Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut cu dreptul in Liga a II-a

ro

17 Aug, 2009 01:45 1281 Marime text
cap_5.jpgCăpitanul constănţenilor, Cristian Şchiopu, s-a accidentat în prima repriză, fiind scos de pe teren cu maşina ambulanţei

FC Farul a debutat cu o victorie în liga secundă, după ce s-a impus cu scorul de 3-0 pe terenul formaţiei Dunărea Giurgiu. Reuşitele constănţenilor au fost semnate de  Cosmin Matei, care a reuşit o dublă, şi Marius Ene, toate cele trei goluri fiind înscrise în repriza secundă.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu o uşoară dominare a gazdelor. Prima ocazie importantă aparţine însă „marinarilor", în minutul 17, când Ene centrează perfect pentru lovitura de cap a lui Chico, iar portughezul trimite însă în bară. Imediat după această fază, Dunărea pleacă pe contraatac, însă centrarea pentru Iordache este deviată de Vlas. Câteva minute mai târziu, căpitanul Farului, Şchiopu, se ciocneşte în careu cu Iordache şi se accidentează la genunchi, fiind scos cu ambulanţa de pe teren. În locul său este introdus Pătraşcu, care îi ia locul în centrul apărării. În continuare, Farul nu reuşeşte să-şi creeze ocazii importante, în timp ce modesta echipă a Giurgiului continuă să exercite presiune la poarta lui Vlas, prin Iordache, care şutează peste poartă de la 16 metri. Apoi, Mendy este omul salvator în ultimele minute, când opreşte o fază periculoasă a echipei lui Marin Barbu. Finalul reprizei consemnează şi eliminarea căpitanului gazdelor, Ciocârlan, care l-a oprit neregulamentar pe Ene în poziţie de ultim apărător. După pauză însă, tot giurgiuvenii sunt cei care forţează atacul, şuturile lui Ivaşcă de la distanţă dând emoţii constănţenilor. Cei care deschid scorul sunt însă oaspeţii. În minutul 75, mijlocaşul Cosmin Matei îl învinge pe portarul Dunării cu un şut de la marginea careului de 16 metri. Zece minute mai târziu, Matei reuşeşte dubla, după o fază controversată la finalul căreia Marius Şumudică a fost trimis în tribune. Mijlocaşul Farului scapă singur spre poarta gazdelor, învingându-l pe portarul Neagu, jucătorii echipei din Giurgiu oprindu-se la această fază pe motiv că erau două mingi pe teren. Centralul însă a validat golul. Ultima fază a jocului a mai adus un gol, Ene a reuşit şi el să înscrie după ce l-a ridiculizat pe portarul gazdelor. Astfel, Farul porneşte cu dreptul în lupta pentru promovare şi învinge clar în deplasare, deşi jocul „marinarilor" a lăsat mult de dorit. După această partidă, formaţia de la malul mării ocupă locul 3 în această serie, la egalitate cu Delta Tulcea, care s-a impus cu acelaşi scor în faţa Dunării Galaţi. Tehnicianul Farului, Marius Şumudică, a trimis pe teren următorul unsprezece: Vlas - Măţel, Şchiopu (căpitan), Barbu, Mendy - Andone, Rusmir, Matei, Cristocea - Ene, Chico. Pe parcurs au mai fost introduşi Pătraşcu, Emil Nanu şi Păcuraru. Următorul meci al echipei constănţene va avea loc vineri, de la ora 19.00, când va juca pe teren propriu contra formaţiei Concordia Chiajna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii