Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diana Vlad şi Cătălin Jitcovici, învingători la „Santa Run“ Moşii Crăciun s-au antrenat la Constanţa pentru cursa cadourilor (galerie foto)

ro

21 Dec, 2015 00:00 3308 Marime text


Peste 50 de persoane de toate vârstele au participat, ieri, la Constanţa, la crosul „Santa Run“, un eveniment sportiv-distractiv organizat de AS Sana Sport Constanţa. În ton cu sărbătorile de iarnă, participanţii au alergat costumaţi în Moşi Crăciun, în Crăciuniţe ori purtând diverse accesorii vestimentare din garderoba moşului.
 
Cursa a avut 1,5 kilometri, alergătorii parcurgând trei ture a 500 de metri fiecare, pe un traseu din parcul de la Teatrul Naţional de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Acţiunea (ultima din 2015 a Sana Sport) a făcut parte din proiectul internaţional „Maratonul Nisipului 2016“ şi a avut ca scop promovarea sportului de masă în rândul comunităţii şi a singurului maraton din Europa care se desfăşoară pe nisip. La sfârşitul alergării, participanţilor li s-au oferit ceai, vin fiert şi bomboane, iar primii cinci clasaţi, atât la masculin, cât şi la feminin, au primit premii. Atmosfera a fost întreţinută cu muzică şi multă voie bună, iar printre participanţi s-au regăsit şi americani de la baza Mihail Kogălniceanu, precum Detren Tate

Setare mentală şi ritm susţinut

Primii cinci clasaţi au fost: la fete - 1. Diana Vlad, 2. Nastasia Fotu, 3. Mădălina Damian, 4. Oana Gheorghe, 5. Seigean Besir; la băieţi - 1. Cătălin Jitcovici, 2. Ionuţ Nenovici, 3. Gheorghe Romaşcanu, 4. Vasile Apetroaie, 5. Cristian Tranulea. „Sunt obişnuită cu întrecerile lungi, astfel că acum a fost altceva. N-a fost chiar uşor. E o cursă de viteză, trebuie să te setezi altfel mental şi să menţii un ritm înalt toată cursa. Ne aşteptam să fie mai multă lume, dar poate numărul alergătorilor se va mări în ediţiile viitoare. Următorul concurs la care particip va fi în ianuarie 2016, la Bucureşti, Cupa Gerar, la care voi alerga într-o echipă mixtă, alături de doi atleţi veterani, Vasile Tilibaşa şi Gheorghe Romaşcanu. Sperăm la un rezultat bun. Cursa de astăzi (n.r. ieri) a fost o verificare de viteză pentru întrecerea din capitală“, a declarat Diana Vlad.

Cătălin Jitcovici s-a legitimat la CS Farul 

Învingătorul de la băieţi, Cătălin Jitcovici, a câştigat, în această lună, şi Crosul 1 Decembrie, dar şi, anterior, pe 31 octombrie, „HelloWeRun” (crosul costumelor amuzante), o altă întrecere organizată de Sana Sport. „A fost cam greu la Santa Run. Ieri (n.r. sâmbătă) am venit de la Bucureşti, unde am avut un cantonament de zece cu CS Farul, club la care m-am legitimat. Am fost puţin obosit, dar am reuşit să ocup locul întâi. Ne pregătim în continuare, iar următorul concurs îl avem în februarie, Campionatul Naţional de sală. 1,5 kilometri va fi şi proba mea pe viitor, în sală. Traseul a fost frumos, în aer liber, atmosferă deosebită, între colegi, cu vin fiert, ceai şi restul“, a declarat Cătălin Jitcovici.
 
„A fost o cursă scurtă şi toţi am alergat tare, chiar şi cu riscul de a fi «leşinaţi» la sfârşit. Suntem pregătiţi să ducem cadourile”, a spus un alt „Moş Crăciun”, Marian Ivan.

Aşteptau o participare mai largă

Fondatorul AS Sana Sport Constanţa, Daniel Antonaru, a apreciat că ediţia inaugurală a „Santa Run“ a fost un eveniment reuşit, iar în anii următori, speră că participarea va creşte. „Aşteptam să vină mai multă lume pentru distracţie, nu neapărat pentru sport. Acesta a fost scopul nostru, să realizăm o mişcare sportiv-distractivă, dar mai mult cu tentă distractivă. Acesta este, deocamdată, nivelul de sport de masă al oraşului Constanţa. Suntem însă pe calea cea bună. Ne dorim să aducem cât mai mulţi oameni alături de mişcare“, a precizat Daniel Antonaru.

Moşi Crăciun supli, dar şi corpolenţi

Preşedintele Sana Sport a „radiografiat“, la „Santa Run”, nivelul fizic al Moşilor Crăciun, şi este sigur că aceştia vor face faţă fără probleme în cursa cadourilor. „Au venit destui Moşi Crăciun, se pare că oraşul va fi acoperit în acest an, de sărbători. Va avea cine să care cadourile. Au fost Moşi Crăciun supli, dar şi corpolenţi. Aşa şi trebuie, să aibă resurse, ca să poată duce darurile. Au fost prezenţi însă şi atleţi, care se pregătesc în mod regulat. Deşi, în mod normal, Moşii Crăciun dau cadouri, de data aceasta, ei au primit (primii cinci clasaţi)“, a zâmbit Daniel Antonaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii