Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce s-a întărit cu Tarzan Şeful Farului candidează pentru un post baban în Federaţie (galerie foto)

ro

22 Jan, 2013 22:19 3709 Marime text

rugby.jpgCristinel Dragomir, preşedintele echipei de rugby Farul Constanţa, intră în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte al forului român. Pentru postul de preşedinte, Farul îl va susţine la alegerile de pe 8 februarie pe Alin Petrache.

Rugby Club Judeţean Farul Constanţa are planuri mari în ediţia 2012/2013 a SuperLigii Naţionale. Constănţenii pleacă la drum cu un nou staff tehnic, cu multe schimbări în aparatul administrativ şi vor să atace titlul de campioană.

Comitetul Director al RCJ Farul Constanţa a decis, ieri, ca preşedintele clubului, Cristinel Dragomir, să candideze pentru postul de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generală de Alegeri care va avea loc pe 8 februarie. „Vrem să fim băgaţi şi noi în seamă, să ştim ce se întâmplă. Până acum, nici măcar nu eram invitaţi la comisii. Vrem să câştigăm de pe urma activităţii Federaţiei, care respiră şi prin noi. Nu îmi va fi uşor, pentru că nu sunt o persoană cunoscută în rugby-ul din România, dar sper să am succes. Până acum, doar am cotizat la Federaţie şi i-am dat jucători de Naţională, iar ea nu a făcut nimic pentru noi", a spus Dragomir. „Este nevoie să fim aproape de decizie", a arătat Florian Constantin.

În sezonul 2012/2013, Farul va porni la drum cu o nouă echipă tehnică: Mircea Paraschiv (antrenor principal), Dan Badea (secund) şi Virgil Năstase (coordonatorul echipelor de juniori). Ca preparator fizic va activa Marian Dumitru. Şi în plan administrativ au avut loc multe schimbări. Structura este acum următoarea: preşedinte - Cristinel Dragomir, director executiv - Marius Puşcaşi, şef departament administrativ - Florian Constantin (preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby), şef departament marketing-contabilitate - Alin Pilcă, şef departament sport - Cristyan Gouvill, director sportiv - Cătălin Nicolae.

„Sunt prea bătrân ca să mai aştept"

rugby_intertitlu1.jpgDupă ce în ultimii ani Farul a ratat podiumul, în această stagiune echipa speră ca situaţia să se schimbe. Revenit la Constanţa, Mircea Paraschiv a declarat că şi-a propus atacarea titlului de campioană. „Sunt prea bătrân ca să mai aştept. Tragem din prima la campionat, chiar dacă deţinătoarea titlului, Timişoara, s-a întărit, iar Baia Mare este în continuare o forţă. Şi noi avem însă putere, chiar dacă băieţii nu sunt valori consacrate. Acum trei ani, am bătut Baia Mare, care era neînvinsă. Deci, se poate. Vrem să aducem satisfacţie mişcării rugbystice din judeţ. Am petrecut clipe minunate la Constanţa, acesta fiind motivul reîntoarcerii mele. Ne bazăm pe un lot echilibrat. Jucătorii pe care ni i-am dorit îi avem. Acum mai lucrăm pentru întărirea pe posturi", a spus Paraschiv. „Vrem titlul, nu suntem ipocriţi. Avem cel mai tânăr lot din România. Am adus jucători de la loturile de juniori şi tineret, pentru a forma un nucleu de viitor", a punctat Cristinel Dragomir. „Ne dorim să alcătuim un grup compact, care să joace cu inima. Cuplul de antrenori are valoare mare, condiţii sunt, nu trebuie decât să facem performanţă", a declarat Florian Constantin.

Echipa se va pregăti la Constanţa până pe 11 februarie, când va urca pentru două săptămâni la Piatra Arsă. Al doilea stagiu va pune accent pe meciurile amicale, iar dacă nu se va reuşi perfectarea unui cantonament în Antalya, partidele se vor disputa în România. Campionatul începe pe 23 martie.

Urmăriţi-l pe Antonescu!

rugby_intertitlu2.jpgPe lista cu lotul de jucători se regăsesc 35 de nume: pilieri - Lisevhili Gaven Nesindande (28 de ani, Africa de Sud), Mihai Adăscăliţei (29 de ani), Florin Sasu (23 de ani), George Cârstea (22 de ani), Ionel Dumitrescu (26 de ani), Cătălin Pastramă (20 de ani), Florin Gorun (28 de ani), Victor Orghianu (21 de ani); taloner - Cristi Cornei (23 de ani); linia a II-a - Cristian Munteanu (24 de ani), Onal Agiacai (32 de ani), Cristian Ogea (21 de ani), Cosmin Raţiu (32 de ani), Marius Antonescu (21 de ani), Andrei Mahu (20 de ani); linia a III-a - Adrian Ion (21 de ani), Nicolae Ion (27 de ani), Vali Mototolea (21 de ani), Florin Muşat (22 de ani), Roderique Aloysuis Victor (25 de ani, Namibia), Renaud Ewaldt Van Neel (25 de ani, Namibia); nr. 9-15 - Eugene Anthony Jantjies (27 de ani, Namibia); nr. 9 - Tudor Bratu (22 de ani), Valentin Ivan (25 de ani); uvertură - Andrei Filip (25 de ani); centri - Darryl Pierce De La Harpe (27 de ani, Namibia), Eugen Ion (22 de ani), Constantin Gheară (32 de ani), Ilie Iorgu (20 de ani), Andrei Ilie (24 de ani); aripi - Ovidiu Tinca (23 de ani), Adrian Apostol (23 de ani), Ionuţ Puişoru (24 de ani); fundaşi - Sergio Cole De La Harpe (26 de ani, Namibia), Gregory Stein (26 de ani, Namibia). 18 dintre aceştia sunt noi: Adăscăliţei, Raţiu, Antonescu (pariul Farului), Adrian Ion (poreclit „Tarzan"), Andrei Ilie (toţi, de la Dinamo), Cârstea, Ionel Dumitrescu, Nicolae Ion, Muşat, Bratu, Eugen Ion (toţi, de la Pantelimon, de unde au venit alături de antrenorii Paraschiv şi Badea), Pastramă (junior al Farului, revenit de la Mangalia), Iorgu (Mangalia), Orghianu, Mahu (Republica Moldova), Roderique Aloysuis Victor (Namibia), Ivan şi Filip (CSM). Unii dintre jucători încă nu au semnat contractele: Nesindande (vine în România în maximum o lună, dar s-a înţeles cu Farul), Orghianu şi Mahu (internaţionali moldoveni de tineret, încă nu li s-a obţinut viza), namibianul Victor, Adăscăliţei, Raţiu, Ad. Ion (care au semnat precontracte, rămânând să se rezolve acum transferul în Poliţia Constanţa). Stranierii vor sosi în maximum zece zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii