Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut dezamagitor pentru boxerii romani

ro

12 Jun, 2008 00:00 893 Marime text

Fara medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Atena, Ionut Gheorghe, accidentat, sportivii nostri au o obtinut doar o victorie in prima zi de concurs

Marti, in ringul de la Sala Sporturilor, a debutat cea de-a XXXVII-a editie a turneului international de box "Centura de Aur" cu primele meciuri din cadrul galelor preliminare. Fara pugilistul constantean, Ionut Gheorghe, care a suferit o accidentare, primele meciuri din cadrul Centurii de Aur au fost dezamagitoare pentru boxerii romani. Astfel, doar un singur pugilist din Romania a reusit sa se impuna in meciul inaugural al competitiei, Valentin Grama impunandu-se la puncte impotriva boxerului din Israel, Peter Mayshnzon, la categoria 54 kilograme. Printre invinsi din gala inaugurala se numara si doi pugilisti constanteni. Astfel, la categoria 60 kilograme, sportivul legitimat la Callatis Mangalia, Petre Schiopu, a pierdut la puncte in fata rusului Vladimir Saruhanian, iar la 64 de kilograme, Given Memetali, de Farul Constanta, a fost declarat invins prin inferioritate, in repriza a treia, in meciul cu Mike Carvalho din Brazilia. Celelalte rezultate inregistrate in prima zi de concurs au fost urmatoarele: la categoria 48 kilograme, Adlet Kapezov (Kazahstan) a l-a invins pe Winston Montero (Republica Dominicana); la 54 kilograme, Mirjan Rahimzanov (Kazahstan) a castigat la puncte meciul cu Ivan Kabanciuk (Ucraina); la categoria 57 kg, Hicham Mesbahi (Maroc) l-a invins pe Ilia Gyravel (Ucraina), iar Veronel Tarau (Romania) a pierdut prin inferioritate confruntarea cu Jaksilik Iliasov (Kazahstan); 64 kg: Aleksandr Ivanov (Rusia) a dispus de Flavius Bia (Romania) in timp ce Tahar Tanasanaw (Maroc) l-a invins pe Artur Beladze (Ucraina); 69 kg: Tamas Sipos (Ungaria) a castigat cu Gilbert Lenin Castillo Rivera (Republica Dominicana) iar Mehdi Khalsi (Maroc) cu Cristian Dumitrache (Romania); 75 kg: Carlos Gongora Mercado (Ecuador) l-a invins la puncte pe Tiberiu Porcoi (Romania).

Participare saraca la aceasta editie

La aceasta editie turneului international de box "Centura de Aur" participa un numar de doar 82 de sportivi din 11 tari, spre deosebire de editia de anul trecut organizata tot la Constanta, cand au luptat in ringul amplasat la arenele Tomis, un numar record de pugilisti, 265 de sportivi din 23 de tari. Printre cele mai numeroase loturi sunt cele ale Marocului, Rusiei, Kazahstanului si Romaniei, foarte multi sportivi prezenti la Constanta fiind calificati deja la Jocurile Olimpice de la Beijing din acest an. Competitia pugilistica a continuat si ieri, de la ora 16.00, cu prima gala din cadrul sferturilor de finala. Astazi si maine meciurile vor incepe de la ora 15.00, in timp ce finalele vor avea loc sambata incepand cu ora 14.00.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii