Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Forţelor Navale Române a câştigat turneul de fotbal interaliat de la Constanţa

ro

11 Nov, 2015 00:00 1908 Marime text
Echipa reprezentativă a Forţelor Navale Române a câştigat turneul de fotbal organizat, la Constanţa, de Federația Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din România.
FRF a informat că, la evenimentul care a avut loc la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, au luat parte patru echipe: selecționata Marinei Militare Române, selecționata Academiei Navale, selecționata militarilor United States Marine Corps și selecționata marinarilor de pe distrugătorul britanic HMS Duncan, care, în perioada 8-11 noiembrie, se află în portul Constanța.
 
Început cu un moment de reculegere în memoria celor dispăruți în urma tragediei din București, de la clubul Colectiv, turneul de fotbal interaliat i-a revenit echipei reprezentative a Forțelor Navale Române, iar pe locul secund s-au clasat marinarii englezi de pe distrugătorul HMS Duncan. În finala mică, studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ au dispus de echipa infanteriștilor marini americani din Baza Mihail Kogălniceanu.
 
Potrivit sursei citate, evenimentul a cuprins și un moment omagial: pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la atestarea primului joc de fotbal pe teritoriul României, disputat între marinari britanici și localnicii din Sulina, comandantul vasului HMS Duncan, Rich Atkinson, le-a oferit reprezentanților Federației Române de Fotbal o plachetă specială.
Festivitatea de premiere a avut loc în prezența ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Excelența Sa Paul Brummell, și a unor reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale. Toate echipele participante au primit trofee și diplome de participare din partea Federației Române de Fotbal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii