Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii „marinarilor“ nu au abandonat lupta „Putem salva Farul cel adevărat! Nu vrem clone!”

ro

27 Jul, 2016 00:00 7091 Marime text


Perspectiva desfiinţării FC Farul şi a naşterii unei noi echipe (în urma colaborării cu ACS Berceni), ACS Farul 1920 Constanţa, care să joace la Constanţa, în Liga a 2-a, nu i-a făcut pe suporterii FC Farul să depună armele şi să se resemneze.

Ei încă trag semnale de alarmă şi caută soluţii pentru menţinerea în viaţă a istoricei formaţii constănţene, În acest sens, Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut fan al FC Farul, a postat pe Facebook următorul mesaj: „Consiliul Judeţean Constanţa are 51% din FC Farul. De ce Consiliul nu intră la Farul? Constantin Frăţilă, aveţi varianta legală să preluaţi Farul fără să mai fie nevoie de acordul lui Giani!“. “Implicaţi-vă! Putem salva Farul cel adevărat! Nu vrem clone! Trezim oraşul şi salvăm Farul!”, este un alt îndemn al lui Sorin Mihăilescu, adresat celor care au puterea să menţină clubul în viaţă.

Amical special cu Sparta Techirghiol  

În această perioadă tulbure în ce priveşte viitorul FC Farul, antrenorul Ion Barbu continuă la club antrenamentele cu lotul pe care-l are la dispoziţie, unul format în majoritate din tineri. Ieri, jucătorii au lucrat în sala de forţă şi pe plajă, iar astăzi programul prevede un antrenament la ora 9.30, iar de la ora 18.30 un meci amical, pe stadionul „Farul“, cu formaţia Sparta Techirghiol, care a încheiat pe locul 15 ediţia 2015/2016 a Ligii a IV-a. „Suporterii Farului îi invită pe toţi cei care mai simt ceva pentru echipă să vină mâine (n.r. astăzi) la amicalul cu Techirghiol, să facem atmosferă şi să vedem ce soluţii mai găsim să mergem în continuare“, a spus un alt fan al FC Farul.

Auraş Braşoveanu, contract de voluntariat cu Dacia Unirea Brăila

Preşedintele FC Farul, Auraş Braşoveanu, şi-a anunţat plecarea la o altă echipă din eşalonul secund, Dacia Unirea Brăila, a cărei conducere a făcut câteva precizări în acest sens, „în dorinţa de a preîntâmpina eventuale neînţelegeri sau speculaţii”.

Sub semnătura lui Valentin Avramescu, preşedintele Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila, se menţionează: „Începând cu data de 25.07.2016, domnul Auraş Braşoveanu, în prezent membru al Comitetului Executiv al FRF, va ocupa funcţia de preşedinte executiv în cadrul clubului nostru, funcţie subordonată direct preşedintelui Consiliului Director. Domnia sa va avea atribuţii conform fişei postului, în principal de reprezentare a intereselor clubului în relaţia cu Federaţia Română de Fotbal, în cadrul unui contract de voluntariat (neremunerat, aşa cum sunt toţi membrii Consiliului Director!), încheiat pe o perioadă determinată de timp, la sfârşitul căreia se va analiza activitatea desfăşurată în perioada respectivă, iar Consiliul Director va decide, funcţie de rezultatele obţinute, prelungirea sau nu a parteneriatului între cele două părţi“.

„Au luat în calcul şi trecutul mai mult sau mai puţin «controversat»”

În comunicat se mai specifică faptul că Braşoveanu şi clubul brăilean au discutat de mai mult timp această mutare. „Discuţiile privind această colaborare durează de ceva vreme. Dânsul şi-a exprimat dorinţa de a fi mai aproape de familie (fiind gălăţean de origine), iar clubul nostru a considerat că experienţa sa profesională, de netăgăduit, ne poate fi de folos în acest moment. Menţionăm că membrii Consiliului Director au luat în calcul şi trecutul mai mult sau mai puţin «controversat» al domniei sale, dar atâta timp cât FRF, prin Departamentul juridic, ne-a asigurat că nu sunt probleme de ordin juridic nici măcar pentru prezenţa dânsului în Comitetul Executiv al FRF, considerăm că parteneriatul încheiat nu poate fi decât benefic pentru ambele părţi“, se mai arată în document.    

Meciul Giani Nedelcu - Constantin Frăţilă continuă

Fostul arbitru Constantin Frăţilă a declarat, pe parcursul sezonului trecut, că mai mulţi afacerişti constănţeni au intenţia să preia clubul. Până în prezent însă, lucrurile au rămas la stadiu declarativ, nematerializându-se.  Ieri, Constantin Frăţilă a făcut o referire la FC Farul în „Gazeta Sporturilor“. «Frăţilă spune că a strâns în jurul său un grup de oameni de afaceri, dispus să investească imediat la Farul: „Vrem să fie o societate pe acţiuni, în care nimeni să nu deţină un procent mai mare de 5%. Putem asigura un buget de două milioane de euro. Planul e de a reconstrui clubul pe baze sănătoase, cu Academie de juniori, buget la lumină, transparent. Din păcate, Giani Nedelcu nici nu doreşte să-şi facă exitul, a mai ieşit şi cu măscări în presă la adresa mea, iar echipa e în pragul falimentului. Bate câmpii că jucătorii sunt dezamăgiţi. Păi, cum să fie dezamăgiţi dacă vine cineva cu bani, cu gânduri de performanţă?! Constanţa îşi poate permite o formaţie în prima jumătate din Liga 1, fiindcă e un oraş viu, în care business-urile merg. Exemplul lui Hagi, la Ovidiu, demonstrează că se poate construi ceva dacă o faci profesionist”», se arată în Gazeta Sporturilor. Giani Nedelcu a spus însă de mai multe ori că nu a existat comunicare (din partea celorlalţi) pentru a fi purtate negocieri pe tema preluării - predării clubului, deşi s-a zvonit că i s-au oferit 300.000 de euro pentru a lăsa FC Farul, ştire infirmată de Nedelcu.

Întâlnirea de la Eforie. Pe fir a mai intrat cineva?

Pe de altă parte, membri ai peluzei fariste spun că, ieri, s-au întâlnit la Eforie cu un om de afaceri, care ar fi tentat să preia FC Farul. „E vorba de un important om de afaceri român, fost investitor în sport, care este dispus să-i facă o ofertă actualului patron în vederea preluării clubului. Lucrurile sunt foarte serioase. Omul are puterea financiară să ducă echipa la un alt nivel. Astăzi (n.r. ieri), s-au purtat nişte discuţii, dar, până nu reuşim să ne întâlnim cu Giani şi să-i punem faţă în faţă, nu putem zice mai mult. Zilele următoare, se va face o conferinţă de presă”, a declarat un membru al peluzei.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii