Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derby-ul etapei a 13-a a Ligii a 4-a se joacă duminică Tensiune înainte de CS Eforie - SSC Farul (galerie foto)

ro

22 Oct, 2016 00:00 6432 Marime text
Derby-ul etapei a 13-a a Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, CS Eforie - SSC Farul Constanţa, a născut tensiuni, oaspeţii fiind nemulţumiţi de perimetrul care li s-a rezervat suporterilor constănţeni la stadionul din Eforie Sud
 
Lider cu punctaj maxim al campionatului, după 12 etape, SSC Farul joacă duminică, de la ora 15.00, la Eforie Sud, apreciindu-se că disputa contra echipei locale va fi cea mai dificilă de până acum a echipei suporterilor. Partida suscită un interes foarte mare, atât la Constanţa, cât şi la Eforie Sud. Fanii SSC Farul au anunţat că vor fi prezenţi în număr mare la meci, urmând a face deplasarea într-o coloană de maşini, care va însoţi autocarul echipei. Fanii au însă şi motive de nemulţumire, iar, în acest sens, pe pagina de Facebook a SSC Farul ieri a fost postat un comunicat.
 
„SSC Farul doreşte să-şi exprime regretul cu privire la atitudinea manifestată de către autorităţile locale din Eforie Sud şi reprezentanţii clubului CS Eforie faţă de suporterii farişti. Dacă declaraţiile consemnate în presă pot fi trecute cu vederea, pentru că pot fi puse pe seama unei tensiuni înaintea unui meci important pentru ambele echipe, restrângerea dreptului suporterilor de a asista la meci în condiţii cât de cât decente ni se pare intolerabilă! Înţelegem perfect faptul că stadionul nu oferă o capacitate satisfăcătoare atât pentru suporterii echipei gazdă, cât şi pentru cei care vor efectua deplasarea. Dar, având în vedere faptul că SSC Farul este singura sau una dintre puţinele echipe din serie care se bucură de aportul fanilor săi atât acasă, cât şi în deplasare, considerăm că se putea face o excepţie, iar cele 500 de locuri din tribună să fie distribuite echitabil. Până acum, în toate deplasările efectuate nu ne-am confruntat cu situaţii similare“, se arată în comunicat.

„Mici şicane”

„Precizăm faptul că aceasta este a doua deplasare a suporterilor SSC Farul la Eforie Sud, iar la primul meci, susţinut în compania echipei Farul Tuzla, comportamentul acestora a fost ireproşabil pe toată durata meciului, atât faţă de suporterii locali, cât şi faţă de reprezentanţii adversarei. Nu vom folosi cele 30 de invitaţii care ne-au fost repartizate decât pentru membrii staffului. Intenţionăm să afişăm coregrafia pregătită pentru acest meci, deoarece am investit pentru realizarea ei, la fel ca şi în proiectul SSC, atât resurse financiare, cât şi pasiunea care ne-a caracterizat mereu. Vom pune aceste mici şicane pe seama unor deficienţe în procesul de comunicare. Urăm succes ambelor echipe şi fie ca cea mai bună să învingă!“, au mai menţionat fanii.

„Am procedat corect“

În replică, Alberty Başchir, preşedintele CS Eforie, a declarat că a procedat corect, aşa cum a organizat partida. Başchir a precizat că, din partea SSC Farul, în tribună vor sta posesorii celor 30 de invitaţii solicitate, iar pentru galerie s-a amenajat un spaţiu separat.
 
„Regulamentul prevede ca echipei oaspete să îi revină 5% din capacitatea stadionului. În tribună sunt 192 de locuri pe scaune. Scaunele sunt date jos acum, că trebuiau schimbate şi, ţinând cont de faptul că ei jucau şi cu Tuzla, şi cu noi, nu am vrut să le montăm, pentru a nu avea surpriza de a fi stricate. Din 192 de locuri le-am rezervat 25% lor. Am ţinut legătura cu Marcel Lică (n.r. preşedintele SSC Farul), l-am lăsat pe dânsul să aprecieze de câte invitaţii are nevoie. Mi-au spus că vor 30 şi i-am spus lui Radu Lefca (n.r. directorul de marketing al SSC Farul) unde să treacă pentru a le lua. Cei 30 stau în tribună, iar galeria va sta într-un spaţiu amenajat, să se poată desfăşura aşa cum vrea şi să nu-i deranjeze, prin materialele folosite, pe spectatorii obişnuiţi“, a spus Başchir.

„Nu văd care este nemulţumirea lor“

Preşedintele CS Eforie a punctat că fanii SSC Farul vor avea intrare separată în stadion şi tot pe acolo vor şi ieşi, la finalul partidei. „Am amenajat un perimetru suficient pentru ei, cu garduri de la Jandarmerie. Vor avea intrare separată, aşa cum se procedează. La toate stadioanele, galeria echipei adverse intră pe o poartă separată, este supravegheată de forţele de ordine ş.a.m.d. Poarta de acces e sus, în capătul stadionului, spre Tuzla. Pe acolo vor intra şi vor ieşi. Vor avea stewarzi şi poliţişti locali. Nu văd care este nemulţumirea lor. În tribună stau spectatorii. Eu cred că am procedat destul de corect, dacă ei au perceput altfel modul meu de a organiza această partidă…
 
La rândul meu, are cine să mă tragă la răspundere dacă nu am procedat corect. Dar eu spun că am procedat la modul cel mai corect. Tribuna nu este a lor, mai ales că sunt oaspeţi, asta am vrut să se înţeleagă. Este a spectatorilor. Tot respectul pentru ce vor să facă ei şi cum îşi încurajează echipa, dar trebuie să o facă în mod civilizat şi să nu-i deranjeze pe cei din jur. Cred că punctul meu de vedere a fost foarte la obiect“, a mai spus Alberty Başchir.

Interes mărit

Oficialul clubului din Eforie a precizat că „ne-am mobilizat şi am făcut în aşa fel încât şi ei (n.r. SSC Farul) să fie mulţumiţi, să li se atribuie un număr de bilete, şi spectatorii noştri să poată viziona jocul. Am anunţat Jandarmeria că este un risc mare. Într-adevăr, în general avem 30 - 50 de spectatori la meciuri sau 100, în funcţie de partida pe care o disputăm. De data aceasta, confruntarea generează un interes mărit. Nu înseamnă că pe spectatorii din Eforie care n-au venit la alte jocuri acum trebuie să-i lăsăm pe dinafară, ca să intre spectatorii celor de la Farul sau galeria lor. Vom avea o organizare cel puţin de Liga a 3-a“.

SSC Farul ar fi vrut ca Silviu Bătrâneanu să dea startul 

La precedentul meci jucat de SSC Farul la Eforie Sud, săptămâna trecută, cu Farul Tuzla, startul partidei a fost dat de un fost jucător important al FC Farul, Costi Bîrboră, iar acum fanii ar fi dorit ca în această postură să se afle Silviu Bătrâneanu, ceea ce nu se va întâmpla însă.
 
„S-a afirmat că nu am fost de acord ca lovitura de start a meciului să fie dată, la propunerea SSC Farul, de fosta glorie a FC Farul Silviu Bătrâneanu, pe care l-aş fi înjurat zece minute. E adevărat că mi-am exprimat dezacordul pentru ca acesta să dea startul (şi îmi asum această decizie), dar nu e adevărat că l-am înjurat. Silviu Bătrâneanu locuieşte în Eforie şi a evoluat atât pentru FC Farul, cât şi pentru CS Eforie, iar apoi a ocupat şi o funcţie administrativă în cadrul grupării din Eforie.
 
În 1999, a retras însă din competiţii şi a desfiinţat clubul de fotbal. Acesta este motivul pentru care nu am fost de acord să dea lovitura de începere. Clubul a fost apoi reînfiinţat de actualul nostru antrenor, Adrian Slave, de Ion Florea, de la Tuzla, şi de Adrian Munteanu, apoi eu am fost cooptat după patru - cinci etape. L-am preluat după câteva luni şi m-am chinuit cu el, când Primăria nu dădea niciun ban. Iar până în 2004, întreaga activitate s-a desfăşurat pe banii mei. Deplasări, arbitraje, echipamente, absolut tot“, a mai spus Alberty Başchir.

„Da” pentru iniţiativa suporterilor

„Dacă nu se poate, nu se poate, nu e nicio problemă. Mă surprinde însă această chestie, nu mă aşteptam. Eu am vrut să fiu prezent şi să spun «da» la această iniţiativă a suporterilor. În 1999, au fost problemele din vremea respectivă. Echipa s-a retras efectiv, pentru că suferea mult, din cauza arbitrajului, dar şi a altor probleme. Am retras echipa pentru că noi o susţineam. Eu şi încă vreo doi - trei amici. Noi puneam banii şi ne mai ajutau şi alţi prieteni. Aduceam bani de acasă. Apoi, lucrurile au luat o altă turnură şi au fost alte conjuncturi“, a spus Silviu Bătrâneanu.

Farul TV va transmite meciurile SSC Farul

Suporterii constănţeni au anunţat că, de sâmbătă, 29 octombrie, vor începe să transmită meciurile SSC Farul pe Farul TV. „Va fi prima transmisie şi sper să facem lucrurile cât mai bine. Meciul SSC Farul - CS Năvodari îl veţi putea urmări pe postul nostru. Împreună ducem mai departe spiritul farist”, a fost mesajul fanilor.
 
Sursa foto: Facebook (SSC Farul Constanţa) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii