Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dennis Man ar putea ajunge în Premier League în 2019

ro

12 Dec, 2018 16:04 2139 Marime text
Potrivit ziariștilor de la prestigiosul cotidian britanic The Sun, atacantul formației bucureștene FCSB Dennis Man ar putea evolua din 2019 în primul eșalon fotbalistic britanic, acesta fiind dorit, se pare, de două dintre cele mai puternice cluburi din insulă, Tottenham și Manchester United.
 
În articolul publicat la începutul acestei săptămâni, se arată că Mauricio Pochettino a trimis deja unul dintre scouterii clubului pentru a-l vedea la treabă pe Man în meciul câștigat de FCSB cu 2-0 în fața Viitorului lui Gica Hagi.
Prompți, ca de obicei, ziariștii de la gsp.ro au preluat imediat știrea apărută luni în presă britanică, traducând astfel textul original: "Mauricio Pochettino a trimis un om pentru a-l urmări pe atacantul Dennis Man duminică la meciul cu Viitorul Constanța. Dar meciul a fost amânat din cauza ceții dense și partida se va juca astăzi … La fel ca Tottenham, Manchester United și Fenerbahce sunt interesate de jucătorul pe care controversatul politician Gigi Becali a cerut 25 de milioane de euro. Fotbalistul a strălucit în acest sezon și ar putea face obiectul unei licitații anul viitor". 

În articolul publicat în The Sun se mai precizează că Dennis Man ar mai fi dorit de italienii de la AS Roma și turcii de la Fenerbahce. Aceștia din urmă ar fi oferit 3 milioane de euro pentru talentatul fotbalist, însă Gigi Becali a declarat că nu se desparte de Man pentru o sumă mai mică de 30 de milioane de euro. Pare mult dacă stăm să ne gândim pe ce sume au plecat fotbaliștii românii în ultimii ani, dar finanțatorul grupării bucureștene a anunțat că deja a refuzat o ofertă de 13 milioane de euro, iar intenția sa este de a-l păstra pe Dennis până în 2020. 

”Nu vă spun echipa, dar am refuzat 13 milioane pentru Man. Am zis că vreau 30. Și dacă îl dau cu 30, tot regret. Când ai o perlă, trebuie să țin de ea, să iau maximum pe el. Au spus ”nu mai negociați?”. Am spus că sub 30 de milioane nu îl dau, eu nu vreau să îl vând. Au spus ”mai vedem”. Eu vreau să îl țin până în 2020, dacă am puterea. Mai vine și Euro 2019. Man e jucător pe care voi lua bani foarte mulți”, a declarat Gigi Becali în exclusivitate pentru Digi Sport.

În vârstă de 20 de ani, Dennis Man a fost cumpărat de FCSB în 2016 de la UTA Arad pentru suma de 350.000 de euro. În prezent, cota acestuia pe transfermarkt.com a ajuns la 2.7 milioane de euro, în timp ce clauza de reziliere fixată de Gigi Becali este de 100 de milioane de euro.

După primele 16 etape din Premier League, Tottenham se află pe poziția a 3-a în clasament, la 6 puncte distanță de liderul Liverpool, iar Manchester United ocupă locul 6, acumulând cu 10 puncte mai puțin decât trupa lui Pochettino. Pe plan extern, lucrurile stau și mai bine, ambele echipe reușind să se califice în primăvara Ligii Campionilor. Dacă fotbaliștii români sunt deja cu gândul la vacanță (au rămas doar 2 etape de disputat până la pauza de iarnă) englezii, în schimb, nu au parte de așa ceva, fiind programate meciuri în Premier League de Crăciun dar și în prima zi a anului viitor. În cazul în care nu știați, trebuie să precizăm că Premier League este singurul campionat fotbalistic intern din Europa ce nu prevede vacanță de iarnă, însă se pare că din sezonul viitor situația se va schimba.
 



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii