Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul a primit o căruţă de goluri la Dorohoi şi e şi mai aproape de baraj Marian Dinu - „Am suferit o dezamăgire cruntă“ (galerie foto)

ro

20 Apr, 2015 00:00 2869 Marime text
FC Farul a înregistrat un eşec la scor sâmbătă, în deplasare cu FCM Dorohoi, într-o partidă contând pentru etapa a treia a play-out-ului Ligii a II-a. „Marinarii“ au cedat cu neverosimilul 1-5 şi au făcut un (nou) pas mare înapoi, către barajul de menţinere în campionat, fiind la şase puncte distanţă de locul salvator, cu trei etape înainte de încheierea turneului play-out.

După 0-0 la pauză, FC Farul a fost surclasată în partea secundă, când s-au marcat şase goluri, cinci dintre ele în poarta constănţeană! Oaspeţii au redus din diferenţă pentru 2-1, însă aceasta nu a pus în pericol victoria lui FCM Dorohoi, care a mai înscris apoi de alte trei ori, în interval de numai cinci minute! Pentru gazde au punctat Al. Marin (47), Atudorei (55), Pavăl (68), Vrabie (71) şi Grumezescu (73), în vreme ce reuşita de onoare a „marinarilor“ i-a aparţinut lui Pătraşcu, în minutul 59.

Iulian Dinu nu a jucat pentru că nu a avut cartea de identitate la el!

FC Farul (antrenor, Marian Dinu) a jucat cu: Cr. Nanu - Băjan (55 Cl. Popa), D. Ciobanu (75 Cioinac), Fl. Pătraşcu (cpt.), Szalkai - Ochia, Cârstoiu - Al. Grigoraş, M. Jianu, R. Neagoe (65 Plămadă) - M. Enciu. Portar a fost Cristian Nanu, un tânăr de 17 ani din pepiniera „marinarilor“, folosit în locul lui Iulian Dinu (şi el de 17 ani), întrucât acesta din urmă, după cum a explicat Marian Dinu, şi-a uitat acasă cartea de identitate şi nu a putut fi utilizat! Farul se confruntă cu probleme de efectiv pentru acest post, antrenorii neputându-se baza pe experimentaţii goal-keeperi Vlad Neagu şi Bogdan Olaru, astfel că au apelat la tinerii Dinu şi Nanu. Nemulţumit de problemele, de situaţia şi de atmosfera de la club, Neagu a plecat de la Farul, în vreme ce Olaru e nerefăcut complet în urma unei accidentări. Principalul lui FCM Dorohoi, Vespazian Colban, a jucat cu: Hărăguţă - A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Pavăl - Orăşanu (cpt.) (87 Stancoschi), Ghiviziu (83 G. Luca), Barabaş, Vrabie - Al. Marin, Grumezescu (77 Mateiuc).

Fiasco total

Rămas pe banca Farului, după ce, la finele confruntării cu ACS Berceni, îşi anunţase demisia, Marian Dinu s-a arătat extrem de dezamăgit de înfrângerea de la Dorohoi. „Am suferit o dezamăgire cruntă. Sunt extrem de decepţionat. Până acum, am încercat să găsesc scuze şi explicaţii pentru eşecurile suferite. Speram ca această partidă să însemne o schimbare la Farul din toate punctele de vedere. De când ne-am reunit după Paşti, am tot încercat, prin discuţii şi la antrenamente, să-i fac pe jucători să lase deoparte ce a fost. Toată săptămâna, am purtat cu băieţii discuţii de mobilizare, încercând să-i fac să înţeleagă că rezultatele înregistrate de echipă vor conta în CV-ul lor, că îşi vor pune amprenta pe acesta, în perspectiva parcursului lor fotbalistic viitor. Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părţi, însă, după pauză, fiasco total! Din păcate, lipsă de responsabilitate am văzut tocmai la cei tineri.

Aveam mare nevoie de un rezultat pozitiv la Dorohoi. Şi un egal era bun. Până acum, totul depindea numai de noi şi de rezultatele noastre, însă, în urma acestui eşec, coroborat cu scorul meciului ACS Berceni - CS Baloteşti, situaţia Farului s-a înrăutăţit foarte mult. Ca să evităm ultimul loc, avem nevoie numai de victorii în cele trei meciuri pe care le mai avem de susţinut şi, în plus, trebuie ca şi alte rezultate să ne ajute. Deţinem lanterna roşie, suntem la şase puncte de salvare, am pierdut ultimele cinci meciuri, iar jocul nu e încurajator, însă, cât timp mai avem şanse teoretice, trebuie să ne batem pentru ele şi să fim optimişti“, a declarat Marian Dinu.

Ce nu-i făcea cinste lui Marian Dinu

Principalul Farului a explicat şi de ce a rămas la echipă, deşi declarase că decizia de a demisiona e irevocabilă. „Deşi eram foarte hotărât să plec, am analizat apoi foarte bine situaţia şi am hotărât să stau până la final. În condiţiile în care le-am cerut mereu jucătorilor ca, indiferent de probleme, noi să ne vedem de treabă, renunţarea mea ar fi fost un act care nu-mi făcea cinste“, a spus Marian Dinu.

În seria secundă, pe ultimul loc se află Şoimii Pâncota

Tot sâmbătă, în play-out-ul seriei întâi a Ligii a II-a s-a mai jucat meciul CS Baloteşti - ACS Berceni 0-1 (E. Nicu 71). După trei etape, clasamentul este următorul: 1. Baloteşti - 32p, 2. Dorohoi - 28p, 3. Berceni - 28p, 4. Farul - 22p. În runda următoare, sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 11.00, se dispută partidele: Farul - Dorohoi şi Baloteşti - Berceni. La finele celor şase etape de play-out, primele trei clasate se menţin în Liga a II-a, în vreme ce echipa de pe ultimul loc dispută baraj cu echipa de pe aceeaşi poziţie din seria a doua a campionatului, unde clasamentul actual este: 1. CSM Rm. Vâlcea - 30p, 2. FC Caransebeş - 22p, 3. FC Bihor Oradea - 21p, 4. Şoimii Pâncota - 20p.

Şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa are loc miercuri

Consiliul Judeţean Constanţa se convoacă în şedinţă ordinară miercuri, 22 aprilie, de la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa, iar pe ordinea de zi figurează şi proiectul de hotărâre privind repartizarea unei sume din bugetul Judeţului Constanţa pe anul 2015 Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa.

Sursa foto: btonline.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ... 20 Apr, 2015 10:08 Vicecampioana desfiintata pt o echipa retrogradata felicitari