Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard „Micul Tyson“ Chelariu, încurajat după înfrângerea de la Superkombat „Capul sus, rămâi tot campionul nostru!“

ro

08 May, 2017 00:00 9541 Marime text
Luptătorul constănţean Eduard Chelariu (20 de ani), de la CS Pontica (antrenor, Daniel Asaftei), a pierdut partida pe care a susţinut-o, sâmbătă seară, în gala Superkombat de la Madrid. „Micul Tyson“ de România l-a întâlnit într-un super-fight la categoria -73 kilograme pe sportivul de culoare Nayanesh Ayman Parikh Bumba „Nenes“ (28 de ani), născut la Kinshasa (capitala RD Congo), dar care locuieşte în Spania.
 
După trei reprize de luptă, „Nenes“ a primit victoria prin decizie unanimă a arbitrilor. Mai experimentat şi cu un palmares mai bogat decât tânărul constănţean, învingătorul a deţinut şi avantajul alonjei, iar Chelariu nu s-a putut impune, chiar dacă în ring a arătat atitudine şi curaj. Înainte de partidă, Eduard avea şase victorii (una prin KO) şi două înfrângeri în promoţia Superkombat, în vreme ce congolezul (debutant la Superkombat) susţinuse mult mai multe meciuri în circuitul profesionist, având 47 de victorii (22 prin KO), zece eşecuri şi opt egaluri.

„Nimeni nu este de neînvins!” 

„Am pierdut! Pentru mine nu este o înfrângere, ci un pas înainte şi şansa de a îmi vedea greşelile şi punctele slabe pe care trebuie să le îmbunătăţesc. Nu am pierdut în faţa unui începător, am pierdut în faţa unui campion pe care îl felicit pentru fair-play-ul arătat faţă de mine. Această înfrângere m-a ajutat să înţeleg că nimeni nu este de neînvins şi că trebuie să muncesc de 20 de ori mai mult. Le mulţumesc tuturor celor care sunt lângă mine întotdeauna, indiferent de situaţie. Daniel Asaftei, antrenorul meu, Alex Filip, Cătălin Căşaru, Ionuţ Sandur, Robert Orbocea şi toţi băieţii de la CS Pontica ce mă ajută. Le mulţumesc tuturor sponsorilor mei şi celor care mă ajută din suflet şi fără obligaţie. Ne vedem pe 7 iulie la Mamaia, unde voi exploda. PS: Cei care mă cunosc ştiu foarte bine că nu voi uita niciodată de unde plec, indiferent de valoarea sau statutul meu. RIP Iulian Marius Ursoi!“, a spus Eduard Chelariu.

„Ce nu te omoară te face mai puternic!“

În ciuda înfrângerii, Eduard Chelariu s-a bucurat de aprecierea apropiaţilor pentru modul în care s-a prezentat în ring. „Edi Chelariu nu a respins provocarea de a intra în ring cu un luptător cu palmares impresionant“, „Nu-i nimic, mult succes în continuare. Ai luptat foarte bine, bravo!“, „Capul sus, rămâi tot campionul nostru!“, „Ce nu te omoară te face mai puternic!“, „Bravo, frate, suntem mândri de tine!“, „Suntem alături de tine indiferent de rezultat!“, „Un meci frumos, cu sala în picioare. Capul sus şi mult succes!“, „Nu-i nimic, cu adversari de top ne călim şi câştigăm experienţă până când îi vom distruge. Fii tare, nu-i lăsa să te doboare!“, i-au transmis prietenii lui Eduard.

Mândria şi curajul contează mai mult decât un meci pierdut  

„Victoria este a celor care cad, dar se ridică. Mult succes în continuare, ai fost primul român din această seară (n.r. sâmbătă) care a ridicat o sală întreagă în picioare, scandând «Hai, România!». Stimă şi respect pentru tot ceea ce reuşeşti în ring. La fiecare confruntare de-a ta, indiferent de rezultat, ne faci mândri că suntem români, Constanţa forever!“ şi „Bine, Edi, felicitări, mândria şi curajul contează mai mult decât un meci pierdut. De multe ori, e bine să şi cădem, pentru a avea un motiv în plus de a ne ridica. Frumos meci! Succes în viitor şi capul sus, campionule!“, au fost alte două mesaje.

Cătălin Moroşanu s-a impus în main-event

În gala de la Madrid au mai luptat doi români, Cristian Ristea şi, în main-event, Cătălin Moroşanu. Primul a pierdut prin KO în repriza a doua în faţa lui Dawid Zoltaszek (din Polonia), în vreme ce Moroşanu s-a impus prin decizie unanimă în disputa cu uriaşul polonez Lukasz Krupadziorow. În celelalte meciuri, Manuel Romero (Spania) l-a învins pe Omar Amash (Israel) - decizie unanimă, Edye Ruiz Reinoso (Spania) l-a învins pe Youssef El Hadmi (Maroc) - decizie unanimă, Daniel Stefanovski (Elveţia) l-a învins pe Janilson da Cruz (Guinea-Bissau) - KO în prima repriză, Patrick Schmid (Elveţia) l-a învins pe Edgar Daniel Perez Jarreta (Spania) - decizie unanimă, iar Bruno Susano (Portugalia) l-a învins pe Clyde Brunswijk (Surinam) - KO în prima repriză. Preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, a anunţat că următoarea gală Superkombat va avea loc la Mamaia.
 
Sursa foto: Facebook (Dani Vasilioglu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii