Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut fast pentru „Gladiatori“ în faza semifinală Unde s-a făcut diferenţa în meciul dintre BC Athletic Constanţa şi CSM Ploieşti (galerie foto)

ro

23 Jan, 2018 00:00 1022 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa a realizat o victorie importantă în turneul semifinal al Ligii 1, 93-67 (45-44 la pauză) pe teren propriu cu CSM Ploieşti, pe sferturi 22-17, 23-27, 22-11 şi 26-12. A fost meciul de debut în această fază a competiţiei şi primul din noul an.
 
Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic, a explicat unde s-a făcut diferenţa în meciul din Sala Sporturilor. „În prima repriză, CSM Ploieşti a jucat foarte bine, a marcat foarte bine de la distanţă. Ştiam că Burlacu are o medie de 30 de puncte pe meci în Liga 1, dar şi Blidaru a evoluat bine. Cam toţi au contribuit de la trei puncte. De aceea a şi fost strâns scorul la pauză. După aceea, nu a mai intrat mingea în coş la ei şi acolo s-a făcut diferenţa. În prima parte, am avut o apărare slabă. În repriza secundă, am mărit puţin intensitatea în defensivă şi s-a cunoscut. Nu sunt mulţumit în totalitate de jocul echipei noastre, dar a doua repriză m-a satisfăcut. În afară de cinci jucători foarte experimentaţi, CSM Bucureşti are un lot foarte tânăr, poate mai tânăr ca al nostru. Şi acolo s-a făcut diferenţa, la jucătorii sub 23 de ani, capitol la care noi am stat mai bine“, a spus Olteanu.

N-au avut o zi fastă 

„După câte se pare, n-a fost o zi fastă pentru noi. Un meci de uzură, care s-a încheiat undeva pe la jumătatea sfertului patru. De aceea am şi lăsat tinerii să se exprime mai mult pe teren pe final. Vom avea timp să remediem însă deficienţele din joc. Am încercat ceva nou şi nu prea ne-a ieşit. Vom ţine capul sus cu siguranţă. Cred că a fost un accident, iar în meciurile următoare vom avea altă abordare. Va fi o luptă destul de strânsă. Această ediţie a Ligii 1 e cea mai disputată din ultimii ani. Fiecare echipă are şansa ei, dar drumul e lung“, a arătat Cătălin Burlacu, antrenor-jucător la CSM Ploieşti.

Spectatorii le-au dat aripi 

„Gladiatorii“ de la BC Athletic au învins una dintre echipele cu pretenţii ale Ligii 1, dar Alexandru Olteanu rămâne cu picioarele pe pământ. „Nu-mi place să visez departe, ci să luăm fiecare meci în parte. Vrem să jucăm cât mai bine şi să ne bucurăm spectatorii, care şi la acest meci cu CSM Ploieşti au fost în număr mare. În momentele din sfertul trei când nu ne regăseam ne-au dat aripi, prin încurajările lor. Ne dorim să performăm de la meci la meci şi să ne atingem obiectivul“, a arătat Alexandru Olteanu.

Victorie şi cu CSM Sighetu Marmaţiei 

În meciul următor, BC Athletic va întâlni în deplasare CSM Sighetu Marmaţiei, iar constănţenii se aşteaptă la o partidă dificilă. „Va fi extraordinar de greu, avem de parcurs un drum de 16 ore. Sper să facem un meci bun şi să ne întoarcem cu o victorie. Nu avem prea multe informaţii despre adversar, vom căuta înregistrări, dar am ajuns la o maturitate încât să ne adaptăm după câteva minute de joc. Dacă muncim mult şi suntem atenţi, putem performa“, a mai spus Alexandru Olteanu.
 
Sursa foto: Facebook 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii