Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul verii în Europa, la sporturile de contact Cine va lupta la Gala Superkombat de la Constanţa (II)

ro

13 Jul, 2011 02:56 1560 Marime text
mightymo.jpgCele zece meciuri din cadrul turneului de la Sala Sporturilor vor fi transmise integral, live, în 83 de ţări

Sala Sporturilor din Constanţa va fi, sâmbătă, gazda Galei Superkombat, unde vor urca în ring luptători cunoscuţi la nivel mondial, precum Mighty Mo sau Stefan Leko, alături de vedetele autohtone: Cătălin Moroşanu, Sebastian Ciobanu şi Mihai Barbu.

După ce, ieri, v-am prezentat luptătorii din cadrul primei semifinale a piramidei Galei Superkombat (Sebastian Ciobanu şi Singh Jaideep), astăzi vom face cunoştinţă cu ceilalţi doi kickboxeri care vor lupta pentru un loc în finala concursului de la Constanţa, americanul de origine samoană Mighty Mo şi croatul Mladen Brestovac, luptă care se anunţă extrem de disputată.

Mighty Mo, veteranul Galei

Americanul născut în Samoa, Mighty Mo, pe numele său adevărat Siala-Mou Siliga este cel mai experimentat luptător al supergalei de la Sala Sporturilor. În vârstă de 40 de ani, Mighty Mo este campionul turneelor K-1 World Grand Prix 2004, de la Las Vegas şi K-1 World Grand Prix 2007, din Hawaii. Uriaşul de 1,85 metri şi 133 kilograme se poate lăuda cu victorii contra unor adversari de renume în circuitul K-1 precum Man Choi, Remy Bonjasky, Gary Goodridge sau Justice Smith. O posibilă finală dintre Mighty Mo şi singurul român din cadrul piramidei de la Constanţa, Sebastian Ciobanu, ar reprezenta şansa luptătorului de 40 de ani să răzbune eşecul de anul trecut, când Ciobanu l-a învins la Bucureşti în cadrul K-1 World Grand Prix. Americanul are la activ 16 victorii în competiţiile de kickboxing, dintre care 12 încheiate prin knockout şi 12 eşecuri. Acesta a mai participat la trei concursuri de box (două victorii şi o înfrângere) şi la cinci turnee MMA (mixed martial arts) unde a avut trei victorii, toate încheiate prin KO şi două eşecuri.

Mladen Brestovac, spaima luptătorilor români

Cu 13 ani mai tânăr decât adversarul său din semifinalele piramidei, croatul Mladen Brestovac (1,98 metri, 110 kilograme) este un luptător specializat în stilul Muay Thai, având în palmares şi un titlu de campion al Croaţiei în acest sport de contact înainte de a trece la K-1. Sportivul de 27 de ani este campion la galele K-1 de la Viena (2008), Budapesta şi Mlada Boleslav (ambele desfăşurate în 2009) şi finalist la turneul K-1 ColliZion Final, unde a pierdut în faţa lui Roman Kleibl. Ciobanu are de ce să se teamă în cazul în care îl va întâlni în finala piramidei, croatul fiind neînvins în cele patru lupte contra românilor. Brestovac i-a mai învins, de-a lungul carierei, pe Mihăiţă Golescu, de două ori, Sebastian Ciobanu şi pe Corneliu Rus. Brestovac are un record de 35 de victorii (24 prin KO), şapte înfrângeri şi un meci încheiat la egalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii