Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică, meciul decisiv pentru calificarea la Euro România a ajuns să tremure pentru o victorie în Feroe

ro

10 Oct, 2015 00:00 1721 Marime text
În ciuda unei grupe accesibile de calificare la Campionatul European din 2016, echipa naţională de fotbal a României trăieşte periculos finalul campaniei. Tricolorii au smuls in extremis un egal în partida de acasă cu Finlanda şi, pentru a se califica direct la turneul final, indiferent de alte rezultate, trebuie să învingă duminică în deplasarea din Insulele Feroe. 
 
Partida se joacă de la ora 19.00, în direct la TVR1. Altădată un meci de antrenament, în care se punea doar problema scorului la care se va impune România, acum confruntarea cu Feroe e una complicată. Tricolorii găsesc foarte greu drumul spre gol şi vor evolua sub o mare presiune, dat fiind caracterul decisiv al partidei. În plus, feroezii au reuşit câteva meciuri bune în grupă, având două victorii. În partida trecută, au condus în Ungaria cu 1-0 până în minutul 63, iar la 1-1, nu au primit un penalty, ulterior pierzând cu 1-2. În tur, tricolorii au învins Feroe abia cu 1-0.
 
Cu o victorie, România scapă de emoţii şi merge sigur la Euro. Tricolorii pot ajunge la turneul final (de pe locul doi sau trei) chiar şi dacă ratează cele trei puncte, însă în funcţie de alte rezultate, unul dintre ele fiind cel care se va înregistra în meciul din grupă Grecia - Ungaria. A treia partidă de duminică din seria României este Finlanda - Irlanda de Nord. A doua echipă a obţinut deja calificarea, iar pentru cealaltă poziţie calificantă direct din grupă se luptă România şi Ungaria. Clasamentul este următorul: 1. Irlanda de Nord - 20p, 2. România - 17p, 3. Ungaria - 16p, 4. Finlanda - 11p, 5. Feroe - 6p, 6. Grecia - 3p.
 
La Campionatul European se califică direct primele două clasate din fiecare grupă, împreună cu echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj. Celelalte opt ocupante ale locurilor trei vor disputa un play-off în dublă manșă.
 
Sursa foto: Facebook (Gazeta Sporturilor)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii