Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 2-2 cu ASC Bacău, antrenorul Farului a avut o replică spumoasă Marian Pană l-a ironizat pe arbitrul Lucian Ţiţii (galerie foto)

ro

08 Sep, 2014 00:00 2934 Marime text
FC Farul a obţinut in extremis un egal la meciul din deplasare cu ASC Bacău, dar antrenorul oaspeţilor, Marian Pană, a acuzat arbitrajul lui Andrei Ţiţii

 Farul a rămas neînvinsă şi după etapa secundă a Ligii a II-a, în care a înregistrat un egal pe terenul lui ASC Bacău. Gazdele au condus cu 2-0 la pauză, iar „marinarii“ au revenit în ultimele opt minute. Principalul oaspeţilor s-a declarat mulţumit de punctul obţinut, remarcând efortul echipei constănţene din partea secundă, dar l-a şi încondeiat pe arbitru, despre care a spus că a stricat meciul.

FC Farul este la al doilea egal în Liga a II-a. După 1-1 în runda inaugurală, acasă, cu Rapid CFR Suceava, „marinarii“ n-au plecat steagul nici în deplasarea de la Bacău, unde au fost conduşi însă cu 2-0 timp de 82 de minute. ASC Bacău a înscris cele două goluri încă din prima repriză, în minutele 26 (Hurdubei) şi 42 (Strugariu). La pauză, principalul Farului, Marian Pană, a făcut două schimbări şi a forţat ofensiva, iar cursa de urmărire a oaspeţilor şi-a arătat roadele la final, Farul obţinând un egal, 2-2, graţie reuşitelor lui Enciu (82) şi Ochia (88). În plus, constănţenii s-au mai aflat în situaţii favorabile în partea secundă. La 0-0, în minutul 80, Ivănică a trimis balonul în bară, iar la 2-1, în minutul 83, arbitrul nu i-a dat penalty Farului, la un fault în careu al lui Lozneanu la Igiroşanu. De asemenea, „marinarii” au mai cerut un penalti. FC Farul (antrenor, Marian Pană) i-a avut în teren pe: Vl. Neagu - Cl. Popa (46 D. Ciobanu), Straton (cpt.), Miulescu, Szalkai - Cârstoiu (72 Ivănică) - Bardu, R. Neagoe, Ochia, Pâslaru (46 Igiroşanu) - M. Enciu. ASC Bacău (antrenor, Viorel Tănase) a jucat cu: Petrariu - Luncanu, Lozneanu, Burcă, Sascău - Strugariu (62 Vraciu), L. Dumitriu (87 Adăscăliţei), Taban, Hurdubei (cpt.) - B. Ungureanu (77 Cl. Tudor), B. Rusu.

Marian Pană - „Am primit un gol de doi lei“


Marian Pană a declarat, la final, că este mulţumit de punctul cucerit. „S-au întâlnit două echipe bune de Liga a II-a, dar şi naive în anumite momente, noi în prima parte, adversarii în a doua. Noi i-am băgat în joc pe cei de la Bacău, cu acel gol de doi lei pe care l-am primit. Nu ai voie să iei niciodată un aşa gol. Am repetat la nesfârşit acea fază. Să primeşti gol din doi metri, de la nivelul solului, mi se pare stupid. Nu cred că greşesc când afirm că, în prima repriză, ASC Bacău se putea desprinde la trei, patru goluri, dar după pauză, puteam câştiga noi. N-am ce să le reproşez băieţilor, au muncit în repriza a doua. Sunt mulţumit că am luat un punct şi că, deşi e nouă, echipa n-a pierdut în primele două etape“, a punctat Marian Pană.

„Dacă ştii că nu poţi, nu te băga“


Antrenorul Farului a avut însă şi motive de nemulţumire, legate de arbitrajul sibianului Andrei Lucian Ţiţii. „Ambele echipe au fost încurcate de arbitru. N-am nimic cu el, îl înţeleg, e tânăr, dar în primele 15 minute, ne-a dat trei galbene, din care două mă gândesc că au fost inexistente. Le spun arbitrilor să-şi facă o analiză, pentru că eu consider că de multe ori strică jocul. Vor să ţină meciul în mână şi scot cartonaşe aiurea. Să lase jocul mai cursiv şi să nu se mai bage ei. E păcat, pentru că au fost două echipe care au încercat să joace şi au evoluat bine. Dacă voi vedea că a fost penalty, atunci acest arbitru trebuie să plătească, pentru că şi eu, dacă pierdeam astăzi (n.r. sâmbătă), primeam înjurăturile tuturor şi poate că eram şi dat afară. Noi, antrenorii, atârnăm de un fir de aţă. Încă o dată, nu am nimic cu băiatul, nici nu ştiu cum îl cheamă, am înţeles că e din Sibiu. Se vedea că e copil şi că n-are experienţă. Dar dacă ştii că nu poţi, nu te băga. Mie, când am plecat de acasă, de la Moreni, mama mi-a spus: «Maică, unde nu ştii, să nu te bagi». Hai să ne facem fiecare porţia pe care o ştim. Acum toţi se fac arbitri. Nu ştiu de unde tot apar. E incredibil. El nici nu poate să poarte costum, la fizicul pe care-l are. Se loveşte cu pantofii în frunte“, a spus Marian Pană. În etapa a treia a Ligii a II-a, Farul va juca la Constanţa cu liderul seriei, ACS Academia Argeş, sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 11.00. Până atunci însă, „marinarii“ susţin şi un meci din Cupa României, întâlnind tot pe teren propriu, mâine, de la ora 19.00, Săgeata Năvodari, în turul V al competiţiei.

Sursa foto: Facebook (Mamaia TV)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii