Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara, pe locul patru în lume la tenis de masă

ro

09 Jul, 2015 00:00 1471 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România, constănţeanca Eliza Samara, ocupă o poziţie fruntaşă în clasamentul intermediar pentru calificarea la finalele World Tour, care se vor juca la finele anului, între 10 şi 13 decembrie, la Lisabona (în Portugalia). 

De-a lungul sezonului, jucătorii şi jucătoarele care participă la turneele Pro Tour acumulează puncte, iar la final, primii 15 clasaţi (atât la masculin, cât şi la feminin) plus un jucător şi o jucătoare invitaţi din partea ţării gazdă evoluează la turneul final. La simplu, pentru a participa la Lisabona, jucătorii şi jucătoarele trebuie să concureze la cel puţin cinci turnee din timpul anului. În acest moment, Eliza Samara se află pe locul patru în clasament, cu 550 de puncte, în urma participării la trei concursuri (de pe două continente). Clasarea constănţencei de 26 de ani este onorantă, Eliza fiind prima europeană din acest top. Până pe locul 17, ocupat de Petrissa Solja, din Germania, se află numai sportive din Japonia, China, Singapore, Coreea, Eliza Samara şi o altă nemţoaică, dar de origine asiatică!

Participă la US Open, după care merge în Bali


Actualmente, Eliza, jucătoare aflată pe locul 17 în clasamentul general mondial, se află în SUA, pentru turneul US Open, la care mai participă doi constănţeni, Andrei Filimon şi Iulia Necula. După întrecerea din America, Eliza se va întoarce în ţară, iar apoi va pleca într-o scurtă vacanţă, în Bali.

Calificaţi în optimi, la Jocurile Universitare de vară


În această perioadă, trei sportivi din Constanţa şi un antrenor fac parte din delegaţia României de tenis de masă care participă la Jocurile Universitare de vară, întrecere care este găzduită de oraşul Gwangju din Coreea de Sud. Sportivii sunt Lucian Munteanu, Bogdan Simion şi Cristina Hârâci, iar antrenorul - Viorel Filimon (selecţionerul echipei naţionale feminine). Pe echipe, România s-a calificat în optimile de finală, atât la masculin, cât şi la feminin, în urma meciurilor din grupele de calificare. Rezultatele au fost: la masculin - 3-0 cu Letonia, 0-3 cu Franţa şi 3-0 cu echipa Cambodgiei; la feminin - 3-0 cu Filipine, 3-0 cu Liban şi 0-3 cu Japonia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii