Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ediţia a şasea a Mamaia Friday Sunset Run Ionuţ Petcu vă invită la alergarea de vineri seară, pe faleza din Mamaia (galerie foto)

ro

21 Apr, 2016 00:00 3550 Marime text


Mamaia Friday Sunset Run este o alergare de grup, de relaxare, care se desfăşoară vinerea, de la ora 19.00, pe faleza din Mamaia. Evenimentul a ajuns la ediţia a şasea, care va avea loc pe 22 aprilie, iar organizatorul alergării, Ionuţ Petcu, spune că poate participa oricine.
 
„Vino la singura alergare din staţiunea Mamaia de vineri seara! Fie că vrei să închei în paşi de alergare o săptămână de muncă, şcoală sau alte activităţi ori vrei să te relaxezi alergând pe malul mării, departe de agitaţie, ne revedem pe 22 aprilie 2016, la ora 19.00, în faţa complexului Cleopatra, să ne bucurăm de briza mării la apus de soare. Dacă e vineri, începe weekend-ul cu noi, în paşi relaxanţi de alergare“, este promovat evenimentul.

Cadru amical

Se aleargă pe asfalt, pe traseul Cleopatra - Cazino Mamaia - corabie „La Galion“ - plaja Tan-Tan (2 kilometri) şi retur (aceasta fiind o tură), pe sau lângă pista de biciclete.
 

„Mamaia Friday Sunset Run este o alergare de grup. Singura condiţie e ca cine vine să şi alerge, nu să facem mers pe alee. Poate participa oricine. Are loc doar vinerea, de la ora 19.00, doar în locaţia din Mamaia. Majoritatea, ca şi mine, fac două ture, adică opt kilometri. Pentru a ne bucura de beneficiile alergării, pun accent pe o mică încălzire înainte şi pe o scurtă sesiune de stretching după, spre a evita febra musculară. Încercăm să păstrăm un cadru cât mai amical, astfel încât nou-veniţii să nu se simtă stingheri. Conceptul pe care îl promovez şi pe care mă bazez este cel al unei alergări de relaxare. Nu o considerăm un antrenament. În general, se aleargă în grupuri de 3-5 persoane. Ne gândim ca, în sezonul estival, să îi aducem alături de noi şi pe turişti. Recomand îmbrăcăminte tehnică sau lejeră şi încălţăminte de alergare pentru asfalt“, a declarat Ionuţ Petcu.


Anul acesta, toate cursele vor fi de cel puţin 21 de kilometri

În vârstă de 34 de ani, organizatorul evenimentului de vineri seara este un adept al exerciţiului fizic şi al alergării, participând la mai multe curse în ultimii ani.

„M-am apucat de alergat competiţional de la Maratonul Nisipului, de la Mamaia, de anul trecut. Până atunci, alergam doar ocazional, o dată sau de două ori pe an, nu mai mult de cinci kilometri. Anul acesta, toate cursele mele sunt de cel puţin 21 de kilometri. Am participat la Maratonul Nisipului şi urmează Băneasa, Half Maraton (la Bucureşti), iar de ziua mea, în vară, mă duc la Răchiţele“, a mai spus Ionuţ Petcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii