Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este profesor şi are legătură cu Gică Hagi Un fost coechipier al lui Ianis Zicu este căpitanul echipei Victoria Pantelimon (galerie foto)

ro

05 Jun, 2013 00:00 5226 Marime text
Ciprian Micu a jucat fundaş sau mijlocaş dreapta la juniorii Farului, ajungând chiar şi la echipa mare. În momentul de faţă, predă educaţia fizică şi sportul şi, deşi renunţase la fotbal, nu a rezistat prea mult pe margine, chemarea gazonului fiind extrem de îmbietoare

Echipa Victoria Pantelimon joacă în Liga a V-a a fotbalului constănţean, ocupând locul opt (din 11 formaţii) în Seria Nord a campionatului, cu o etapă înaintea finalului. Cel care poartă banderola de căpitan, mijlocaşul coordonator, este Ciprian Micu, un fost junior al Farului, promovat şi la prima echipă a „marinarilor”. Ciprian a predat sportul la şcoala din Pantelimon şi aşa a ajuns să şi joace pentru echipa locală. Are deja trei ani de când poartă tricoul formaţiei.

Grupa jucătorilor născuţi în anul 1983 a FC Farul, pe care o pregătea regretatul Iosif Bukkosy, avea un fundaş dreapta foarte bun. Mic de statură, dar iute şi combativ. Ciprian Micu este numele său, iar la echipa antrenată de cel care l-a învăţat ABC-ul fotbalului şi pe Gică Hagi Micu i-a avut colegi pe Ianis Zicu, Enache Câju, Radu Oprea sau Miron Costin. „Aveam o echipă foarte bună atunci. Păcat că n-au ajuns mai mulţi dintre noi la un nivel înalt”, spune Ciprian, care, de la juniori, a ajuns apoi la tineretul Farului, unde a trecut prin mâinile tehnicienilor Vasile Mănăilă şi Cristian Cămui, înainte să fie promovat la echipa mare, în mandatul lui Ion Marin. La 25 de ani însă, fundaşul sau mijlocaşul dreapta a renunţat la fotbal. Juca la CS Năvodari, club care se confrunta în acea perioadă cu probleme serioase. Cum Ciprian se şi căsătorise, a ales un drum mai sigur în viaţă pentru familia sa, învăţământul, astfel că şi-a început cariera de profesor de educaţie fizică şi sport. Nu a stat însă prea mult departe de gazon. Predând la Pantelimon, s-a oferit să-i ajute şi din teren pe băieţii de la echipa locală, care au acceptat cu bucurie. Cine ar refuza un fost fotbalist al Farului, care a lucrat cu Bukkosy sau Ion Marin şi a obţinut victorii alături de Zicu? Aşa a început aventura lui Ciprian Micu în fotbalul mic constănţean. Are deja trei ani de când evoluează la Pantelimon şi s-a ataşat de această formaţie. Este încă tânăr (are doar 29 de ani), iar la Victoria nu mai joacă în banda dreaptă, ci mijlocaş la construcţie. În plus, i-a fost oferită banderola de căpitan. „Trăiesc o experienţă interesantă. Sigur, ce se joacă la Liga a V-a nu se compară cu fotbalul mare, însă mie îmi place. Îmi şi menţin condiţia fizică, iar atmosfera la echipă este foarte frumoasă. Acest factor, ca şi colectivul deosebit m-au determinat să rămân la Pantelimon, deşi am avut ocazia să ajung şi la alte echipe”, spune Ciprian Micu. În ultima perioadă, a profesat la Nicolae Bălcescu, la toate nivelurile (clasele I-IV, gimnaziu şi liceu), iar din toamnă va preda la Grupul Şcolar „Ion Podaru” Ovidiu, la clasele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Ciprian este căsătorit din 2008 cu Laura, iar cei doi au împreună un băieţel, Adrian Gabriel.

Meci plin de suspans la Topalu

În etapa a 25-a a Ligii a V-a (penultima a sezonului), Victoria Pantelimon a jucat în deplasare cu ultima clasată, Dunaris Topalu, iar meciul a fost unul plin de suspans, care i-a ţinut cu sufletul la gură pe spectatori. S-a încheiat 5-5, dar gazdele au tremurat serios pentru acest punct. Au alergat permanent după egalare. Pantelimon a condus cu 2-0 (goluri în minutele 1 şi 10). Dunaris a redus din diferenţă, după un corner, în minutul 15, dar scorul pauzei a fost 3-1 pentru oaspeţi. Topalu a avut un start mai bun de repriză secundă, reuşind să egaleze la trei (al doilea gol din 11 m). De la acest scor, s-a jucat cu garda jos, ca la box. Au înscris şi unii, şi alţii. 4-3 Pantelimon, 4-4, 5-4 Pantelimon, 5-5 scos final, Topalu egalând în minutul 86. Echipa din Pantelimon speră ca, în sezonul viitor, întărită cu vreo patru jucători, să facă o figură mai frumoasă. I-ar mai trebui un mijlocaş şi câţiva fundaşi, care să se alăture nucleului actual şi să crească valoarea lotului. Formată în majoritate din fotbalişti locali, Victoria Pantelimon are în componenţă şi jucători din alte sate, precum Mireasa (comuna Târguşor) sau Şiriu (comuna Crucea). Alături de Ciprian Micu, joacă şi alţi fotbalişti de bază, devotaţi comunei, precum Ionel Iacob (fundaş central), Constantin Pericică (portar), Alexandru Pasmangiu (atacant), Constantin Olaru (un mijlocaş care are talent cu carul) sau un fundaş dreapta adus de la Horia, care este foarte bun şi pune mult suflet pe teren. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii