Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Happy Kids 2010, la CSS Medgidia Micii handbalişti din Medgidia, al treilea an la rând medaliaţi la Naţionale (galerie foto)

ro

29 Jun, 2016 00:00 6232 Marime text


Echipa de băieţi a CSS Medgidia a urcat pe podium (pe locul trei) şi la Campionatul Naţional de handbal rezervat juniorilor IV. Această medalie de bronz vine la Medgidia după cele două de aur obţinute de Happy Kids 2010 Medgidia în anii 2015 şi 2014

După două sezoane consecutive în care au devenit campioni naţionali la mini-handball, puştii de la Happy Kids 2010 Medgidia au trecut la CSS Medgidia, la primul club (înființat acum şase ani) fiind pregătiți copii până la finele clasei a patra. În sezonul recent încheiat, micii sportivi au evoluat la o categorie superioară, juniori IV, dar au continuat să obţină performanţe, clasându-se pe locul trei pe ţară!
 
Turneul final al campionatului s-a disputat la Sf. Gheorghe, iar CSS Medgidia (profesori-antrenori, Adrian Georgescu şi Ionuţ Deli-Iorga) a obţinut bronzul după ce a învins în finala mică CS HC Adrian Petrea Reşiţa cu 19-17 (9-9). Cele două formaţii au fost colege de grupă în cele două faze anterioare, grupa preliminară şi grupa principală. În grupa preliminară C, echipa din Medgidia s-a clasat pe locul doi, clasamentul fiind: 1. CS HC Adrian Petrea Reşiţa - 6p, 2. CSS Medgidia - 4p (două victorii şi o înfrângere, golaveraj 61-44), 3. CSS Odorhei - 2p, 4. CSS2 Bucureşti - 0p. Medgidia a învins Odorhei, cu 23-13 (10-5), şi Bucureşti, cu 30-16 (18-2), şi a pierdut partida cu Reşiţa, 8-15 (3-6).

Două victorii şi în grupa principală

Clasamentul în ce priveşte primele două poziţii s-a păstrat apoi şi în grupa principală 2, din care, în afară de Reşiţa şi Medgidia, au mai făcut parte CSS Sighişoara şi CSS Tecuci. Ierarhia a fost: 1. Reşiţa - 4p, 2. Medgidia - 4p (două victorii şi o înfrângere, golaveraj 59-47), 3. Sighişoara - 4p, 4. Tecuci - 0p. CSS Medgidia nu a mai jucat acum cu Reşiţa, punându-se rezultatul din cealaltă grupă, iar pe celelalte două formaţii le-a învins: 25-12 (11-5) cu Tecuci şi 26-20 (13-12) cu Sighişoara.

Şi-au luat revanşa

În semifinală, CSS Medgidia a întâlnit CS Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, în faţa căreia a cedat cu 25-34 (11-15). În urma acestei înfrângeri, CSS a disputat apoi finala mică, în care a întâlnit CS HC Adrian Petrea Reşiţa. Medgidia şi-a luat revanşa pentru insuccesul din grupa C, impunându-se cu 19-17 (9-9) şi cucerind astfel medalia de bronz. Campioană a devenit CSM Bucureşti, care a învins în finala mare echipa din Bacău cu 26-25 (14-11).

Toţi copiii sunt din Medgidia

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul obţinut, în condiţiile în care toţi copiii noştri sunt din Medgidia, iar Bacăul şi Bucureştiul, care ne-au depăşit în clasament, au jucători adunaţi din toată ţara. Nu ne putem compara cu ei din acest punct de vedere. Valoric, cele două echipe sunt peste noi. Nu am adus jucători din altă parte, iar în Medgidia aria de selecţie este foarte redusă. Medalia de bronz este rezultatul maxim pe care îl puteam obţine la acest campionat“, a declarat Adrian Georgescu, cel care este și cadru didactic universitar, dar şi arbitru de handbal de prima ligă. Celălalt antrenor, Ionuţ Deli-Iorga, este şi directorul CSS Medgidia.

Premii speciale pentru Ablachim şi Olaru

Lotul CSS Medgidia a fost format din următorii handbalişti: Amir Ablachim, Daniel Paraschiv, Vlad Uzun, Aldin Mamut, Octavian Grigore, Alexandru Horneț, Eduard Olaru, Mihai Călin, Robert Cornilă, Daniel Neagu, Mihai Carabaş, Alexandru Hampu, Ailin Suliman, Dragoş Stoenciu, Mihai Stoica, Teodor Ştefan, Andrei Mureşeanu şi Feri Goiceanu. Doi dintre aceştia au primit şi premii speciale: Amir Ablachim - cea mai bună extremă stânga, iar Eduard Olaru - cel mai bun apărător. Amir Ablachim este nepotul fostului selecționer al echipei naționale de seniori a României şi fost antrenor la HCM Constanţa, Aihan Omer. Din lotul CSS Medgidia care a evoluat la Sf. Gheorghe, Ablachim, Paraschiv, Mamut, Horneţ, Călin, Cornilă, Neagu, Carabaş, Hampu, Stoica şi Ştefan au făcut parte şi din lotul Happy Kids 2010 Medgidia care, anul trecut, a cucerit medalia de aur la mini-handball, cu ocazia turneului final de la Mediaș.                   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii