Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„El Capo“, al doilea KO la rând Ionuţ Băluţă l-a învins la box profesionist, în Spania, şi pe Fred Cordeiro

ro

08 Jun, 2017 00:00 4275 Marime text
Boxerul năvodărean Ionuţ Băluţă (23 de ani), multiplu campion naţional la amatori, a realizat a opta victorie la profesionişti (din nouă meciuri) în Spania. Pugilistul, căruia în ring i se spune „El Capo“, l-a învins, la Cadiz, pe Fred Cordeiro, un pugilist din Portugalia. Cei doi au luptat la categoria 56 kg, pe durata a şase reprize, iar Băluţă s-a impus prin KO în runda a cincea. Fred „The Joker“ Cordeiro este cunoscut şi pentru evoluţiile sale din kickboxing.
 
Tânărul pugilist din Năvodari se află în Spania din 2015, iar aceasta a fost a doua sa victorie consecutivă prin KO la box profesionist, în precedenta dispută trecând în aceeaşi manieră, la Madrid, de Amelio de Arcos (26 de ani), un boxer din Spania. În afară de acesta, Ionuţ Băluţă a mai dispus pe tărâm iberic de Edwin Tellez, din Nicaragua, de ecuadorianul Jefferson Vargas, de venezueleanul Franklin Varela şi de spaniolul Luis Espinosa (la Madrid), iar la Bilbao, de alţi doi spanioli, Fernando Suarez şi Victor Villanueva.
 
Singura înfrângere a fost în prima dintre cele două partide cu Vargas, însă decizia din acel meci a fost contestată de Băluţă, de cei din staff-ul său şi de suporterii săi, care au considerat că victoria i-a aparţinut, de fapt, năvodăreanului. Ulterior, Ionuţ şi-a luat revanşa. În prezent, Ionuţ Băluţă se află într-o vacanţă de zece zile, iar apoi va demara pregătirea pentru următorul meci din Spania, pe care-l va susţine, pe durata a opt reprize, pe 28 iulie sau 5 august, în Insulele Canare.
 
Sursa foto: Facebook (Ionuţ Băluţă)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii