Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublu impact. „Va fi o provocare mare“ Sâmbătă, Simona Halep și Katerina Siniakova se duelează în două finale în China!

ro

06 Jan, 2018 00:00 2318 Marime text
Tur de forță, sâmbătă, 6 ianuarie, pentru constănțeanca Simona Halep, locul 1 WTA, care va disputa, la interval scurt de timp, două finale, întâi la simplu, apoi la dublu feminin, la turneul de tenis de la Shenzhen (China)! La simplu, Halep o va întâlni pe Katerina Siniakova, din Cehia, iar cele două jucătoare se vor duela după aceea și la dublu, făcând parte din cele două perechi finaliste! 

Simona s-a calificat, ieri, în finala de simplu, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-1, 6-4, pe românca Irina Begu, aflată pe locul 43 în ierarhia mondială.
„A fost un meci greu, Irina e o jucătoare foarte puternică. În setul secund, și-a îmbunătățit jocul, dar am fost puternică și am menținut un nivel înalt, am lovit mingea mai tare și sunt mândră de această victorie“, a declarat Simona Halep, care va disputa a doua sa finală la Shenzhen, după cea din 2015, când a și câștigat trofeul. Pentru jucătoarea din Constanța va fi cea de-a 28-a prezență în ultimul act al unui turneu, Simona câștigând 15 dintre finalele jucate. Postura de finalistă în China îi aduce primei jucătoare a lumii 81.251 de dolari și 180 de puncte WTA. Câștigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari și 280 de puncte WTA.

A eliminat-o pe Șarapova

Adversara Simonei din meciul pentru titlu va fi Katerina Siniakova, din Cehia, care ocupă poziția a 47-a în clasamentul WTA și e cap de serie numărul șase în China. Deținătoare a trofeului de la Shenzhen, Siniakova a învins-o ieri în semifinală pe rusoaica Maria Șarapova (59 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-3. Va fi a doua întâlnire de până acum dintre cele două finaliste, singurul meci direct înregistrându-se chiar la ediția trecută a turneului de la Shenzhen, când Siniakova s-a impus în optimi cu 6-3, 4-6, 7-5, iar în finală avea să dispună de americanca Alison Riske cu 6-3, 6-4.

„Va fi o provocare mare“

„Este un sentiment minunat să fiu din nou în finală la Shenzhen. Abia aștept să joc în fața acestor suporteri minunați, cărora le mulțumesc pentru prezența la meciuri. Va fi o provocare mare. Siniakova m-a învins anul trecut și va trebui să-mi iau revanșa, dar nu va fi ușor“, a spus Simona Halep, care, până în semifinale a trecut de Nicole Gibbs (SUA, 110 WTA), scor 6-4, 6-1, de Ying-Ying Duan (China, 91 WTA), 3-6, 6-1, 6-2, și de Aryna Sabalenka (Belarus, 73 WTA), cu 6-2, 6-2. De cealaltă parte, Siniakova le-a eliminat până în semifinală pe Ons Jabeur (Tunisia, 89 WTA), 6-1, 6-1, Yafan Wang (China, 172 WTA, beneficiară a unui wild-card), 7-5, 6-3, și Kristyna Pliskova (Cehia, 61 WTA), 6-2, 6-2.

Victorii în trei seturi în semifinale

La dublu feminin, meciul din finală este Simona Halep / Irina Begu - Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova (ambele, din Cehia). În semifinală, ieri, româncele au trecut de perechea formată din Anna Blinkova (Rusia) / Nicola Geuer (Germania), scor 6-2, 6-7, 10-6. Jucătoarele din Cehia au ajuns în ultimul act după ce le-au eliminat pe Lesley Kerkhove (Olanda) și Lidziya Marozava (Belarus), cu 7-5, 3-6, 10-4. Cuplul Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova este principalul favorit al întrecerii de dublu feminin din China. Cele două meciuri sunt transmise în direct de Digi Sport 1, care a anunțat următorul program: de la ora 8.00 - finala de la simplu; de la ora 10.45 - finala de la dublu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii