Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ediţia a patra a Cupei „Mării Negre“ la ciclism este găzduită de Cumpăna

ro

29 Aug, 2017 00:00 2002 Marime text

Ediţia a patra a Cupei „Mării Negre“ la ciclism pentru copii se desfăşoară la Cumpăna, sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 10.00, în organizarea Primăriei comunei Cumpăna, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Clubul Județean de Ciclism Constanţa.
 
Concursul se va desfăşura pe două trasee, la patru categorii de vârstă. Traseul mic măsoară 800 de metri şi le este destinat celor mai mici competitori. Startul se dă de la Primăria Cumpăna, iar în continuare, este: dreapta strada Şcolii - stânga aleea Brânduşei - stânga strada Cireşica - stânga strada Constanţei - sosire la Primărie. Pe traseul mare (de 2,5 kilometri) se vor întrece rutierii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 16 ani, astfel: start de la Primăria Cumpana - şos. Constanţei - dreapta la sensul giratoriu strada Cireşica - dreapta strada Frunzelor - dreapta strada Morii - dreapta şos. Constanţei - sosire la Primărie.
 
Categoriile de concurs sunt: 5-7 ani - 2 ture x 800 m; 8-10 ani - 4 ture x 800 m; 11-13 ani feminin - 3 ture x 2,5 km; 11-13 ani masculin - 4 ture x 2,5 km; 14-16 ani feminin - 8 ture x 2,5 km; 14-16 ani masculin - 10 ture x 2,5 km. 

Administraţia locală de la Cumpăna sprijină sportul 

Ion Răuţă, reprezentant al autorităţilor locale din Cumpăna la această întrecere şi membru al comitetului de organizare, a declarat: „Primăria Cumpăna şi Consiliul Local, în frunte cu primarul localităţii, ec. Mariana Gâju, sprijină acţiunile sportive, mai ales cele destinate copiilor. Ne bucură faptul că această etapă se va desfăşura la Cumpăna. Noi am încercat să ajutăm cu cât am putut la desfăşurarea competiţiei, mă refer la asigurarea traseului, la nişte premii care vor fi acordate pentru copii, diplome pentru fiecare participant, dulciuri.
 
Sperăm ca această întrecere să devină tradiţională la Cumpăna, să se desfăşoare în fiecare an şi să le oferim şansa acestor copii să aibă şi o altă viziune despre viaţă. De altfel, noi, începând din acest an, ne-am organizat un club, în care, pentru început, vom avea cel puţin cinci secţii, pentru copii (fotbal, rugby, gimnastică, lupte, scrimă). Practicând sportul, copiii Cumpenei au parte de o sănătate foarte bună, iar unii dintre ei pot ajunge sportivi de mare valoare“.

Şedinţa tehnică e vineri 

„Până acum, Cupa Mării Negre se desfăşura pe etape, dar cu un clasament general final. Acum nu va mai exista ierarhie generală. Vineri, la şedinţa tehnică, vom primi confirmarea traseului. Sperăm să rămână acelaşi. Această competiţie vine în folosul tuturor categoriilor de vârstă şi sperăm într-o participare numeroasă“, a arătat Victor Bănescu, preşedintele Clubului Județean de Ciclism Constanţa.

Ciclismul, promovat şi în judeţ 

„Anul acesta, am depăşit cadrul oraşului şi plecăm să promovăm ciclismul în judeţ. La Cumpăna, este primul pas pe care-l facem în această direcţie. În primăvară, vom ajunge şi alte puncte din judeţ. Ne dorim să aducem ciclismul la viaţă şi să creăm un viitor în judeţul Constanţa, alături de copiii care iubesc acest sport. Tocmai de aceea, ne implicăm cu sufletul în organizarea acestor evenimente dedicate exclusiv copiilor. Mulţumim celor care au venit în sprijinul nostru, mulţumim administraţiei locale de la Cumpăna şi DJST Constanţa.
 
Pentru siguranţa copiilor, este necesară oprirea traficului în localitate, pe străzile pe care se vor desfăşura turele. Sperăm să beneficiem de înţelegere din partea locuitorilor Cumpenei şi să nu se supere pe noi pentru două ore de trafic închis. La ediţiile anterioare ale întrecerii, am avut aproximativ 80 de copii, la Cumpăna cred că vom avea mai mulţi participanţi, în jur de 100, ţinând cont că vor veni şi de la Bucureşti, de la clubul Olimpia“, a punctat Ana Toma, reprezentant al Clubului Județean de Ciclism Constanţa.

Zâmbete şi bucurie în rândul copiilor 

„Felicitări pentru ediţiile anterioare ale Cupei Mării Negre, care au fost de un real succes. Bucuria copiilor a însemnat mult pentru fiecare dintre noi, ceea ce ne-a determinat să ne implicăm în continuare în acest proiect. La fel ca Primăria Cumpăna, şi noi venim cu câteva premii pentru copii, sperând ca acestea să aducă un zâmbet în plus pe faţa lor, iar micuţii să se bucure de activitatea sportivă. Sperăm ca din mediul rural, în cazul de faţă, de la Cumpăna, să găsim talente pentru toate disciplinele sportive şi viitori campioni“, a spus şi Mariana Solomon, directorul DJST Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii