi de contract

RCJ Farul i-a adus în scris ieri la cunoştinţă Federaţiei Române de Rugby pe cale oficială decizia retragerii din Superligă. Colegiul Director al FRR a decis ca întregul lot de jucători al Farului să fie declarat liber de contract, urmând ca pentru aceştia să se prelungească cu 48 de ore  perioada de transferări (până joi, 26 martie, la ora 11.00).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BOMBA 25 Mar, 2015 15:36 PĂCAT DE MUNCA DEXPUSA ATÂT DE ACTUALII JUCĂTORI ȘI ANTRENORI CÂT ȘI DE FOȘTI JUCĂTORI ȘI ANTRENORI...... DOMNULE NACA și DOMNULE BERCU VĂ RUGĂM SĂ ÎI IERTAȚI PE NETREBNICII CARE NU ȘTIU CE ESTE ALA SPORT
  • Aragorn 24 Mar, 2015 13:49 Credeam ca dupa distrugerea fotbalului, baschetului, voleiului feminin si dupa „coma” in care se afla handbalul feminin, nu putea urma nimic mai rau – gresit : iata ca se poate ! Rusine celor ce au adus Simbolul sportului dobrogean si romanesc (fiindca echipa de rugby a fost si este mai mult decit doar echipa Constantei) in situatia aceasta. Incet, incet raminem doar cu echipele-surogat, iar traditia si istoria sint aruncate la cos. In aceste conditii ma intreb daca mai are rost sa fii suporter, cind tot ce ai iubit, incurajat, dar si cu care ai suferit la greu, este calcat in picioare. Pacat, mare pacat !