Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce şi-a desfiinţat nigerianul Farului contul de Facebook (Galerie Foto)

ro

24 Sep, 2013 00:00 3994 Marime text
Aduşi la FC Farul din Nigeria de Ion Marin şi Mugurel Cornăţeanu, în anul 2007, patru tineri africani au început la Constanţa pregătirea pentru performanţă. După câţiva ani în curtea Farului, destinele li s-au despărţit, toţi părăsind clubul. Kehinde Fatai a ajuns la Astra Giurgiu, Mansur Abdurarazak şi Henry Chinonso Ihelewere s-au transferat la Delta Tulcea, iar Uche Okoro s-a întors acasă. Din acest sezon, Mansur evoluează din nou la Farul.
 
Poveste de dragoste alături de o constănţeancă


Tânărul african de 22 de ani şi-a găsit jumătatea în România, trăind o frumoasă poveste de dragoste alături de o constănţeancă de 24 de ani, Carmen Martin. „Suntem împreună de mai mult de doi ani. Ne înţelegem foarte bine. Carmen mă ajută enorm, e mereu lângă mine. Stă mai mult la Bucureşti, unde lucrează la un birou. Înainte, ne vedeam mai des, fie venea ea la Constanţa, fie mă duceam eu în capitală, însă, de când cu meciurile din trei în trei zile ale Farului, nu am mai avut timp. A trecut cam o lună de la ultima noastră întâlnire”, spune Mansur, care şi-a făcut mulţi prieteni africani la Constanţa, în general dintre cei care studiază la Universitatea „Ovidius”, la Ştiinţe Economice sau la Medicină. Relaţia cea mai strânsă o are cu un nigerian, Chris, care este însurat cu o constănţeancă, Elena. Mansur şi Carmen îşi petrec multe week-end-uri împreună cu Chris (un foarte bun jucător de tenis) şi Elena.
 
Are doi frați și o soră

 
Mansur s-a născut pe data de 1 ianuarie, în oraşul nigerian Jos. Mai are doi fraţi, Mamud (30 de ani, căsătorit şi cu copil - o fetiţă) şi Mauikil (27 de ani), şi o soră, Salmatu (17 ani). Toţi sunt în Nigeria. Mauikil lucrează ca funcţionar, Mamud este inginer auto, iar Salmatu este încă elevă, dar şi lucrează la un magazin de haine, vânzătoare. Capul familiei Abdurarazak, Abdulai, a jucat fotbal în tinereţe, iar mama, Sikiratu, câştigă bani ca vânzătoare la un supermarket. Mansur este singurul dintre băieţii familiei care a urmat calea fotbalului. Tânărul îşi iubeşte foarte mult părinţii, fraţii şi sora. Pe tricou a purtat mereu numărul 15, care semnifică data naşterii mamei, 15 august. Ultima dată a stat alături de cei apropiaţi mai mult timp, două luni, în vacanţa de vară. Aflat în România deja de şase ani, Mansur s-a obişnuit cu viaţa de aici. Vorbeşte bine româneşte şi apreciază bucătăria tradiţională, plăcându-i în mod deosebit ciorba de văcuţă, piureul cu piept de pui la grătar sau cu şniţel şi caşcavalul pane. Omul de bandă stângă al Farului respectă însă cu stricteţe şi canoanele religiei musulmane, ţinând post de luna Ramazan. Foarte serios în pregătire şi în ce priveşte viaţa extra-sportivă, nigerianul şi-a închis contul de Facebook, pentru a nu fi tentat să piardă nopţile pe Internet.
 
Dorit de FC Botoşani
 
Revenit la Farul în această vară, după desfiinţarea Deltei Tulcea, Mansur are meciuri în Liga a 2-a şi în precedenta sa perioadă la clubul constănţean, când a înscris şi goluri, precum cele din meciurile cu Sportul Studenţesc, Suceava sau Gloria Buzău (direct din corner). La un moment dat, fotbalistul a fost dorit de FC Botoşani, dar transferul nu s-a concretizat. „E mai bine acum la Farul faţă de atunci când am plecat. Îmi place că toţi băieţii sunt de caracter. Vrem să câştigăm meci de meci. Eu sper să şi promovăm”, a spus Mansur, ai cărui idoli din fotbal sunt Okocha şi Zidane. Dintre foştii colegi nigerieni, Mansur vorbeşte curent cu Fatai (împrumutat de Astra în Belgia, la Club Brugge, unde a preluat numărul 90), în vreme ce de Uche, care s-a lăsat de fotbal, nu mai ştie nimic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii