Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a premiat performerii Constanţei (galerie foto)

ro

22 Dec, 2012 00:00 2581 Marime text
premiere.jpgCei mai buni sportivi constănţeni ai anului 2012, la categoriile juniori şi tineret, au fost premiaţi, ieri, de oficiali ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, într-o festivitate desfăşurată la Hotelul „Sport". Cu aceeaşi ocazie, s-au acordat şi trei distincţii speciale: Elenei Frîncu, fosta directoare a DJST Constanţa - Premiul pentru Promovarea Sportului Constănţean, lui Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" - Premiul Fair-Play şi Toleranţă în Sport şi echipei de fotbal a Universităţii „Ovidius", campioană mondială universitară - Premiul de Excelenţă pentru „promovarea sportului universitar în lume".

La festivitate nu au participat toţi laureaţii, unii dintre ei fiind angrenaţi în cantonamente de pregătire sau participând la competiţii. „I-am premiat cu acest prilej pe juniori şi pe cei de la tineret, seniorii vor fi recompensaţi în 2013, cu diverse prilejuri. Mult succes tuturor în sezonul viitor!", a spus Mihai Orzan, directorul executiv adjunct al DJST Constanţa. „Acest premiu îmi aduce o bucurie deosebită. Sunt onorată că munca mea de promovare a sportului constănţean a fost apreciată. Şi alte titluri primite în acest an, Colanul de Aur şi «Manager de Legendă», au însemnat enorm pentru mine, venind ca o recompensă la adresa efortului colectiv al Constanţei sportive. De acum înainte, de numele meu nu trebuie să nu se mai lege decât trecutul. La DJST e o echipă bună, care sunt sigură că va duce cu succes mai departe ceea ce s-a clădit până acum", a declarat Elena Frîncu. „Titlul care mi s-a acordat mie, ca director, este de fapt al LPS-ului, recompensând munca depusă în 2012 de toţi angajaţii. Mă bucur că acest premiu a venit chiar când am împlinit zece ani în funcţia de director al liceului. Poate că e o coincidenţă, dar una fericită. Pentru LPS, anul 2012 a fost unul deosebit de greu, care mi-a adus multe nopţi de nesomn. Datoriile mari pe care le-am avut au pus la un moment dat sub semnul întrebării chiar funcţionarea instituţiei. E bine însă că totul s-a terminat cu bine şi încheiem anul fără datorii. 2012 a fost unul plin de medalii, obţinute însă, date fiind aceste condiţii vitrege, în condiţii speciale, cu eforturi şi sacrificii mult mai mari", a arătat şi Andrei Szemerjai. „Mulţumim DJST pentru sprijinul acordat în 2012. Sperăm ca la anul să cucerim un nou titlu mondial", a punctat şi George Muşat, profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius".

Premiul Judeţean pentru Sport l-a primit canotoarea Andreea Tătaru, sportivă la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" Constanţa, unde este antrenată de Norica Sarchizian. În 2012, Tătaru a devenit campioană europeană şi mondială de junioare. În continuare, pe primele zece poziţii ale clasamentului s-au situat:

1. Laura Pricop (haltere; LPS - CS Farul; antrenor - Angheluş Beşleagă)

2. Iulian Buiciac (canotaj; CS Ştiinţa Constanţa; antrenor - Marian Grijuc)

3. Laura Oprea (canotaj; CS Ştiinţa; antrenoare - Georgeta Grijuc)

4. Ionela Broască (haltere; LPS - CS Farul; antrenor - Angheluş Beşleagă)

5. Livia Cotoban (karate; CS Farul; antrenor - Valerian Muşat)

6. Andreea Cotoban (karate; CS Farul; antrenor - Valerian Muşat) şi Mălina Miliu (karate; CS Karate Dinamic; antrenor - Gabriel Popescu)

7. Cristina Chiriţă (culturism şi fitness; CS Farul; antrenor - Cristian Mihăilescu)

8. Cosmin Simion (kaiac-canoe; CS Agigea; antrenor - Ionel Raţă)

9. George Nedelcu (canotaj; CS Farul; antrenor - Dumitru Răducanu), Alexandru Mardare (canotaj; CS Ştiinţa; antrenor - Marian Grijuc) şi Florin Hodorogea (canotaj; LPS; antrenoare - Norica Sarchizian)

10. Ionuț Sârbu (kaiac-canoe; CS Farul; antrenor - Gabriel Aftenie), Cristi Boboc (atletism; LPS; antrenoare - Niculina Chiricuță) și Alexandru Păun (karate; CS Karate Tradițional; antrenor - Nicolae Dumitrescu).

„Mă bucur pentru acest premiu. Am avut un an bun. Am petrecut multe ore în sala de antrenament, am stat mult timp departe de casă şi de cei dragi, însă bucuria medaliilor a şters tot efortul şi toată suferinţa. În 2013, gândul îmi este îndreptat către Mondiale, unde vizez medalia de aur sau măcar de argint, către Europene şi către întrecerile naţionale. Visul meu cel mai mare e să evoluez însă la Jocurile Olimpice din 2016", a declarat halterofila Laura Pricop.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii