Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denis Alibec şi Alexandru Măţel, titulari în meciul de infarct cu Albania Constănţenii care au ratat la EURO 2016

ro

21 Jun, 2016 00:00 2810 Marime text
A fi sau a nu fi la Euro 2016? Aceasta era întrebarea înainte de meciul pe care naţionala României l-a pierdut în faţa Albaniei cu 0-1. Partida cu Albania a adus cu sine şi două premiere. Prima, ruşinoasă pentru că România a pierdut în faţa Albaniei după 68 de ani. Cea de-a doua, doi jucători constănţeni, titulari în primul unsprezece cu care Anghel Iordănescu a început partida, din păcate pentru naţionala României de la Euro 2016.
În ultimul meci din grupa A a Euro 2016, România a pierdut ruşinos, susţin comentatorii, în fața albanezilor și a terminat pe ultimul loc în serie, poziție care arată exact valoarea componenților acestui lot. Fără a excela la vreun capitol, echipa lui Gianni De Biasi s-a impus cu 1-0 în partida de pe Stade de Lyon, singurul gol fiind marcat în minutul 43 de Sadiku, care a speculat o ieșire lamentabilă a lui Tătărușanu la o centrare a lui Lila.

Constănţenii din lotul lui Iordănescu au dezamăgit şi ei! 

Denis Alibec s-a născut la Mangalia pe 5 ianuarie 1991 şi joacă atacant. Are un salariu de aproximativ 200.000 de euro pe an. Alibec a câştigat campionatul intern alături de echipa sa de club Astra Giurgiu, însă la Euro 2016 nu a reuşit mai nimic, lăsând în urma sa doar o legendă, pe care probabil timpul o va lămuri: „a fumat sau nu a fumat atacantul în timpul partidei România - Franţa?”, aşa cum s-a speculat în acele zile fierbinţi.
 
În timpul meciului de infarct cu Albania, Alibec a fost scos cu targa de pe teren, în minutul 56, în urma unei accidentări. Din ultimele estimări, se pare că accidentarea lui Alibec nu este una foarte gravă. Atacantul este suspect de o entorsă la genunchi, fără rupere a ligamentelor. Alibec are șanse minime să fie pe teren în primul meci european disputat de Astra, turul III preliminar al Champions League, dar are șanse mari să joace în runda următoare, play-off-ul Ligii Campionilor. Manșa tur din play-off-ul Champions League se desfășoară în perioada 16-17 august, iar returul va fi o săptămână mai târziu. Revenind la Euro 2016, Alibec a jucat în meciul cu Franţa şi în ultima partidă din grupă cu Albania, ca titular.
 
Alexandru Măţel s-a născut pe 17 octombrie 1989, în Constanţa, şi joacă fundaş atât la naţională, cât şi la echipa sa de club, Dinamo Zagreb. În perioada 2005-2010, fundaşul a jucat pentru Farul Constanţa. În partida cu Albania, singura în care a jucat la Euro 2016, a fost titularizat de generalul Iordănescu, deoarece Răzvan Raţ era accidentat şi nu a putut fi recuperat până la ora meciului. Din 2014, Măţel este căsătorit cu Cristina. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii