Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele Şcolii Gimnaziale Horia, câştigătoare la Cupa Dobrogei la oină în sală

ro

16 Nov, 2017 00:00 2632 Marime text
Prima ediţie a Cupei Dobrogei la oină în sală a fost organizată la Hârşova. Rezervată sportivilor şi sportivelor de până în 14 ani, competiţia a făcut parte din ansamblul activităţilor dedicate Zilei Dobrogei.

Iniţial, s-au înscris nouă echipe, dar apoi au mai venit două, astfel că startul s-a dat cu 11 formaţii (opt de băieţi şi trei de fete) din cele două judeţe ale Dobrogei, Constanţa şi Tulcea, care a fost reprezentat de şcolile din Jurilovca şi Luncaviţa. La fete, clasamentul a fost: 1. Şcoala Gimnazială Horia, 2. Şcoala Gimnazială Peştera, 3. Şcoala Gimnazială Hârşova.
 
Ierarhia finală a competiţiei masculine a arătat astfel: 1. Şcoala Gimnazială Horia, 2. Şcoala Gimnazială Jurilovca, 3. Şcoala Gimnazială Gârliciu, 4. Şcoala Gimnazială nr. 22 Constanţa, 5. Şcoala Gimnazială Peştera, 6. Şcoala Gimnazială nr.1 Hârşova, 7. Şcoala Gimnazială nr. 2 Hârşova, 8. Şcoala Gimnazială Luncaviţa. Arbitrajul a fost asigurat de jucătorii de la Frontiera Tomis Constanţa Mihai Georgescu şi Valeriu Spiridon.

„Oina este pe drumul cel bun“ 

„Competiţia s-a desfăşurat într-o atmosferă de sărbătoare, dar şi de respect faţă de adversar. Încurajările venite de pe margine au creat o ambianţă de mare competiţie. Deşi o mare parte dintre echipe erau la prima participare la o competiţie de oină, pe parcurs au deprins şi acestea jocul, astfel încât meciurile au fost foarte interesante. Această întrecere este o nouă dovadă că oina este pe drumul cel bun. Mai avem mult de lucru, dar sunt extrem de fericit că, încet, dar sigur, sportul nostru naţional revine în prim-plan“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Oină)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii