Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul se intareste pentru noul sezon

ro

10 Jul, 2009 02:28 1622 Marime text

fotbal_farul.jpgConducerea clubului constănţean este foarte aproape să-i readucă la echipă pe Cristi Şchiopu şi Vasilică Cristocea

După ce, în această vară, mai mulţi jucători de bază au părăsit echipa, Farul încearcă în această perioadă să umple golurile lăsate de aceştia, prin aducerea unor noi jucători. 

În acest sens, noul preşedinte al clubului constănţean, Mircea Crainiciuc, a declarat joi că a demarat tratativele cu Şchiopu şi Cristocea şi speră să obţină semnătura acestora până sâmbătă. „Aşa cum mă aşteptam, cei doi foşti şi viitori farişti au consfinţit să demarăm tratativele şi chiar să le finalizăm până sâmbătă. Şchiopu, în proporţie de 90%, va reveni la Farul, iar Cristocea mai are două oferte mult mai avantajoase decât cea de la Farul, dar am promisiunea de la el că va rămâne în Constanţa", a declarat oficialul constănţean, pentru sport365.ro. Un alt fost jucător al echipei, Cosmin Paşcovici, va continua pregătirile alături de formaţia pregătită de Marius Şumudică şi, în funcţie de randamentul dat în această perioadă de pregătire, conducerea va stabili dacă îl va păstra în echipă. De asemenea, în această perioadă, formaţia de pe litoral s-ar putea întări şi cu Bogdan Andone, care încearcă să îşi rezilieze contractul cu actuala echipă de club, Ermis Aradippou. În cazul rezilierii înţelegerii cu formaţia cipriotă, Andone se va prezenta, de luni, la antrenamentele formaţiei constănţene în postura de antrenor secund şi jucător. Totodată, antrenorul Farului, Marius Şumudică, încearcă să-l aducă la Constanţa şi pe Marius Ene, un atacant în vârstă de 26 de ani, cu care a lucrat la fosta sa echipă, Progresul Bucureşti. În altă ordine de idei, echipa de pe litoral mai pierde un component de bază al echipei. Astfel, Dinamo intenţionează să-l împrumute pentru un an pe George Curcă, portarul formaţiei Farul Constanţa, căruia conducerea echipei din Liga a II-a i-a dat acordul să negocieze cu orice echipă îl doreşte. „Trebuie să-mi rezolv mai întâi problemele contractuale cu Farul, pentru că încă sunt sub contract cu ei. Încă nu am semnat nimic cu Dinamo, dar ne-am înţeles în mare", a spus Curcă. După ce va ajunge la un consens cu cei din conducerea Farului, George Curcă va fi împrumutat pentru un an la Dinamo, care, vara viitoare, îl va putea achiziţiona definitiv pentru suma de 200.000 de euro. Astfel, contractul portarului cu FC Farul, care urma să expire în 2010, va fi prelungit până în 2011. Ca urmare a acestui fapt, noua conducere de la Farul demarează negocierile pentru aducerea unui portar de perspectivă care să umple golul lăsat de plecarea lui Curcă. „În situaţia în care George Curcă va pleca, oricum era şi greu să ţinem doi portari de valoare deosebită în liga secundă, vom demara tratativele cu un portar de mare perspectivă şi sperăm să-l aducem. După părerea mea, acest jucător este cel puţin de valoarea lui Lobonţ la vârsta respectivă", a afirmat Mircea Crainiciuc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii