Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul mai face un pas spre Liga a II-a

ro

07 May, 2009 01:11 1623 Marime text

fotbal_Farul_-_Urziceni_(48).jpgFormaţia constănţeană a fost învinsă după o nouă greşeală a arbitrilor * Singurul gol al meciului cu Urziceni a fost înscris dintr-o poziţie clară de offside

offside.jpgFarul nu a reuşit nici în runda cu numărul 29 să obţină prima victorie după 11 etape, fiind depăşită, pe teren propriu, de trupa lui Dan Petrescu, cu scorul de 1-0. Singurul gol al meciului a fost din nou înscris de fostul „rechin", Iulian Apostol.
Echipa de pe litoral a început partida în forţă, în minutul 16, Chico lovind violent bara transversală cu un şut puternic din afara careului. După acest moment, ritmul partidei a scăzut, Unirea fiind însă cea care domina centrul terenului. Cu două minute înainte de final vine şi deschiderea de scor. Fostul jucător al Farului, Apostol, centrează în careu, mingea este deviată de Pătraşcu şi trece pe sub Curcă, vizibil incomodat de intervenţia lui Bilaşco, aflat într-o poziţie clară de offside. A doua parte a meciului continuă în acelaşi ritm, singurele faze mai importante de poartă fiind semnate de Gerlem, cu un şut puternic din lovitură liberă, şi Bilaşco, care trimite în bară într-o situaţie în care era singur cu portarul constănţenilor. Constănţenii au ajuns la cel de-al 11-lea meci fără victorie în Liga I, ultimul succes fiind consemnat în jocul cu Gloria Buzău, din prima etapă a returului. În precedentele zece partide, elevii lui Lucian Marinof au înregistrat un rezultat de egalitate şi zece înfrângeri. Antrenorul secund al Farului, Sevastian Iovănescu, a spus că echipa sa ar fi meritat un rezultat de egalitate. „Neşansa a fost de partea noastră, nu cred că scorul e rezultatul a ceea ce am jucat noi. La ora actuală, atât se poate. Nu spun că lotul nostru nu are valoare, dar aceştia sunt jucătorii şi cu ei defilăm", a afirmat tehnicianul. Iovănescu a mai adăugat că jucătorii săi au părut la acest meci că sunt împăcaţi cu retrogradarea. „Cu părere de rău, nu văd dorinţa de victorie. Doar câtorva pot să le spun că au caracter şi că regretă că s-a ajuns aici. Dacă nici primele nu îi mai mobilizează, Dumnezeu ştie ce mai putem face. Ei spun că nu s-au împăcat cu retrogradarea, dar pe teren arată altceva", a mai declarat antrenorul secund.

Urmează echipa selecţionerului

Jucătorii constănţeni trebuie să uite acest insucces pentru că vineri îi aşteaptă o nouă partidă extrem de dificilă, pe terenul echipei pregătite de Răzvan Lucescu, FC Braşov. Trupa noului selecţioner al echipei naţionale vine după o înfrângere înregistrată la Bistriţa şi are nevoie de un succes pentru a o menţine în lupta pentru un loc de cupe europene. De cealaltă parte, constănţenii speră la un succes care le-ar mai da o speranţă de salvare de la retrogradare. După 29 de etape, Farul se află pe locul 16 în clasamentul Ligii I, la şapte puncte de locul 14, ultimul care permite menţinerea în prima ligă, sezonul viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii