Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard Chelariu l-a învins pe Mădălin Crăciunică în main-event-ul Cupei „Keru Kento - Low Kick“ (galerie foto)

ro

01 Apr, 2015 00:00 7093 Marime text
120 de sportivi de la 12 cluburi au participat la Cupa „Keru Kento - Low Kick“. Desfăşurată în comuna constănţeană Lazu, în organizarea Clubului Sportiv Keru Kento Constanţa (afiliat la Federaţia Română de Kempo), întrecerea a fost rezervată copiilor, juniorilor şi seniorilor în sistem „amator“ (cu echipament specific de protecţie), iar Gala K-1 s-a disputat în sistem profesionist. 
 
„A fost o întrecere reuşită. Cele cinci meciuri din Gala K-1 au fost foarte tari, dar şi celelalte au atins un nivel deosebit“, a declarat sensei Lucian Stoicoci (centură neagră 4 Dan), care îi pregăteşte pe luptătorii de la Keru Kento. În afară de cluburile din judeţul Constanţa (CS Bogdan Ciubotariu Constanţa, Wind Extreme Constanţa, Kickbox Ursoi Constanţa, PG Fight Club Constanţa, Rebel Fighters Constanţa, Fight Club Constanţa, Keru Kento Constanţa, Fight Club Vixon Constanţa şi Axiopolis Cernavodă), au mai participat grupări din Bucureşti (Tai Shin Do Gym), Slobozia (Satori) şi Tulcea (Nippon Budo Sport). Cel mai tânăr participant a avut cinci ani, iar „veteranul“ a atins 36 de ani.

Lucian Stoicoci - „Cerem revanşa“

În Gala K-1 au ieşit învingători Cosmin Mărcuţă (Keru Kento), Andrei Dan (Keru Kento), Eduard Chelariu (Kickbox Ursoi), Adrian Roşca (CS Bogdan Ciubotariu) şi Serhan Iaia (Wind Extreme). Mărcuţă l-a învins pe Victor Toma, de la Wind Extreme, acesta neluându-şi astfel revanşa pentru înfrângerea suferită la Gala Extreme Fight V - Turneul Campionilor, desfăşurată la Constanţa, în octombrie 2014. Andrei Dan, un junior de 17 ani, a dispus la categoria -85 kg de Doru Zelea (Wind Extreme). Roşca l-a învins, după extra-round, pe Angel Denis, de la Tai Shin Do Gym Bucureşti, iar Serhan Iaia a câştigat partida contra unui coleg de club. În main-event s-au întâlnit Mădălin Crăciunică, de la Keru Kento (cel care, în august 2014, a participat la Gala Superkombat World Grand Prix IV, de la Constanţa, unde s-a duelat cu Amansio Paraschiv), şi Eduard Chelariu, de la Kickbox Ursoi. Meciul i-a revenit lui Chelariu. „Învingătorul s-a impus la puncte. A fost un meci foarte disputat, cel mai frumos al Galei K-1. Putea câştiga oricare dintre cei doi luptători. Poate sunt subiectiv, dar eu am văzut un plus în dreptul lui Mădălin. Însă aceasta a fost decizia arbitrilor şi o respectăm. Cerem însă revanşa“, a spus Lucian Stoicoci.

 Eduard Chelariu este băiatul lui „Romario“


În vârstă de 18 ani, Eduard Chelariu este pregătit la Kickbox Ursoi de Iulian Ursoi. Tânărul luptător activează la acest club de trei ani, iar înainte, Eduard a practicat lupte greco-romane şi box. „Mă bucur foarte mult pentru victoria de la Cupa Keru Kento - Low Kick. Nu am avut un meci uşor. Am întâlnit un adversar redutabil, care s-a ridicat la nivelul numelui său. M-am pregătit însă intens şi am reuşit să câştig. Le mulţumesc antrenorului meu, Iulian Ursoi, şi colegilor de la sală, care m-au ajutat foarte mult“, a declarat Eduard. Tatăl său, Gabriel Chelariu (40 de ani), şi unchiul său, Ionel Boghiţoi (vărul lui Gabriel) au practicat lupte şi fotbal, în al doilea sport fiind încă jucători activi. Fost junior al Farului şi campion naţional la lupte, Gabriel a jucat fotbal şi la unele echipe din judeţul Constanţa, iar acum evoluează la old-boys. Pe terenul de fotbal i se spune „Romario“, dar şi „Fusă“. Ionel Boghiţoi a activat în fotbal la nivel juvenil la Palatul Copiilor Constanţa şi la Farul, la clubul „alb-albastru“ fiind promovat la echipa mare, cu care a jucat şi în Cupa UEFA-Intertoto.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii